Koffiehuisjes op vakantie: de toegangspoortjes naar de lokale cultuur

Koffiehuisjes op vakantie: de toegangspoortjes naar de lokale cultuur

Op vakantie is er niets beter dan een gezellig koffiehuisje opzoeken om je dag te beginnen of even op adem te komen. En het mooie is dat koffiehuisjes niet alleen geweldige koffie en heerlijke gebakjes verkopen, maar ook een onmisbare dosis authenticiteit en charme toevoegen aan je vakantie-ervaring.

Slow coffee

Laten we eerlijk zijn, wie wil er nu koffie drinken in een anonieme, zielloze keten, waar je elke stad of elk land ter wereld hetzelfde interieur en dezelfde smakeloze koffie aantreft? Nee, geef maar een iperespresso to go of een koffie in een knus koffiehuisje met karakter en persoonlijkheid. Zo krijg je de kans om de lokale bevolking te ontmoeten en te leren kennen. Zij hebben de beste tips over verborgen pareltjes in de buurt en kennen de beste plekjes om te eten. Maar natuurlijk is het de koffie zelf die deze koffiehuizen zo speciaal maakt. Meestal gebruiken ze lokaal gebrande bonen voor hun espresso tot slow coffee en alles daartussenin. Kan je niet kiezen welke koffie voor jou is? Spreek de barista aan, die kan je helpen bij het kiezen van het perfecte koffietje om je dag te beginnen. Een ideaal aanknopingspunt, natuurlijk.

Now let’s talk cake!

Een assortiment heerlijke gebakjes en snacks, gemaakt volgens traditionele recepten? Je vindt het er allemaal! Denk aan vers gebakken gebak, lokale taarten en koekjes en ander zoets dat je doet watertanden. In Frankrijk kun je niet om de klassieke croissant heen, vaak geserveerd met een stevige espresso of een warme chocolademelk. Het is de perfecte manier om je dag te beginnen en het past perfect bij het gezellige Franse café sfeertje.

In Italië is het de tiramisu die de show steelt. Dit klassieke Italiaanse dessert is gemaakt van lagen luchtige mascarpone crème, doordrenkt met Lavazza koffie en bedekt met cacaopoeder. Het is een echte traktatie voor de smaakpapillen en past perfect bij een sterke Italiaanse espresso of cappuccino als dessertje. Ben je in Turkije? Dan moet je zeker baklava proberen bij je Turkse koffie. Van dit gebakje van laagjes filodeeg gevuld met gemalen noten en doordrenkt met honing of suikersiroop ben je zeker wel eventjes zoet, letterlijk. Reis je naar Mexico? Dan zijn de zoete, gefrituurde deegstaven zijn bedekt met suiker en kaneel en worden vaak geserveerd met een warme chocoladesaus om in te dippen een aanrader. Churros is een heerlijk tussendoortje dat perfect past bij de kleurrijke Mexicaanse koffiehuisjes. En zo kunnen we wel eventjes doorgaan. Wat is jouw favoriet?

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info