Tussen Aube en Bourgogne, 5 dagen kasteelhotel 4*

Een exclusief verblijf inclusief ontbijtbuffet

Je bent op zoek om minder bekende plaatsen in Frankrijk te bezoeken? Je hebt eens zin om in een prachtig gerenoveerd kasteelhotel te logeren? Dan kunnen wij dit verblijf in Courban aanbevelen. Het Hotel Château de Courban & Spa Nuxe ****(*) ligt zeer rustig, ideaal om uitstappen te maken naar de Aube en de Bourgogne. Het bezit een prachtige Spa en culinair kan je zich laten verwennen in hun restaurant. 's Morgens geniet je er van een uitgebreid ontbijtbuffet. Welke uitstappen je kan maken lees je hier onder.  Lees meer

Unieke bezienswaardigheden, uniek kasteelhotel en culinaire verwennerij ... dit is pas genieten!
  • Uniek verblijf in een classic 2-persoonskamer incl. ontbijtbuffet
  • Het hotel heeft een groot zwembad en luxe Spa
  • Lees hieronder de vele uitstappen die mogelijk zijn
  • Download onze gratis reisgids voor inspiratie en informatie.
Meer info en boekenva. € 459,-
459Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Heenreis en terugreis

Twee suggesties geven we en ze zijn elk op hun vlak een besliste aanrader. 

Troyes

Dit is een unieke stad in de vorm van een champagnekurk. Met onze stadswandeling brengen we je langs de smalste straten naar de mooiste plekjes. De oude stad is gekenmerkt door zijn vele vakwerkhuizen. Net buiten de stad zijn er twee grote outletshoppingcentra. Wist je dat Troyes de eerste stad was met zo'n outlet winkels? Niet zo ver van Troyes ligt het mooie natuurpark Parc naturel régional de la Forêt d’Orient.

Lac du Der

Wie een heel mooi en zeer uitgebreid stukje natuur wil zien kan terecht aan het Lac du Der. Met zijn 4800 ha één van de grootste kunstmatig aangelegde meren in Europa. Ondertussen is Lac du Der sterk uitgebreid tot een groot natuurgebied waar wandelaars, fietsers én vele vogelsoorten best aan hun trekken komen. Er werden al meer dan 250 soorten vogels gespot met zowel nestbouwers als trekvogels en overwinteraars. Op een aantal plaatsen kan je naar observatiehutten om de natuur en specifiek de vogels in ideale omstandigheden gade te slaan.

Dagexcursie 1 ter plaatse, 110 km

Een bezoek aan de Champagne-Aube met drie zeer diverse locaties. 

Colombey-les-Deux-Eglises

In dit dorpje op de grens van de Aube en de Haut-Marne kan je het Mémorial en woonhuis (La Boisserie) van Charles de Gaulle (1890-1970) bezoeken. Het Mémorial is een interessant en multimediaal spektakel. Ook al weet je niks van zijn leven toch blijft het heel boeiend. Klank, beelden, relieken, voorwerpen en getuigenissen wisselen elkaar af. De audioguide is in het Nederlands verkrijgbaar en in de prijs inbegrepen.

Abdij van Clairvaux

Je zal algauw de abdij herkennen aan de zeer hoge muur die rond de abdij werd gebouwd (2,7 km). De abdij werd in 1115 gesticht door Bernardus de Fontaine, na zijn dood beter bekend als Sint-Bernardus van Clairvaux. In de bloeiperiode leefden er hier 800 moniken en hadden ze 78 abdijen die rechtstreeks van Clairvaux afhingen.

Essoyes, de inspiratiebron van Renoir

Het is een kunstenaarsdorpje waar meerdere kunstschilders inspiratie vonden met als bekendste inwoner Renoir. Rond zijn figuur maak je een wandeling in Essoyes: langsheen zijn inspiratiebronnen, schilderachtige plaatsen en tastbare herinneringen. Het riviertje de Ource kronkelt hier door het stadje en de gevels van de huizen zijn mooi bebloemd, evenals de bruggetjes. Het is een korte maar krachtige wandeling waarbij je voortdurend met Renoir zal geconfronteerd worden.

Dagexcursie 2 ter plaatse, 140 km

Drie plaatsen bezoek je die onvoorstelbaar mooi zijn maar niet bekend bij de meeste toeristen.

Langres

Op weg naar Langres zie je reeds vanop een grote afstand bovenop een rotsplateau op een hoogte van 475 m een indrukwekkende vestingmuur, 3,5 km lang. Via de majestatische “Porte des Moulins” wandel je niet alleen een vestingstad, maar ook een museumstad binnen. Voor jou ligt dé hoofdstraat met kronkelende zijstraatjes, overdekte passages naar binnenplaatsen die wel een doolhof lijken. Kuierend door de stad passeer je enkele vakwerk- en renaissance huizen.

Chaumont

Chaumont is de hoofdplaats van het departement Haute-Marne en gebouwd op een rots tussen het dal van de Suze en de Marne. Wandelend door de oude stad ziet men veel renaissancehuizen en herenhuizen met aan de buitenzijde een toren met wenteltrap. Chaumont heeft ook iets met affiches. Niet minder dan 10.000 affiches vanaf het begin van de 19e eeuw, waaronder enkele van Toulouse-Lautrec, worden getoond in het historisch kader van voormalige graansilo’s.

Châteauvillain: een “petite cité de caractère”

Wat onderscheidt een “village de caractère’ van één van de “plus beaux villages de France”? “Un village de caractère” heeft een historische kern, een authenticiteit die tot hiertoe niet voldoende ontwikkeld werd en waarvan de bewoners de toezegging deden om deze authenticiteit te bewaren. Kuieren kan je, zoals eertijds Simone de Beauvoir, in het 4 km lange labyrint van de “ruelles”, smalle straatjes langs de tuinzijde van de woningen.

Dagexcursie 3 ter plaatse, 94 km

Vandaag staat in het teken van Bourgondië en zijn rijke verleden. Twee plaatsen die dit symboliseren en goed bewaard gebleven zijn.

Fontenay

De abdij van Fontenay is ontstaan doordat die van Cluny stilaan van de voorgrond werd verdrongen door de Cisterciënzers. Zij predikten de terugkeer naar de oorspronkelijke geest van het eenvoudige monastieke leven. Alles begon in 1098 met een abdij in Cîteaux. Maar in 1118 werd door de Heilige Bernardus de abdij van Fontenay gesticht. Dit bouwwerk is een voorbeeld van de bloeiperiode van de Cisterciënzer orde en staat als dusdanig ook onder de bescherming van de UNESCO. Een paar trefwoorden kunnen deze abdij schetsen: eenvoud, soberheid, licht en schitterende verhoudingen. Zowel de kerk als de abdij (klooster) zijn te bezoeken. Voorzie hiervoor minstens 2 uur bij mooi weer.

Châtillon-sur-Seine

Châtillon-sur-Seine ligt langs de natuurlijke doorgang tussen het noorden en het zuiden en is altijd al een commercieel en cultureel centrum geweest. Gelegen aan de oevers van de Seine is het bewaakt door een heuvel met op de top de ruïnes van het versterkte kasteel en de Romaanse kerk Saint-Vorles. En de onbetwiste ster van Châtillon is de Trésor de Vix, tentoongesteld in het Musée du Pays Châtillonnais.

Meer info en boeken

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tussen Aube en Bourgogne, 5 dagen kasteelhotel 4* ? Plaats je beoordeling

Nicole Frederix 19 juni 2022

We hebben de gids goed kunnen gebruiken. Duidelijk, bondig, en zijn ondertussen 4 dagen in Dijon geweest. Bedankt!

Cornet 8 mei 2018

Is altijd nuttig en aanvullend om tips te verkrijgen

Tony Goffings 8 mei 2018

Mooie reisgids , goed opgezet en de wandelingen waren duidelijk. De streek van Aube en Bourgogne is zeker een aanrader.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info