Gratis reisgids Berlijn downloaden?

Mis niets tijdens je citytrip Berlijn, download de gratis stadsgids Berlijn

Berlijn bezoeken met onze reisgids is meer dan alleen de stad zien. De reisgids laat je Berlijn ontdekken, Berlijn voelen, Berlijn proeven, kortom Berlijn beleven. Wat ook je voorkeur heeft monumenten, musea, parken, kastelen, spitstechnologie, het oorlogsverleden, of wat ooit de DDR was, onze gratis reisgids brengt je overal heen. Lees meer

Download onze gratis reisgids en plan gemakkelijk je citytrip Berlijn. 
Reisgids Berlijn
Gratis reisgids Berlijn downloaden?
  • Ontdek bekend en minder bekend Berlijn
  • Wandel door de geschiedenis van de stad
  • Gratis gids bevat 2 stadswandelroutes
  • Ontdek nog 3 extra stadswandelingen
    voor slechts € 7,50 , lees meer
  • Meer dan 80 pagina's informatie
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5
Foto's: iStockphoto.com

Het maakt niet uit hoe je het liefst reist, te voet of met het openbaar vervoer, met deze gratis reisgids kun je gemakkelijk overal komen op de manier dat jij wilt. We beschrijven de topattracties, maar laten je ook de wat minder bekende bezienswaardigheden zien. Bovendien kun je verschillende wandelroutes in de reisgids vinden, die je in een keer langs alle hoogtepunten van de stad brengen. 

Wat moet je zeker gezien hebben?

Tijdens een bezoek aan Berlijn moet je natuurlijk de Berlijnse Muur gezien hebben. Wandel langs de overblijfselen van de muur en bezoek het documentatiecentrum om een idee te krijgen van hoe het er toentertijd aan toe ging en hoe het was voor de inwoners van de stad. Vergeet ook zeker niet langs de East-Side-Gallery te gaan, je kunt hier prachtige kunstwerken bewonderen die op overblijfselen van de muur zijn gemaakt.

Ook een bezoek aan het Hauptbahnhof mag niet ontbreken. Dit is het belangrijkste spoorwegknooppunt van heel Europa en is recent vernieuwd. De architect heeft er een prachtig gebouw van gemaakt en vooral de stationshal is een bezoekje waard.

Als je in Duitsland bent kun je meteen gebruik maken van de gelegenheid om meer te leren over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Er is een museum dat speciaal aan de DDR is gewijd en je kunt ook het herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog bezoeken.

Verder zijn er nog een heleboel kerken en andere bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Maar we raden je vooral aan om naar Potsdam te gaan. Hier vind je prachtige paleizen die bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Reviews en beoordelingen Reisgids Berlijn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Berlijn: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Marleen1 september 2020

De gids was een heel goede hulp bij het bezoeken van Berlijn.

RONALD25 maart 2020

Spijtig genoeg, hebben we deze gids niet kunnen gebruiken, want onze citytrip werd volledig gecanceld door het corona-virus. Maar uitstel in natuurlijk geen afstel.

gustaaf29 februari 2020

fantastische info voor een begeleide vierdaagse wandeling. Door deze info op voorhand te lezen kan je tijdens de wandeling beter de vertelde details opnemen.

Henny23 februari 2020

Gids gedownload en kan niet wachten om hem te gebruiken... Overzichtelijke en duidelijke wandelingen langs de highlights en met een beknopte uitleg hiervan. Ook de afstand wordt vermeld wat gemakkelijk is om je dagen in te delen. Zijn prijsje meer dan waard.

Michel20 januari 2020

Heb deze wandelgids besteld omdat we dit voorjaar naar Berlijn gaan, en telkens ik een Stad bezoek zie of jullie daarvan geen wandelingen, hebben omdat ik daar heel goede duidelijke ervaringen mee heb, nog veel reizen....

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info