Vakantie Sicilië? Etna en andere bezienswaardigheden

Historische stadjes met de Etna op de achtergrond

Een vakantie Sicilië laat zich kenmerken door stranden, cultuur, eilanden en de machtige Etna. Dit Zuid-Italiaans eiland werd al bewoond tijdens het Paleolithicum en Neolithicum. Het waren de Feniciërs die het eiland voor ’t eerst koloniseerden, gevolgd door de Grieken. Lees meer

Tijdens een vakantie Sicilië hoef je je niet ver te verplaatsen om te genieten van zon en cultuur.
 • Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Alle promoties en rondreizen op Sicilië

  Genieten van 5-daagse korte vakanties in bijzondere hotels of een B&B met extra's. Of een 8-daagse rondreis incl. huurwagen en vlucht. Of kies de 15-daagse om Sicilië compleet te ervaren. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 229 - Boek nu
 • Combineer rijke geschiedenis met de zon
 • Beklim de imposante Etna
 • Bezoek historische steden als Catania
 • Geniet ook van een strandvakantie

Gratis reisgids Sicilië?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Mix van cultuur

De invloed van de Feniciërs is nog steeds zichtbaar in Sicilie. De mengeling van culturen maakt Sicilië een bijzondere vakantiebestemming. Uiteraard zullen de prachtige natuur en de aangename temperatuur voor de toerist ook een doorslaggevende factor zijn. Een vakantie Sicilië is naar Italiaanse normen niet duur, zeker in vergelijking met het mondaine Sardinië.

Etna

Maak tijdens een vakantie in Sicilie ook een uitstapje naar de indrukwekkende vulkaan Etna. Een spannende trip, want de vulkaan is nog steeds actief. De grootste vulkaan van Europa is te beklimmen. De vulkaan Etna kan zowel vanuit het zuiden als vanuit het noorden bezocht worden. Aan de zuidkant kun je met de auto tot halverwege omhoog rijden en vervolgens per kabelbaan de reis omhoog vervolgen.

Rijke geschiedenis

Sicilië kent een rijke geschiedenis van vele millennia. Combineer dit met het droge en zonnige klimaat dan weet je dat hier veel overblijfselen uit de Oudheid te zien zijn. De eerste steden, gesticht door de Grieken, waren Catania, Messina en Siracusa. Ze liggen ook nu aan de meest toeristische kuststrook. Vanuit deze plekken heb je ook zicht op de Etna.

Reviews en beoordelingen vakantie Sicilië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sicilië? Plaats je beoordeling

Mientje Vandemaele 6 november 2021

We deden een midweek in Sicilië en bezochten Cefalu, Etna, Agrigento en Palermo. Korte verblijven dus maar lang genoeg. We zijn toch wat ontgoocheld over Sicilië, mss kozen we verkeerd seizoen maar het aanbod van bezienswaardigheden is toch weinig naar onze mening. Niet voor herhaling vatbaar jammer genoeg

Korine Henriet 15 juni 2018

Is voorbereiding om in april 2019 naar SiciIië / Etna te gaan ter herdenking aan mijn vader, die van zijn passie de Etna zijn beroep maakte en een zeer gewaardeerde geoloog werd. De informatie die we nu al hebben spreekt ons zeker al aan !

Edwin en Yvon 31 december 2017

Prima in orde heel duidelijk !!

Karla Muylaert 27 september 2017

De reisgids was zeer bruikbaar en was een uitstekend hulpmiddel om onze uitstappen te organiseren. Een goede leidraad voor je vakantie in Sicilië.

Katleen Van de Moortel 22 januari 2017

Zeer mooi en volledig aanbod. Handig voor een idee te krijgen van je reis

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info