Rondreis 'In het spoor van de Groote Oorlog' 8 dagen

Individuele rondreis door 3 regio's, de Groote Oorlog achterna, inclusief ontbijtbuffet en 3x diner

De rondreis 'In het spoor van de Groote Oorlog' 8 dagen volgt die sporen in drie verschillende regio's in Frankrijk waar hevig werd gevochten, waar veel bloed is gevloeid, waar veel oorlogsleed diepe wonden heeft geslagen. Je komt achtereenvolgens in le Nord, de Champagnestreek en tenslotte in Lotharingen (Lorraine). Een route weg van het massatoerisme met cultuursteden en een onvergetelijke natuur.  Lees meer

Deze rondreis laat je toe geschiedenis, cultuur en natuur te combineren.
 • Verblijf in hotels 3* in 3 regio's:
  2 nachten in Hotel La Maison Rouge *** (regio Lens)
  3 nachten in Hotel Le Tulipier *** (Champagne)
  2 nachten in Abbaye des Prémontrés *** (Lorraine)
 • Inbegrepen:
  7 x ontbijtbuffet, 3 diners (in Le Tulipier)
 • Kom op iconische plaatsen uit W.O. I
 • Mogelijkheden voor bezoek aan Arras, Metz, Nancy 
 • Gratis Roadbook bij boeking
Vraag een offerte aanva. € 475,-
475Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

Overal waar je komt, zijn merktekens uit de Eerste Wereldoorlog nagelaten. Waar ooit bloedige strijd is geleverd op het  oorlogsfront, liggen nu duizenden soldaten begraven, staan her en der herdenkingsmonumenten en bieden musea de ruimte om verhalen te brengen die nooit mogen vergeten worden. Verhalen die met rode inkt zijn geschreven. Om hen te eren die stierven voor onze vrijheid. Om af en toe uit de wereld van de Groote Oorlog te ontsnappen, sommige bezoeken hakken immers diep in, is er op deze rondreis ook gelegenheid om een stad(je) te bezoeken. In Arras, Châlons-en-Champagne, Metz en Nancy doen we dat met een voorbereide stadswandeling. Download gratis onze inspiratiegids voor een voorstel van een reisprogramma (downloadblok hiernaast).

Militaire begraafplaatsen

Ze liggen helaas dik gezaaid, de oorlogskerkhoven uit de Eerste Wereldoorlog. Je kan zowel naar de bekende als naar minder bekende begraafplaatsen. Duizenden soldaten kregen er een laatste rustplaats: Amerikanen, Fransen, Britten, Canadezen, Belgen, Portugezen, Australiërs, Duitsers en vele vele andere nationaliteiten. Stilstaan bij zij die er niet meer zijn, die hun leven lieten voor de vrijheid van vandaag.

Iconische veldslagen in memorie

De Slag van de Somme en de Slag bij Verdun waren de twee bloedigste van de ganse Eerste Wereldoorlog. Je komt er flink wat over te weten in onze reisgids met details, cijfers, markantste gebeurtenissen. Om te begrijpen wat oorlog met een mens kan doen. Onderweg geven we tips om de meest interessante musea over de Groote Oorlog te bezoeken.

Even weg van het oorlogsleed?

Het zal een diepe indruk nalaten, deze rondreis want oorlog laat niemand onberoerd. Om daartussen dan even wat 'ademruimte' te krijgen, bieden we enkele stadsbezoeken aan. Zo kan je in het begin van de rondreis op stap in Arras, een 'Vlaamse' stad. Reims is bekend van de champagnehuizen, maar als je er rondloopt zal je snel merken dat de stad viel meer te bieden heeft dan de 'bubbels'. Een heel charmante stadswandeling kan je doen in Châlons-en-Champagne, niet te lang en met 3 thema's behandeld. Het laatste deel van de rondreis verblijf je in de Lorraine, de derde Franse regio in deze 8 dagen. Of je zal misschien wat moeten bekomen of je kiest voor wandeltrajecten die we uittekenden in Metz en Nancy.

Rondreis 'In het spoor van de Groote Oorlog' op kaart

Vraag een offerte aan

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis 'In het spoor van de Groote Oorlog' 8 dagen? Plaats je beoordeling

Marrius Dedden 29 augustus 2022

Prachtige gids, voor ons de reden om bij jullie reizen te boeken.

patrick Vanhoutteghem 3 maart 2022

Omdat ik van historische sites hou, en me dikwijls aangetrokken voel tot begraafplaatsen, lijkt me deze rondreis een ideale rede om op de motor te stappen en terug te reizen in de tijd.

Hans Kramer 3 maart 2022

De moeite waard.

Toine 2 maart 2022

overzichtelijk, bezienswaardigheden juist weeergegeven. Geeft een juist beeld over de strijd in de Westhoek.

Stefan Remen 28 februari 2022

Interessante reisgidsen. Goed overzicht wat elke bestemming te bieden heeft. Altijd fijne vakanties.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info