Gratis reisgids Berlijn downloaden?

Mis niets tijdens je citytrip Berlijn, download de gratis stadsgids Berlijn

Berlijn bezoeken met onze reisgids is meer dan alleen de stad zien. De reisgids laat je Berlijn ontdekken, Berlijn voelen, Berlijn proeven, kortom Berlijn beleven. Wat ook je voorkeur heeft monumenten, musea, parken, kastelen, spitstechnologie, het oorlogsverleden, of wat ooit de DDR was, onze gratis reisgids brengt je overal heen. Lees meer

Download onze gratis reisgids en plan gemakkelijk je citytrip Berlijn. 
Reisgids Berlijn
Gratis reisgids Berlijn downloaden?
  • Ontdek bekend en minder bekend Berlijn
  • Wandel door de geschiedenis van de stad
  • Gratis gids bevat 2 stadswandelroutes
  • Ontdek nog 3 extra stadswandelingen
    voor slechts € 5, lees meer
  • Meer dan 80 pagina's informatie
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5
Foto's: iStockphoto.com

Het maakt niet uit hoe je het liefst reist, te voet of met het openbaar vervoer, met deze gratis reisgids kun je gemakkelijk overal komen op de manier dat jij wilt. We beschrijven de topattracties, maar laten je ook de wat minder bekende bezienswaardigheden zien. Bovendien kun je verschillende wandelroutes in de reisgids vinden, die je in een keer langs alle hoogtepunten van de stad brengen. 

Wat moet je zeker gezien hebben?

Tijdens een bezoek aan Berlijn moet je natuurlijk de Berlijnse Muur gezien hebben. Wandel langs de overblijfselen van de muur en bezoek het documentatiecentrum om een idee te krijgen van hoe het er toentertijd aan toe ging en hoe het was voor de inwoners van de stad. Vergeet ook zeker niet langs de East-Side-Gallery te gaan, je kunt hier prachtige kunstwerken bewonderen die op overblijfselen van de muur zijn gemaakt.

Ook een bezoek aan het Hauptbahnhof mag niet ontbreken. Dit is het belangrijkste spoorwegknooppunt van heel Europa en is recent vernieuwd. De architect heeft er een prachtig gebouw van gemaakt en vooral de stationshal is een bezoekje waard.

Als je in Duitsland bent kun je meteen gebruik maken van de gelegenheid om meer te leren over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Er is een museum dat speciaal aan de DDR is gewijd en je kunt ook het herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog bezoeken.

Verder zijn er nog een heleboel kerken en andere bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Maar we raden je vooral aan om naar Potsdam te gaan. Hier vind je prachtige paleizen die bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Reviews en beoordelingen Reisgids Berlijn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Berlijn: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

inge5 december 2018

Leuke gids, die een goed idee geeft van wat er wel en niet te bezoeken is. Normaal neem ik zelf de tijd om meer op te zoeken en te plannen, maar dit lukte deze keer niet. Wandeling 1 geprobeerd, maar verschillende keren verloren gelopen - daar er vaak wordt verwezen naar ... daar rechts... maar zonder een straatnaam te geven en dan ben je op verschillende kruispunten natuurlijk snel de verkeerde richting uit - ik heb dan ook het tweede en derde deel zelf uitgeschreven aan de hand van google maps hetgeen heel wat vlotter ging, immers, eens je de gids geprint hebt is het kaartje ook niet echt meer duidelijk. wel nuttige tips ed, maar bv iets wat er zeker extra in mag - voor het bezoek aan de reichstag/bundestag moet je online aanmelden, ten laatste 4 dagen eerder, en je moet een bevestiging krijgen van de dienst - anders kom je er niet in... voor mij is het een leuke basis, maar ik plan het toch net iets meer in.

vercaigne28 augustus 2018

we hebben 3 van de 5 stadswandelingen gedaan volgens de gidsen geweldige hulp om de bijzondere plaatsen terug te vinden

filip dheedene1 augustus 2018

We zijn net terug van 6 dagen Berlijn. Een boeiende wereldstad. We hebben de eerste 2 wandelingen van de reisgids om kennis te maken met deze stad vol geschiedenis. Een ware ontdekking.

Stephan9 mei 2018

Heel interessant voor bezoekers van Berlijn

Wendy de Gier5 maart 2018

Geweldige wandeling.We hebben er 3 gelopen. Heel afwisselend.Niet een keer fout gelopen. Bedankt voor 3 onvergetelijke dagen in Berlijn.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info