Rondreis 'In het spoor van de Groote Oorlog' 6 dagen

Individuele rondreis door 2 regio's, de Groote Oorlog achterna, inclusief ontbijtbuffet en 3x diner

De rondreis 'In het spoor van de Groote Oorlog' 8 dagen volgt die sporen in twee verschillende regio's in Frankrijk waar hevig werd gevochten, waar veel bloed is gevloeid, waar veel oorlogsleed diepe wonden heeft geslagen. Je komt in le Nord en de Champagnestreek tot Verdun. Een route weg van het massatoerisme met cultuursteden en een onvergetelijke natuur.  Lees meer

Deze rondreis laat je toe geschiedenis, cultuur en natuur te combineren.
  • Verblijf in hotels 3* in 3 regio's:
    2 nachten in Hotel La Maison Rouge *** (regio Lens)
    3 nachten in Hotel Le Tulipier *** (Champagne)
  • Inbegrepen: 5x ontbijtbuffet
  • Kom op iconische plaatsen uit W.O. I
  • Mogelijkheden voor bezoek aan Arras, Châlons-en-Champagne en Verdun 
  • Gratis Roadbook bij boeking
Meer info en boekenva. € 355,-
355Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

Overal waar je komt, zijn merktekens uit de Eerste Wereldoorlog nagelaten. Waar ooit bloedige strijd is geleverd op het  oorlogsfront, liggen nu duizenden soldaten begraven, staan her en der herdenkingsmonumenten en bieden musea de ruimte om verhalen te brengen die nooit mogen vergeten worden. Verhalen die met rode inkt zijn geschreven. Om hen te eren die stierven voor onze vrijheid. Om af en toe uit de wereld van de Groote Oorlog te ontsnappen, sommige bezoeken hakken immers diep in, is er op deze rondreis ook gelegenheid om een stad(je) te bezoeken. In Arras, Châlons-en-Champagne en Verdun doen we dat met een voorbereide stadswandeling. Download gratis onze inspiratiegids voor een voorstel van een reisprogramma (downloadblok hiernaast).

Militaire begraafplaatsen

Ze liggen helaas dik gezaaid, de oorlogskerkhoven uit de Eerste Wereldoorlog. Je kan zowel naar de bekende als naar minder bekende begraafplaatsen. Duizenden soldaten kregen er een laatste rustplaats: Amerikanen, Fransen, Britten, Canadezen, Belgen, Portugezen, Australiërs, Duitsers en vele vele andere nationaliteiten. Stilstaan bij zij die er niet meer zijn, die hun leven lieten voor de vrijheid van vandaag.

Iconische veldslagen in memorie

De Slag van de Somme en de Slag bij Verdun waren de twee bloedigste van de ganse Eerste Wereldoorlog. Je komt er flink wat over te weten in onze reisgids met details, cijfers, markantste gebeurtenissen. Om te begrijpen wat oorlog met een mens kan doen. Onderweg geven we tips om de meest interessante musea over de Groote Oorlog te bezoeken.

Even weg van het oorlogsleed?

Het zal een diepe indruk nalaten, deze rondreis want oorlog laat niemand onberoerd. Om daartussen dan even wat 'ademruimte' te krijgen, bieden we enkele stadsbezoeken aan. Zo kan je in het begin van de rondreis op stap in Arras, een 'Vlaamse' stad. Reims is bekend van de champagnehuizen, maar als je er rondloopt zal je snel merken dat de stad viel meer te bieden heeft dan de 'bubbels'. Een heel charmante stadswandeling kan je doen in Châlons-en-Champagne, niet te lang en met 3 thema's behandeld.

Rondreis 'In het spoor van de Groote Oorlog' op kaart

Meer info en boeken

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis 'In het spoor van de Groote Oorlog' 6 dagen? Plaats je beoordeling

SCHOL 14 februari 2023

Ben DO 09 en VR 10 februari door een deel gepasseerd en bezocht van de voorgestelde bezienswaardigheden rond de GROOTEN OORLOG. Zeer de moeite waard. Volgende keer, in de nazomer, ga ik zeker terug, maar dan voor meerdere dagen. Aanrader !

Jacques 12 februari 2023

Prachtige brochure, mooi geïllustreerd en duidelijke teksten. In één woord : gesneden brood.

Ellen 31 januari 2023

Het belooft weer veel moois. Na april weet ik er meer van!

Tjebbe Tip 31 januari 2023

ziet er zoals gebruikelijk zeer goed uit met mooie wetenswaardigheden.

Roger Van Hooydonck 31 januari 2023

Zeker de moeite waard om te bezoeken, een aanrader !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info