Officers’ club ‘Skindles’ in Poperinge krijgt erkenning als 4* vakantiewoning.

Officers’ club ‘Skindles’ in Poperinge krijgt erkenning als 4* vakantiewoning.

De voormalige Officers club ‘Skindles’ lag pal in het centrum van Poperinge, nabij het Talbot House. Poperinge was in WO1 geen frontstad zoals Ieper, maar eerder een logistiek en medisch centrum, waar frontsoldaten even op adem konden komen.

Een beetje geschiedenis

Een statig herenhuis, gebouwd in de eerste helft van de 18e eeuw, in Franse-classicistische stijl, deed tot begin van WO1 dienst als burgemeesterswoning. Talbot House opende in december 1915 haar deuren als logements- en recreatiehuis voor officieren, maar dra bleek dat beide functies niet te combineren waren. Het logementshuis verhuisde enkele panden verder in de Gasthuisstraat.

Na de oorlog kreeg het pand een hotelfunctie, vooral voor Engelse fronttoeristen. “Hotel de la Bourse du Houblon chez Madame Bentin-Derycke” was voor Engelsen niet uit te spreken. Een Engels officier stelde “this is as good a pub as Skindles in Maidenhead” en een nieuwe hotelnaam was geboren. In 1976 werd het hotel getransformeerd in appartementen. Enkele jaren geleden kwam het pand in handen van Peter Louwagie en Chantal Callens.

Skindles Guesthouse

Bij de renovatie werd de appartementsstructuur behouden en zo creëerde men 5 comfortabele duplex appartementen en 7 badkamers voor 24 personen. Voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes: (rook) salon, bar en eetkamer) werd het bestaande interieur zoveel als mogelijk behouden en zo creëerde men een gezellige, Engelse sfeer. In de gangen en traphallen oude foto’s van eminente gasten die er ooit verbleven zoals Baden Powell, Montgomery, …

Verblijven à la carte

Skindles richt zich als vakantiewoning op families en vriendengroepen. 
Verschillende formules zijn mogelijk: selfcatering, met ontbijt verzorgd door de gastvrouw, met traiteur. De oude toneelzaal werd getransformeerd in een feestzaal met kookfaciliteiten. In de tuin steelt een groot grillvuur de show. Achter in de tuin een geklasseerde boom, hij vormde het decor voor foto’s van officieren die naar het front trokken. 

Praktisch

De vakantiewoning wordt als één geheel verhuurd aan families of vriendengroepen. Het beschikt over een feestzaal zodat ook seminaries of teambuildingactiviteiten mogelijk zijn.
De vakantiewoning paalt rechtsreeks aan een publieke speeltuin en een voetbalveld, zodat kids ook aan hun trekken komen.
Skindles heeft een eigen parkeerruimte.

Adres: Gasthuisstraat 57, 8970 Poperinge. Tel. 0479 914045
Email: [email protected]
Website: www.skindles.be

Foto's: Jempi Welkenhuyzen

Lees ook deze blogitems

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info