E-visum voor Turkije afgeschaft voor Belgen en Nederlanders

Lees hier de voorwaarden om zonder visum naar Turkije te reizen

Geen visum meer vereist voor Turkije onder de volgende voorwaarden:

 • U heeft de Belgische of Nederlandse nationaliteit
 • U heeft een geldige identiteitskaart of internationaal reispas dat nog 6 maanden geldig is
 • Uw verblijf in Turkije mag de 90 dagen niet overschrijden
 • U reist via een reisorganisatie (vlucht + hotel)

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Voldoet u niet aan al deze voorwaarden dan is een visum verplicht.

Wanneer aanvragen en geldigheid?

Je mag ten vroegste 90 dagen voor aankomst in Turkije je e-visum aanvragen. Het is voor 180 dagen geldig, vanaf de dag dat je het hebt aangevraagd (dus kan perfect voor een lastminute). Steeds het e-visum in combinatie met het identiteitsdocument (paspoort, identiteitskaart of Kids-ID) waarmee je het Turks e-visum hebt aangevraagd. Aandacht: je moet het identiteitsdocument waarmee je het e-visum hebt aangevraagd steeds bijhebben. Het e-visum is alleen geldig indien het geprint is, dus niet op het scherm van je smartphone of tablet. Opgepast: het is enkel geldig als je als toerist of zakenreiziger Turkije bezoekt voor niet langer dan 90 dagen.

 

Tips voor de procedure

 1. "Select Country of your travel document" is het land kiezen waar je identiteitskaart of reispas is uitgeschreven, dus wellicht België of Nederland voor de meeste lezers. "Travel Document' kies je alleen voor 'Ordinary Passport' bij gebruik van een internationaal reispas. De meesten reizen immers met hun identiteitskaart, dan moet je kiezen voor 'identity card'.
 2. "Surname": vul uw volledige familienaam in zoals die voorkomt op je identiteitsdocument. "Mother's First Name" en "Father's First Name" hoeven niet ingevuld te worden voor Belgen. Nummer ID-card zonder spaties en koppeltekens, dus alle cijfers na elkaar. Je kan een tweede persoon bij één aanvraag doen, uiteraard zijn het twee visums en betaal je ook 2x.
 3. Hoe betalen?
  Binnen de 24 uur na ontvangst van de mail (klik op "Aprove") met Visa of Mastercard. Je hoeft de naam van je kredietkaart niet in te vullen. De letters "CVV/CVC/CVC2" staan voor de 3-cijferige veiligheidscode achteraan op je kaart.
 4. Downloaden van het e-visum
  Na je betaling krijg je een scherm met de downloadknop en een link met de factuur (invoice). Terzeldertijd krijg je ook een mail met de downloadknop. Je moet dit visum printen!
 5. Oeps, ik heb een fout gemaakt
  Spijtig, maar dan moet je een nieuw e-visum aanvragen en moet je opnieuw betalen. Er zijn geen terugbetalingen! Let dus goed op bij het invullen van uw gegevens!

Meerdere malen naar Turkije?

Reis je meerdere keren naar Turkije binnen de geldigheidsperiode dan hoef je maar één visum aan te vragen. Het e-visum laat je toe meerdere keren Turkije binnen te komen binnen de geldigheidsperiode van je visum en zolang de 90 dagen niet overschreden worden.

Info en online aanvraag: www.evisa.gov.tr/en/

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info