Wandelen in Berlijn met ‘Berliner Luft’

Wandelen in Berlijn met ‘Berliner Luft’

Je hebt steden waar je op slag verliefd op wordt. Dat gebeurde bij Erwin De Decker toen hij Berlijn bezocht. Meer zelfs, hij woont er af en toe, al wisselt hij de Duitse hoofdstad geregeld  met zijn andere woonplaats in Gent. De Decker publiceert reisgidsen over Berlijn. Omdat steeds meer mensen hem vroegen of hij hen niet wou begeleiden tijdens een wandeling door de stad, zette hij zich aan het denken. Hij werkte enkele routes uit en dat gaf aanleiding tot de geboorte van ‘Berliner Luft’. Voor hem biedt Berlijn een levensgevoel en precies dát wil hij graag met anderen delen. Wil je graag Berlijn op een andere manier (her)ontdekken, dan kan dat dus onder meer bij ‘Berliner Luft’, vanaf Pasen tot november.

Berliner Luft voor iedereen

Om zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken, biedt ‘Berliner Luft’ een formule met vele mogelijkheden. Je bent in Berlijn als individu, of als gezin? Met een kleine groep, als vereniging, als bedrijfsuitstap of als schooluitstap? Je hebt bepaalde interesses die je graag aan bod zou laten komen tijdens de wandeling? Laat het gerust weten aan Erwin De Decker. Het kan ook in het Frans mocht je dat zo willen. Ook de lengte van de wandeling varieert, afhankelijk van de interesses en/of van het stapritme van de deelnemers.

Berlijn is doordrongen van geschiedenis. Sowieso welke formule er ook gekozen wordt, je komt langs de ‘must see’ bezienswaardigheden.Wat ook vaste prik is, is dat begin- en eindpunt bij haltes van het openbaar vervoer liggen. Dat is dus ook best handig.

Themawandelingen

Er zijn wandelingen van allerlei pluimage qua thema en qua afstanden. De nieuwste in de reeks is ‘Berliner mei ‘68’, een wandeling van ca. 3 uur. Onderweg wordt teruggeblikt naar het jaar 1968 en meer bepaald hoe het vanaf mei ‘68 allemaal beetje anders werd in Berlijn. Verhalen en anekdotes volgen elkaar op zonder evenwel dat je met teveel details wordt overladen. Je leert in elk geval heel wat bij over o.a. het ontstaan van de Groenen in Berlijn, over de vrouwenbeweging die er op gang kwam, over de gevreesde Rote Armee Fraktion, enz. Toen was er nog Oost- en West-Berlijn, daar valt ook wel wat over te vertellen. Voldoende onderwerpen dus om van deze ‘Berliner mei ‘68’ een boeiende wandeling te maken.

Voorbeelden van lange wandelingen zijn ‘Berlijn en DDR’, de ‘Muur en Vredige Revolutie’. Voor wie niet veel tijd heeft of niet lang wil (kan) stappen zijn er korte wandelingen waarbij je toch flink wat te zien krijgt: ‘Rondom Brandenburger Tor’ is er zo één. Voor een volledig overzicht verwijzen we naar de website. Daar vind je ook alle nodige info: www.berlinerluft.be

Foto: Shutterstock.com

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Met de Thalys en ICE naar Berlijn

    Met de Thalys en ICE naar Berlijn

    Via de officiële website van NMBS Euorpe is het eenvoudig om online internationale treintickets te reserveren voor Europese bestemmingen. Treinreizen kunnen geboekt worden via de website voor Thalys, Eurostar, TGV® of ICE.
    va. € 78 - Boek nu

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info