Brugse Ommeland

Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland laat zich graag fietsend en wandelend verkennen. Logisch als je het landschap bekijkt: veel groen en water van kanalen, polders vlak en uitgestrekt, gezellige dorpjes, hier en daar een kasteel, molens en veel bos. Onthaasten in het Brugse Ommeland? Je moest al weg zijn.

Wie kent Damme niet? In de schaduw van het grote Brugge. Damme heeft véél in huis om je een dag lang een aangenaam gevoel te bezorgen. De Damse Vaart, twee parallelle vaarten, volop natuur, de figuur van Tijl Uilenspiegel, de historische straatjes, het museum Sint-Janshospitaal, en veel horeca.   Lees meer

Lees meer over een heel gevarieerd aanbod om het Brugse Ommeland nog beter te leren kennen.
  • (Her)ontdek het Brugse Ommeland
  • Onthaasten in de natuur: bossen, parken, groene dijk, polders, ...
  • Op stap in Damme, Lissewege, Tielt 
  • Download de gratis stadswandelingen
  • Fietsend op verkenning in hinterland van Brugge 
  • Doe inspiratie op in de reisgids Brugse Ommeland

Gratis reisgids Brugse Ommeland?

Gratis reisgids downloaden

Een gewoon gezellige stad in het Brugse Ommeland is Tielt. Doe er onze wandeling en je ontdekt dat Tielt een verrassende pleiade aan historische bezienswaardigheden bezit en je doet een passage op de markt en door het stadspark. Een andere wandeling reserveerden we in Lissewege, het witte dorpje deelgemeente van Brugge. Charmant in al zijn hoekjes en kantjes in de pittoreske dorpskern met een reusachtige kerk, en elders op de wandeling restanten van een abdij en een groene dijk, het Boudewijnkanaal.

Wandelen volop in het groen? Dan ga je naar het Bulskampveld, een landschapspark met passages in Beernem, Oostkamp, Wingene en Ruiselede. 

Het hinterland van Brugge verkennen per fiets is leuk want je rijdt over vlakke wegen. Er is doorgaans weinig verkeer in de stiltegebieden Kampveld en Papenvijvers. Je ontdekt de domeinen Beisbroeck en Baesveld, een goed verstopte Lourdesgrot en starten doe je aan een kasteel (Loppem). 

Reviews en beoordelingen vakantie Brugse Ommeland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Brugse Ommeland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info