E-visum voor Turkije afgeschaft voor Belgen en Nederlanders

Lees hier de voorwaarden om zonder visum naar Turkije te reizen

Geen visum meer vereist voor Turkije met de volgende voorwaarden:

 • U heeft de Belgische of Nederlandse nationaliteit
 • Uw aankomstdatum is na 1 maart 2020
 • U heeft een geldige identiteitskaart of internationaal reispas dat nog 6 maanden geldig is
 • Uw verblijf in Turkije mag de 90 dagen niet overschrijden
 • U reist via een reisorganisatie (vlucht + hotel)

Voor reizigers die aankomen tot en met 1 maart 2020

Een e-visum voor Turkije is verplicht sedert 2015. Kostprijs 35 USD. Een visum kopen op de luchthaven is niet meer mogelijk. Belangrijk voordeel van het e-visum: het verkort enorm de wachtrijen in de luchthaven bij aankomst. Zijn er dan geen nadelen? Jawel maar voor alles is er een oplossing uitgedacht. Bekijk het promofilmpje van het Turks ministerie

De prijs voor het visum bedraagt 35 USD per persoon (ca. 32 euro), via de officiële website

Je bezit geen kredietkaart? 

Je kan alleen met Visa of Mastercard betalen. Bezit je geen kredietkaart dan kan je terecht op de website van e-visums (tussenpersoon: 40 €) of de kredietkaart van een andere persoon gebruiken. 
Advertentie:

Visum Turkije

Wanneer aanvragen en geldigheid?

Je mag ten vroegste 90 dagen voor aankomst in Turkije je e-visum aanvragen. Het is voor 180 dagen geldig, vanaf de dag dat je het hebt aangevraagd (dus kan perfect voor een lastminute). Steeds het e-visum in combinatie met het identiteitsdocument (paspoort, identiteitskaart of Kids-ID) waarmee je het Turks e-visum hebt aangevraagd. Aandacht: je moet het identiteitsdocument waarmee je het e-visum hebt aangevraagd steeds bijhebben. Het e-visum is alleen geldig indien het geprint is, dus niet op het scherm van je smartphone of tablet. Opgepast: het is enkel geldig als je als toerist of zakenreiziger Turkije bezoekt voor niet langer dan 90 dagen.

Paspoort of identiteitskaart?

Identiteitskaart, Internationaal Paspoort en Kids-ID moeten minimaal 6 maanden geldig zijn na het voorzien verblijf in Turkije. Kijk dit goed na! De Kids-ID is uitsluitend voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Opgelet: heel veel mensen maken de fout om bij het eerste scherm te kiezen voor: 'Ordinary Passport', dat mag je alleen kiezen bij gebruik van een internationaal reispas. De meesten reizen immers met hun identiteitskaart, dan moet je kiezen voor 'identity card'.

Moeilijke procedure voor een e-visum?

Het is zeer eenvoudig, maar niet in het Nederlands. Eerst verloopt de aanvraag online, daarna krijg je een email waarin je op de link moet klikken om te bevestigen: "Aprove" (binnen het uur). Daarna pas kan je betalen. De talen zijn beperkt tot Frans, Engels en Spaans. Bekijk het leuke promofilmpje van het Turks ministerie. Doe je de aanvraag liever in het Nederlands dan kan je terecht op de website van e-visums (tussenpersoon: 40 €) of je roept er een kennis bij die de vreemde taal machtig is.

Tips voor de procedure

 1. "Select Country of your travel document" is het land kiezen waar je identiteitskaart of reispas is uitgeschreven, dus wellicht België of Nederland voor de meeste lezers. "Travel Document' kies je alleen voor 'Ordinary Passport' bij gebruik van een internationaal reispas. De meesten reizen immers met hun identiteitskaart, dan moet je kiezen voor 'identity card'.
 2. "Surname": vul uw volledige familienaam in zoals die voorkomt op je identiteitsdocument. "Mother's First Name" en "Father's First Name" hoeven niet ingevuld te worden voor Belgen. Nummer ID-card zonder spaties en koppeltekens, dus alle cijfers na elkaar. Je kan een tweede persoon bij één aanvraag doen, uiteraard zijn het twee visums en betaal je ook 2x.
 3. Hoe betalen?
  Binnen de 24 uur na ontvangst van de mail (klik op "Aprove") met Visa of Mastercard. Je hoeft de naam van je kredietkaart niet in te vullen. De letters "CVV/CVC/CVC2" staan voor de 3-cijferige veiligheidscode achteraan op je kaart.
 4. Downloaden van het e-visum
  Na je betaling krijg je een scherm met de downloadknop en een link met de factuur (invoice). Terzeldertijd krijg je ook een mail met de downloadknop. Je moet dit visum printen!
 5. Oeps, ik heb een fout gemaakt
  Spijtig, maar dan moet je een nieuw e-visum aanvragen en moet je opnieuw betalen. Er zijn geen terugbetalingen! Let dus goed op bij het invullen van uw gegevens!

Meerdere malen naar Turkije?

Reis je meerdere keren naar Turkije binnen de geldigheidsperiode dan hoef je maar één visum aan te vragen. Het e-visum laat je toe meerdere keren Turkije binnen te komen binnen de geldigheidsperiode van je visum en zolang de 90 dagen niet overschreden worden.

Info en online aanvraag: www.evisa.gov.tr/en/

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info