Op stap door Antwerpen

Op stap door Antwerpen

Natuurlijk heb je al wel eens gehoord van Antwerpen, die stad in het noorden van België. Automatisch denk je dan aan chocola, diamant en shoppen. Antwerpen heeft echter nog veel meer te bieden dan dat. Er is de Jodenwijk, het Eilandje met het MAS, de voetgangerstunnel, de kathedraal en nog zoveel meer.

Antwerpen cultureel ontdekken

Zeker bij slecht weer loont het de moeite om de talrijke Antwerpse musea te ontdekken. De onderwerpen zijn eindeloos; schilderkunst in het Rubenshuis, boekdrukkunst in het museum van Plantin-Moretus, mode in het MoMu, vaste en tijdelijke exposities in het MAS, … Met een beetje opzoekwerk geraak je al ver. Wat cultuur in Antwerpen opsnuiven, lukt dus zeker. Stippel een route uit, of boek een georganiseerde tocht.

Als je van plan bent om tijdens je citytrip in Antwerpen meerdere musea te bezoeken, overweeg dan zeker de mogelijkheid om een Antwerp City Card aan te schaffen. Hiermee krijg je allerhande kortingen. Met het geld dat je hiermee bespaart, kan je de talrijke cafeetjes en restaurants in deze grootstad eveneens ontdekken.

Je verplaatsen in Antwerpen

Zoals in de meeste grootsteden zijn er ook in Antwerpen tal van mogelijkheden om je te verplaatsen. Denk hierbij zeker aan het openbaar vervoer; er rijden zowel trams, metro’s, bussen als treinen. Ben je liever wat sportiever, dan kan je de stadsfietsjes (Vélo’kes zoals de Antwerpenaren zeggen) gebruiken of de deelsteps. Als je echt alles uit je citytrip wil halen, kan je het stadscentrum ook gewoon te voet doorkruisen, zeker de historische binnenstad is daar perfect voor. Bovendien zijn er tal van al uitgestippelde stadswandelingen door Antwerpen die ervoor zorgen dat je langs bekende en minder bekende hotspots wandelt. Probeer dus eens een stadwandeling met een alwetende Antwerpse stadsgids die jou alles over zijn of haar stad wil vertellen.

Antwerpen ontdekken met een stadsgids

Antwerpen is een enorm veelzijdige stad en voor elk van haar facetten kan je een wandeling met gids reserveren. Er zijn etenstochten voor Bourgondiërs, geschiedkundige wandelingen voor mensen die graag even terugkeren in de tijd, wandelingen waarbij de nadruk gelegd wordt op kunst, architectuur of de haven. Mogelijkheden genoeg! Check zeker op voorhand welke stadswandeling in Antwerpen wel iets voor jou is, en boek ze online. Het is meestal ook voordeliger om een gids te reserveren wanneer je met een groep mensen bent dan wanneer je een gegidste wandeling doet met enkel je gezin.

Winterse taferelen

Als je wel houdt van gezelligheid tijdens de koude dagen, kan je je citytrip misschien rond Kerstmis plannen. De hele binnenstad is dan mooi versierd en er zijn allerlei kerstmarkten in Antwerpen die zeker een bezoekje waard zijn. Ook hier kan je een wandelroute voor vinden. Antwerpen is dus zeker een bezoekje waard. Je kan er cultuur opsnuiven, wandelen en zalig eten. Het is een boeiende stad voor jong en oud!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info