Gratis reisgids Haarlem downloaden

Ontdekking van gewone en ongewone bezienswaardigheden in Haarlem

De reisgids Haarlem biedt een compleet handig handboek(je) om de hoofdstad van Noord-Holland op een vrij in te vullen manier beter te leren kennen. De bezienswaardigheden hebben we ter plaatse geïnspecteerd, bezocht en naderhand beschreven. Zo hoef je zelf niets op te zoeken en win je dus grandioos veel tijd vooraf bij het voorbereiden van je trip naar Haarlem en uiteraard ter plaatse. Ontdek het allemaal in onze reisgids Haarlem, gratis te downloaden. Lees meer

Op verkenning in een historisch Haarlem met onze stadswandeling in de hand.
Gratis reisgids
Gratis reisgids Haarlem downloaden
  • Verken Haarlem, hoofdstad Noord-Holland
  • Kom langs alle hoogtepunten van de stad
  • Tips voor bezoeken aan must-see's
  • Handleiding voor verkenning Haarlemse Hofjes
  • Uniek gratis aanbod: met beschrijving bezienswaardigheden, kaart, triggerende foto's, weetjes, ...
  • 12 volle bladzijden over Haarlem, unieke informatiebron
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Shutterstock.com

Stadswandeling

Een wandeltraject van nog geen 4 kilometer om het beste van Haarlem te zien, daar zijn we in geslaagd. Alles ter plaatse voorbereid, dat spreekt voor zich. Download de gratis stadswandeling en overtuig jezelf. Toegegeven, je zal moeilijk alles op één dag kunnen afwerken, maar dan blijf je wat langer. Je vindt Haarlem om zo'n 175 km van Antwerpen, 200 km van Brussel. Dan kan je beter een paar dagen langer blijven om de Noord-Hollandse hoofdstad grondig te leren kennen.

Curiositeiten

Je vindt er nogal wat in Haarlem. Tijdens de stadswandeling die we er uittekenden kom je er heel wat langs. Bijvoorbeeld de tastbare getuigen van Vlaamse kennis van bouwkunst tref je er: Grote Kerk of Sint-Bavokerk, de Waag, Nieuwe kerk, de Vleeshal. Je vindt stripfiguren uitgewerkt in glas-in-loodramen in de Bakenesserkerk. Je vindt bierketels en barkrukken in de Jopenkerk. Geschiedenis van Haarlem en Brugge vind je samen vereeuwigd op een gevel in een gewone straat. Het koperwerk in de Sint-Bavokerk draagt de naam van de Mechelaar Jan Fierens.  

Eigen ervaringen

Deze reisgids kon alleen maar tot stand komen nadat we er zelf in Haarlem rondliepen. Alle bezienswaardigheden zijn beschreven uit eigen ervaring. Zo spelden we jou niets op de mouw. Als we iets mooi vonden, dan beschrijven we het ook zo. Als we iets toevallig ontdekten tijdens onze verkenning, dan noteerden we dat om het met jullie te delen. Zeg nou zelf, wie laat een kans liggen om in een kerk een biertje te drinken aan een gezellige toog? Dat deden wij in de Jopenkerk. 

Het Teylers Museum vonden wij best interessant en moesten ons vooroordeel over de mogelijke twijfel hoe kunst en wetenschap kunnen verenigd worden in een museum ... laten varen na ons bezoek. Wij bezochten de kerken die de deuren open hadden staan zoals de Grote Kerk.

Wij wilden zelf wel eens kijken naar de originele Frans Hals doeken in het museum genoemd naar de kunstenaar uit de Gouden Eeuw. En wij waren verbaasd over zoveel schoonheid op een canvasdoek. Wij doorliepen zelf de mooiste winkelstraten van Haarlem.            

Reviews en beoordelingen Gratis reisgids

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Anja de Haas20 oktober 2019

Een prima beschrijving, we konden alleen de beginstraat niet vinden in eerste instantie vanaf de Grote markt. We hadden de hele dag regen waardoor we niet de hele route gedaan hebben. Maar.. de uitleg bij de route was helder en leuk om te weten.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info