Visum (ESTA) aanvragen voor de USA

Reizen onder het Visa Waiver Programma naar de VS

Sedert 2009 zijn alle reizigers met Belgische en Nederlandse nationaliteit verplicht een elektronische reistoestemming (ESTA) te verkrijgen voordat zij aan boord kunnen gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten. Dit gebeurt uitsluitend via het internet en kan op de officiële website: https://esta.cbp.dhs.gov/

Voor wie? Staatsburgers en in aanmerking komende ingezetenen van landen die deelnemen aan het Visa Waiver Programma (VWP), waaronder België en Nederland.

Vanaf 8 september 2010 dient er een toeristenbelasting betaald te worden van 14 USD voor het bekomen van deze elektronische reistoestemming.
Advertentie:

Hoe het Elektronische Systeem voor Reistoestemming werkt

De reiziger kan naar de website van ESTA gaan en daar online een aanvraag indienen. Het is aan te bevelen de aanvraag tijdig in te dienen. De reiziger zal gevraagd worden een aantal eenvoudige en persoonlijke vragen te beantwoorden om vast te stellen of deze in aanmerking komt voor een reistoestemming. De reiziger kan nagenoeg dezelfde vragen verwachten als op het vroegere formulier.

De aanvraag kan op elk tijdstip voor aanvang van de reis ingediend worden. Men wordt echter aangeraden om dit zo vroeg mogelijk te doen. In de meeste gevallen krijgt de reiziger binnen een paar seconden antwoord:

  1. Toestemming goedgekeurd: u krijgt toestemming om naar de V.S. te reizen.
  2. Reis niet goedgekeurd: de reiziger heeft een niet-immigrant visum nodig verkrijgbaar via de Ambassade of het Consulaat van de Verenigde Staten voordat deze naar de Verenigde Staten kan reizen.
  3. De toestemming is nog in behandeling: binnen 72 uur ontvangt de reiziger via de website van ESTA antwoord over het al dan niet verkrijgen van reistoestemming.

Opgepast: met dit visum mag je slechts 90 dagen in de VS blijven!
Een toestemming via ESTA of zelfs een geldig visum is geen garantie meer dat je nog naar de VS mag reizen of binnen mag in de VS. Er zijn al heel wat voorvallen geweest, ook met Belgen, waarbij mensen niet mochten opstappen of in de VS terug op een vlucht huiswaarts gezet werden, soms inclusief beschamende behandeling. De wisselende maatregelen van de president en zijn regering maken het reizen naar de VS zeer onzeker voor buitenlanders. 

Nog vragen of geen kredietkaart?
Je kan het visum aanvragen via een tussenpersoon in het Nederlands, de kostprijs bedraagt 29,95€ en  je hoeft geen kredietkaart te hebben.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info