Tips voor bellen en internetten in het buitenland

Tips voor bellen en internetten in het buitenland

Waar zijn we zonder onze smartphone tegenwoordig? We zijn het gewend dat we overal ‘gewoon’ kunnen bellen en internetten. Maar hoe zit het wanneer je naar het buitenland gaat en gebruik moet maken van andere netwerken dan dat van je eigen provider thuis? We geven tips voor het in toom houden van de kosten bij bellen en internetten in het buitenland.

Check bij de provider

Binnen de Europese Unie geldt sinds een aantal jaar dat je gewoon vanuit je eigen bundel kunt bellen. Niet alle Europese landen horen echter bij de Europese Unie. Zwitserland valt er bijvoorbeeld buiten, net als verschillende Balkanlanden en Turkije. In de regel betekent dat dat je daar niet uit je bundel kunt bellen en internetten en buitenlandse tarieven betaalt. Toch kan het zo zijn dat jouw telefoonprovider ook in dat land actief is en je alsnog gewoon van je eigen bundel gebruik kunt maken. Check dit voor vertrek bij je provider. Je kunt ook overstappen naar een andere provider die die service wel biedt voor jouw bestemming. Je kunt online nieuwe abonnementen voor sim only vergelijken.

Pas op bij buitengrenzen EU

In principe kun je binnen de Europese Unie dus je roaming aan laten staan, zodat je ook buiten Nederland kunnen internetten op je telefoon. Maar pas wel op wanneer je dicht bij de buitengrenzen van de EU komt. Ga je de grens over, dan is het sowieso raadzaam om de roaming uit te zetten om hoge kosten te voorkomen. Begeef je je dicht bij de grens, dan loop je het risico dat je telefoon overschakelt op een sterker netwerk van over de grens, waardoor je alsnog met buitenlandse tarieven te maken krijgt.

Let op je bundel

Ga je naar een land waar je gewoon van je eigen bundel gebruik kunt maken? Let dan wel op hoeveel tegoed je nog overhebt. Zo gauw je de grenzen van je tegoed overschrijdt, ga je namelijk wél buitenlandse tarieven betalen. Verwacht je veel meer te gaan bellen en internetten dan je normaliter doet, verhoog dan je bundel tijdig zodat je niet in het buitenland boven je bundel uitkomt.

Zo veel mogelijk via de wifi

In het algemeen, maar in het bijzonder buiten de EU geldt dat het raadzaam is om het bellen en internetten zo veel mogelijk via de wifi te doen. Dat betekent dat je soms zult moeten wachten tot het moment dat je gebruik kunt maken van een goede wifiverbinding. Je kunt dan gratis bellen via internet met behulp van apps als Skype en WhatsApp. Doe je dit ook binnen de EU, dan verminder je het verbruik van het tegoed uit je belbundel, waardoor je er langer mee kunt doen.

Kaarten downloaden

Wil je in het buitenland ook kunnen navigeren met je telefoon? Wees dan zo verstandig om voor vertrek of lokaal via een wifiverbinding de relevante kaarten te downloaden. Dan kun je namelijk zonder internetverbinding navigeren. Zo voorkom je een hoog dataverbruik en mogelijke hoge kosten daarvoor.

Lokale simkaart kopen

Wil je – vooral buiten de EU – wel gewoon actief gebruik kunnen maken van een mobiele dataverbinding en binnenlands kunnen bellen zonder astronomisch hoge kosten? Koop dan lokaal een prepaid simkaart en doe deze in je telefoon. Zo kun je tegen lokale tarieven bellen en internetten.
Een beetje oplettendheid en vooruitdenken is dus zinnig als je hoge telefoonrekeningen wilt voorkomen wanneer je naar het buitenland gaat. Anders ben je dief van je eigen portemonnee.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info