Citytrip Wenen? Bezienswaardigheden én muziek

Tips om Wenen in 3 dagen te leren kennen

Wenen is niet alleen een muziekstad, de stad is ook rijk aan stadsparken, prachtige oude en moderne gebouwen, musea en talloze ontspanningsmogelijkheden. Centraal gelegen in de binnenstad ligt de Stephansdom. Binnen wandelafstand vind je nog voldoende bezienswaardigheden om minstens een aantal dagen nuttig door te brengen. Hierbij denken we aan de Hofburg, het nieuwe MuseumsQuartier, de Spaanse Rijschool, het Kunsthistorisch Museum en de vele stadsparken. Lees meer

  • Ontdek Wenen met onze 2 stadswandelingen
  • Geniet van een concert in een historisch gebouw
  • Met de Vienna City Card zonder stress Wenen bezoeken
  • De Sachertaart mag je zeker niet overslaan, lees onze tips.
  • Mis niets van de pracht en praal, download onze gratis gids.

Gratis reisgids Wenen?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids voor € 5

Aan de rand van Wenen is er het Prater Park met het beroemde Riesenrad. Ietwat zuidelijker zijn er de Belvederepaleizen, de Jugendstilgebouwen van Otto Wagner, het HundertwasserHaus en natuurlijk het overweldigende kasteel Schönbrunn.

Wenen is natuurlijk ook de stad van de Sachtertaart en de bijhorende koffiehuizen. Maar ook van de wijn, ondermeer tijdens de Heurigen in de randstad. Wenen leeft ook 's nachts, de Bermudadreieck is 'the place to be' voor wie op zoek is naar een restaurant, café of dancing. Misschien kom je naar Wenen om de meesterwerken van zijn beroemde muzikanten te beluisteren. Haydn, Mozart, Mahler, Beethoven, Schubert, Brahms, Strauss en nog vele andere hebben in deze hoofdstad van de muziek gewoond en gewerkt. Hun prachtige muziek kan je beluisteren in de al even mooie gebouwen zoals er zijn de Staatsoper, het Burgtheater, het Volkstheater, de Kammeroper  en tal van andere historische plaatsen.

Wenen in 3 dagen?

Aan de hand van onze 2 wandelingen verken je elk stadsdeel en kom je bij alle belangrijke bezienswaardigheden. In deze reisgids vind je een uitvoerige beschrijving van de wandeltrajecten met routekaart . Daarnaast geven we nog tips voor shopping, gastronomie en bezienswaardigheden buiten het traject van deze wandelingen.

TIP 1: Rond de binnenstad van Wenen is er een kleine ring. Er is een tram die continu rondjes rijdt op die ring. Dit is heel gemakkelijk voor een stadsbezoek. Er zijn heel goede busverbindingen in de stadskern en de omgeving. De verbindingen met de dorpen en steden op meer dan 30 km van Wenen is dan weer moeilijker, hiervoor neem je dan best de trein.

TIP 2: Onbeperkt 3 dagen rondtoeren op metro, tram en bus in Wenen kan met de vooraf gekochte Wien-Karte. Bovendien krijg je nog een pak kortingen in winkels, restaurants en vooral veel musea.

Reviews en beoordelingen citytrip Wenen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wenen: prachtstad met veel bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Magda Bressinck 30 september 2021

goede hulp om onze trip te plannen. We doen zeker de stadswandeling om te beginnen.

JP 10 augustus 2019

Handig formaat, goede en interessante routebeschrijving. Aanrader

Anneke muylle 3 januari 2019

Wenen is de mooiste cultuurstad die ik tot op heden heb bezocht. Een stad die ik zeker nog zal bezoeken. Mede door de tips die ik via jullie kon downloaden. Hartelijk dank

Bruno Vissers 4 december 2018

Goede handleiding en tips , soms moet je toch wat op de kaart van Wenen zoeken naar welke straat of richting je moet. Een windrichting wordt doms opgegeven maar das niet altijd even evident voor de lezer.

Veerle Vanmaercke 29 november 2018

Uitstekende tips voor onze driedaagse, bondig en efficiënt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info