Kerstmarkt Antwerpen 08/12/18 t/m 06/01/2019

Kerstshoppen, winteranimatie en veel meer

Antwerpen zet vol in tijdens de kerstmarkt met heel wat evenementen. Kerstshoppen op de kerstmarkt met de meer dan honderd kerstchalets, feeëriek verlichte winkelstraten, leuke en gezellige kerstanimatie met schaatsbaan, het reuzenrad en tubing, ... Voor elk wat wils, dat is gegarandeerd in een Antwerpen in kerstsfeer. 

Locatie kerstmarkt: vanaf het Centraal Station wandel je via feestelijk verlicht parcours over Koningin Astridplein, de Keyserlei, Operaplein, de Meir, de Groenplaats, de Grote Markt, de Suikerrui en het Steenplein. Daar kies je of je via voetgangerstunnel naar de linkeroever van de Schelde wil.
 • Lastminutes en promoties in Antwerpen

  Lastminutes en promoties in Antwerpen

  Keuze uit meer dan 150 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Antwerpen-stad, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 49 - Boek nu
Kerstmarkt Antwerpen
Kerstmarkt Antwerpen 08/12/18 t/m 06/01/2019
 • Van Centraal Station tot Linkeroever
 • Vind hét kerstcadeau in de meer den 100 kraampjes 
 • Kerstanimatie met reuzenrad en tubing glijbaan
 • IJspiste op de Groenplaats
 • Meeste kerstchalets op het Steenplein  
 • Mis niets met onze wandelroute
 • Download de gratis reisgids Antwerpen
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Kerst in Antwerpen

 • Locatie Kerstmarkt: Groenplaats, Steenplein, Suikerrui en Grote Markt: van zaterdag 08 december 2018 tot zondag 6 januari 2019
 • Reuzenrad op het Steenplein
 • Wensenmuur en spiegeltent op het Steenplein
 • IJspiste op de Groenplaats, tubing glijbaan op het Koningin Astridplein
 • China Light ZOO: magisch lichtspektakel in de tuin van de ZOO, van vrijdag 30 november t/m zondag 13 januari 2019  
 • Nieuw! Luisterverhaal: laat je meeslepen door een ontroerend modern sprookje op een aantal locaties in de binnenstad
 • Nieuw! op zaterdag 8 december Openingsfeest met 20 koren in de binnenstad opgesteld vanaf 14u30 (kinder- en volwassenkoren). Apotheose op het Operaplein met akoestisch concert: koren in stoet naar het Operaplein om er met K's Choice een akoestisch concert in te zetten o.l.v. dirigent Hans Primusz. 
 • Eindejaarsvuurwerk: donderdag 31 december 2018 vanop de Schelde (Scheldekaaien t.h.v. voetgangerstunnel)

Shopping in Antwerpen

Alle zondagen in december en eerste zondag januari kerst- en eindejaarsshoppen in Antwerpen. De Meir en de De Keyserlei vormen de voornaamste winkelas in Antwerpen. Je vindt er meerdere overdekte galerijen, winkelketens en boetieks. Niet enkel om te winkelen maar ook om iets te eten of te drinken is er keuze te over.

Wandelroute Antwerpen: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.

Openbaar vervoer: met de trein naar Antwerpen is de goedkoopste manier, veilig en snel. De wandelroute start aan het Centraal Station. Terugkeren vanaf de Meir, de Groenplaats of het Frederik Van Edenplein op de linkeroever kan uitstekend met de ondergrondse tramlijnen.

Met de auto: hou er rekening mee dat de meeste parkings in de binnenstad tijdens de eindejaarsdagen volzet zijn. Ook vrij parkeren in de aanpalende straten is quasi onmogelijk. De vroege vogels kunnen terecht met hun auto ondergronds op het Astridplein voor het station, onder de Schouwburg op het theaterplein en aan de Scheldekaaien. Nog beter is om je wagen op de parkings op Linkeroever te plaatsen en het openbaar vervoer te nemen dat je op een paar minuten aan de overkant brengt.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Antwerpen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Antwerpen? Plaats je beoordeling

Theys17 november 2018

leuk idee

Luc Diependaele18 oktober 2018

Een aanrader. Met deze gids kan je rustig genieten van de Kerstmarkt.

Chris21 januari 2018

Met deze reisgids loop je zeker niet verloren en pik je hier en daar nog wat extra's mee van hetgeen Antwerpen te bieden heeft. Kerstmarkt Antwerpen zeker zo gezellig als deze van Brussel. Een aanrader. Tip: kom met het openbaar vervoer. Dan kan er een gluhwijntje zonder problemen er ook nog bij.

Nadia20 januari 2018

Duidelijke omschrijving voor een mooie wandeling. Doen we in 2018 nog een keer!

claessens15 januari 2018

Ons werd gezegd dat brussel en luik de mooiste kerstmarkt hadden, maar derde keer beste keer : antwerpen heeft niet alleen de mooiste en gezelligste kerstmarkt maar is bovendien ook gewoon de mooiste stad ! Dank voor het fijne wandelvoorstel.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info