Gironde: ook voor de niet-wijnliefhebber

Ontdek het lekkers uit de Gironde op en uit de bodem

De Gironde lijkt wel het aards paradijs door zijn overvloed aan wijnen en oesters. We zouden zelfs vergeten dat deze Zuid-Franse regio ook nog vele andere troeven heeft: een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en een ontelbaar aantal kastelen. Centraal in dit departement ligt Bordeaux maar dat stellen we je voor in een apart citytripdossier. Nu verkennen we de Gironde en genieten zowel van zijn culturele als gastronomische geneugten. Lees meer

Ook de moeite om de Gironde te leren kennen als niet-wijnliefhebber.
  •  
  • Zoek mee naar de troeven van de Gironde
  • Ontdek de culturele trekpleisters 
  • Genieten van de gastronomische geneugten in de Gironde
  • De Gironde is ook voor niet wijn liefhebbers de moeite

Gratis reisgids Gironde?

Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

De Gironde is een van de grootste departementen van Frankrijk. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de Arcachon, Médoc, Entre-Deux-Mers, Haute Lande en de Libournais. Wie denkt dat alles in verband staat met wijn of oesters heeft het fout. Arcachon is een prachtig natuurgebied met een unieke duin. De Médoc heeft naast zijn vele kastelen een unieke vuurtoren en mooie dorpjes. In de Libournais staat Saint-Emilion ook synoniem met een middeleeuws stadje. In Entre-Deux-Mers en de Haute Lande staan de talrijke kastelen hoog op je bezoeklijstje. Het zijn niet allemaal wijnkastelen. Ze zijn nog steeds origineel ingericht of vormen het decor voor tijdelijke tentoonstellingen.

Het wijngebied Bordeaux omvat het volledige departement van de Gironde. Het wijngebied omvat ruim 113.000 hectare, die jaarlijks zo’n 600 miljoen flessen wijn opbrengen. De wijngaarden liggen langs grote waterlopen (Fironde, Garonne, Dordogne) en in de nabijheid van 2 grote watermassa’s (de oceaan en de Gironde) die de rol spelen van warmteregulator. Bovendien zijn er in het zuiden de dennenbossen van de Landes, die een natuurlijke bescherming bieden tegen oceaanwinden.

De Gironde verdient écht een plaatsje in je vakantiekalender, zelfs als je geen wijnfanaat bent. De veelvuldige rechtstreekse vliegverbindingen met Brussel en Amsterdam nemen alle obstakels weg.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Gironde

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gironde? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info