Reisgids Berlijn gratis downloaden?

Mis niets tijdens je citytrip Berlijn, download de gratis stadsgids Berlijn

Berlijn bezoeken met onze reisgids is meer dan alleen de stad zien. De reisgids laat je Berlijn ontdekken, Berlijn voelen, Berlijn proeven, kortom Berlijn beleven. Wat ook je voorkeur heeft monumenten, musea, parken, kastelen, spitstechnologie, het oorlogsverleden, of wat ooit de DDR was, onze gratis reisgids brengt je overal heen. Lees meer

Download onze gratis reisgids en plan gemakkelijk je citytrip Berlijn. 
Reisgids Berlijn
Reisgids Berlijn gratis downloaden?
  • Ontdek bekend en minder bekend Berlijn
  • Wandel door de geschiedenis van de stad
  • Gratis gids bevat 2 stadswandelroutes
  • Ontdek nog 3 extra stadswandelingen
    voor slechts € 5, lees meer
  • Meer dan 80 pagina's informatie
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5
Foto's: iStockphoto.com

Het maakt niet uit hoe je het liefst reist, te voet of met het openbaar vervoer, met deze gratis reisgids kun je gemakkelijk overal komen op de manier dat jij wilt. We beschrijven de topattracties, maar laten je ook de wat minder bekende bezienswaardigheden zien. Bovendien kun je verschillende wandelroutes in de reisgids vinden, die je in een keer langs alle hoogtepunten van de stad brengen. 

Wat moet je zeker gezien hebben?

Tijdens een bezoek aan Berlijn moet je natuurlijk de Berlijnse Muur gezien hebben. Wandel langs de overblijfselen van de muur en bezoek het documentatiecentrum om een idee te krijgen van hoe het er toentertijd aan toe ging en hoe het was voor de inwoners van de stad. Vergeet ook zeker niet langs de East-Side-Gallery te gaan, je kunt hier prachtige kunstwerken bewonderen die op overblijfselen van de muur zijn gemaakt.

Ook een bezoek aan het Hauptbahnhof mag niet ontbreken. Dit is het belangrijkste spoorwegknooppunt van heel Europa en is recent vernieuwd. De architect heeft er een prachtig gebouw van gemaakt en vooral de stationshal is een bezoekje waard.

Als je in Duitsland bent kun je meteen gebruik maken van de gelegenheid om meer te leren over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Er is een museum dat speciaal aan de DDR is gewijd en je kunt ook het herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog bezoeken.

Verder zijn er nog een heleboel kerken en andere bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Maar we raden je vooral aan om naar Potsdam te gaan. Hier vind je prachtige paleizen die bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Reviews en beoordelingen Reisgids Berlijn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Berlijn: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

jan soer14 februari 2018

leuke duidrlijke gids met interresante en leuke tips en weetjes

claire9 november 2017

leuk en vlot leesbaar!

Ceci3 november 2017

We hebben de 5 beschreven wandelingen gedaan. Echter zonder veel te bezoeken, maar daarvoor zijn de wandelingen te lang. We hebben een goede indruk opgedaan van Berlijn. Vooral het verhaal van de Muur is indrukwekkend en zal voor altijd bijblijven. Het Jodenmuseum hebben we ook bezocht. Een aanrader, alleen al om de inrichting van het museum te bewonderen. We hebben een enorm gevarieerd aanbod gehad: gezellige buurten met veel terrasjes, winkelmogelijkheden, kerken, musea, wandelen langs water, graffiti bewonderen, mooie architectuur. De verplaatsing deden we met de metro en te voet. De reisgids Berlijn heeft ons goed begeleid! We zullen nog eens terug gaan om musea te bezoeken, om er met de fiets rond te rijden en vooral om te genieten van deze gezellige stad. Dankjewel aan de auteur voor de goede uitleg.

L. Sneyers12 oktober 2017

De citytrip naar Berlijn moet nog komen, maar in de gids staan vele mooie en nuttige tips.

schuermans eddy19 september 2017

mooie gids!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info