Top 10 reisbestemmingen in 2018

Top 10 reisbestemmingen in 2018

Voor 2018 al een lijstje gemaakt van reisbestemmingen? Dromen mag altijd, toch? Niet genoeg inspiratie? Toch maar snel even dan de ranglijst erbij halen die Lonely Planet opmaakte van tien bestemmingen die én schitterend mooi zijn én (nog) niet overrompeld worden door een massa toeristen.

Dit is hun top 10. Voor alle duidelijkheid, we plaatsen de bestemmingen in alfabetische volgorde. Om je niet te beïnvloeden.

Alaska (VS)

Alaska is de grootste van de 50 staten van de VS qua oppervlakte maar wel het dunbevolkst. Uitgestrekte natuur- en nationale parken maken het leeuwenaandeel uit van Alaska. Sinds even al beter bereikbaar vanuit Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen en ook de cruiseschepen hebben Alaska gevonden. Schattige grizzlyberen spotten, immense gletsjers zien passeren, kayakken als je even van de boot af komt of de benen strekken in die ontzaglijk grote natuur. Dit en veel meer is Alaska ontdekken.

Bahia (Brazilië)

Gelegen op de noordoostelijke kust van Brazilië vind je Bahia, een hemels mooie plek met witte zanden, helder blauw water, eilandjes omringd door koraalrotsen, cacaobomen, … kortom een beetje veel tropisch paradijs op aarde. De watervallen van het Parque Nacional da Chapada Diamantina zijn wild en oogstrelend tegelijk. Sinds de stad Salvador (hoofdstad van de deelstaat Bahia) op de kaart werd gezet sinds het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2014 is Bahia de derde meest favoriete stad van Brazilië.

Giant’s Causeway Coast (Noord-Ierland)

Belfast stijgt snel op de ladder van de populairste citytrips. Belfast heeft moeilijke tijden gekend maar is zich traag maar gestaag opnieuw aan het opwerken. De stad is onlosmakelijk verbonden met de Titanic. Maar ook de Giant’s Causeway Coast nabij de stad Bushmills lokt steeds meer toeristen. Bizarre rotsformaties van basalt, als blokken op elkaar gestapeld, werden miljoenen jaren geleden door de natuur geboetseerd. Het moeten er zo’n 40 000 zijn. Het is zo mooi dat dit natuurfenomeen erkend is als UNESCO Werelderfgoed. Giant’s Causeway Coast ligt aan de noordkust van Noord-Ierland. Geen wonder dat hier menige mythe en legendes zijn ontstaan. Mis niets van deze regio in Noord-Ierland met onze reisgids Ierland.

Eolische Eilanden (Italië)

Aan de noordkust van Sicilië liggen de Eolische Eilanden of ook Liparische eilanden genoemd. Kleine paradijsjes van vulkanische oorsprong met fantastische uitzichten, zwarte zandstranden, vulkanische hellingen, prachtige wandelwegen en ook duikers weten dat dit unieke plekken zijn voor hun hobby. Ze zijn enkel te bereiken met een vleugelboot. Lipari is het grootste eilandje, ook het meest toeristische. Mis niets met onze reisgids Sicilië en onze rondreizen.

Julische Alpen (Slovenië)

Dit bergmassief ligt deels in Slovenië en deels in Italië. De bekendste plek in de Sloveense Julische Alpen is Bovec. Het ligt in een dal van het Triglav Nationaal Park, het nationaal park van Slovenië. Wandelen, paardrijden, raften, kayakken, … geen gebrek aan activiteiten daar in de Julische Alpen en voor de echte bergbeklimmers zijn de Julische Alpen uiteraard een ware speeltuin. Meer info in onze reisgids Slovenië.

Kii Peninsula (Japan)

Steeds meer toeristen zoeken het in Japan en cijfers geven aan dat dit de komende jaren alleen nog maar zal stijgen. Kii Peninsula weet daar een flinke brok van mee te pikken. Heb je het wel voor boeddhistische tempels, dan mag je Kii Peninsula niet missen. Cultuur, oogstrelende natuur, stomende waterbronnen, rust, ... want vooral  geen horden toeristen.

Languedoc-Roussillon (Frankrijk)

Languedoc-Roussillon is de regio diep in het zuiden van Frankrijk. De Cevennen, de Camargue, Vallée du Rhone, Causses, de Pont du Gard, … Of de namen van de departementen aldaar: Aude, Gard, Hérault, Lozère, Pyrénées-Orientales. Ze doen ongetwijfeld wat belletjes rinkelen. Deze gebieden horen dus bij de Languedoc-Roussillon. Wat vind je er? Steden als Nimes, Avignon, Carcassonne, Béziers, Corbières, Montpellier e.a. Wijngaarden, bergen, veel wandelpaden, soms pittige fietswegen, stranden, natuurparken, charmante vissersdorpjes, moderne jachthavens, … maar ook Romeinse geschiedenis en die van de Katharen. En de Camargue,die ligt er dus ook. Er is dus méér dan de Côte d’Azur en de Provence in Zuid-Frankrijk.

Los Haitises (Dominicaanse Republiek)

Alle kleuren en dan nog in diverse schakeringen. Het is de … rode draad in het Parque Nacional Los Haitises in de Dominicaanse Republiek. Tot heden nog een goed bewaard geheim, maar hotelketens hebben intussen ook de regio ontdekt, uiteindelijk om het jou als toerist makkelijker te maken. Langzaam komen infrastructuurwerken op gang met routes en betere voorzieningen. Nu nog even in al zijn puurheid dus, nog voor de grote aantallen toeristen komen. Nu dus nog te ontdekken in al zijn puurheid en meest rustige toestand.

New Orleans (VS)

In 2018 zal het 50 jaar geleden zijn dat Martin Luther King werd vermoord in Memphis. Het zet verschillende mensenrechtenorganisaties aan om in Zuid-Amerika herdenkingsmonumenten en plekken te onthullen. Het motel in Memphis waar de moord plaatsvond is omgevormd tot een National Civil Rights Museum. Daar zullen evenementen worden opgezet.

Lahaul & Spiti (India)

Hier ben je in de noordelijke en oostelijke kant van Himachal Pradesh.  Onbekend, onbemind. In dit okerkleurig landschap liggen boeddhistische tempels op de meest spectaculaire plekjes. Je komt in groene valleien, oog in oog met de grote Himalaya toppen, bizar hooggelegen woestijn, met overal riviertjes en bijriviertjes. Onderweg zijn getuigen prominent aanwezig van het boeddhisme en hindoeïsme. 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info