Autovakantie met elektrische wagen

Autovakantie met elektrische wagen

Je leest het goed. Autovakanties mét een elektrische wagen, ze bestaan al op maat van de ‘elektrische’ chauffeur. Pharos Reizen lanceert immers enkele autovakanties voor elektrische wagens. Hiermee is de touroperator een pionier in België en Nederland. De eerste bestemmingen zijn Duitsland, Noorwegen en Schotland omdat dáár de infrastructuur om te (her)laden uitgebreid aanwezig zijn.

Een autovakantie met een elektrische wagen. Het idee roept nog vaak twijfels op bij de doorsnee chauffeur omwille van de haalbaarheid. Maar Pharos Reizen zet wel écht de eerste stappen om de elektrische wagen geluidloos als het ware een plekje te geven op de toeristische wegen. Vooraf is grondig bestudeerd waar laadpunten beschikbaar zijn. Ze werden op kaart gebracht en dan werd er gekeken hoe realiseerbare afstanden konden afgelegd worden om zorgeloos een rondreis te kunnen maken mét een elektrische wagen. Er werden testchauffeurs in een e-wagen op pad gestuurd. Één en ander leidde ertoe dat Pharos Reizen in drie landen dergelijke ‘elektrische’ rondreis wist samen te stellen. Duitsland, Noorwegen en Schotland bijten de spits af.

'Elektrische rondreizen’

Groen rijden in groen Schotland

Bedenk maar eens wat voor een aangenaam gevoel het moet geven om ‘groen’ door de  prachtige groene landschappen van Schotland te rijden? Niet alleen met minder motorlawaai maar dus ook minder vervuilend. Pharos Reizen biedt een 15-daagse elektrische rondreis aan door Schotland. Enkele highlights die je met ‘zachte’ ecologische voet(af)druk passeert? Loch Lomond, Edinburgh, Stirling Case, Glen Coe, Glasgow. Behalve langs veel groen inclusief nationale parken, zullen veel kastelen aan je voorbijglijden. Maar dus ook leuke authentieke dorpjes, Victoriaanse stadjes, euh … distillerieën (enkel proeven dan), en jawel het beroemde Loch Ness. Meer info.

Met stille motor door Midden-Duitsland

Een rondrit maken door de Duitse deelstaat Hessen, met passages in Düsseldorf, Leverkusen, Keulen. Geen onbekende bestemmingen, toch. Ook dat pluisde Pharos Reizen uit en zo kwam een 10-daagse elektrische autorondreis uit de bus. Dat is kennismaken met het prachtige Sauerland, met het Lahndal, met Nordrhein Westfalen, met Rheinland Pfalz en dus met de deelstaat Hessen. Ontdek op deze manier het Stöffelpark, Fulda, Kassel enz. Meer info.

Langs fjorden en laadpalen in Noorwegen

Geen betere bestemming dan Noorwegen om met een gerust gemoed op pad te gaan met een elektrische wagen. Noorwegen is van alle Europese landen koploper wat betreft de infrastructuur voor elektrisch rijden. Niet alleen véél laadpalen dus, maar als chauffeur geniet je van mooie voordelen zoals tolvrij rijden, korting op ferry’s, gratis parkeren op openbare plaatsen. Inwoners die elektrisch rijden, hebben er zelfs fiscale voordelen. 

De 17-daagse elektrische autorondreis brengt heel wat hoogtepunten van Noorwegen. Je verkent Oslo, de Noorse hoofdstad. De mooiste Noorse fjorden, de stad Bergen, het Sogndal, Norheimsund, ... Om het nog leuker te maken, mag je tot twee keer toe meevaren, met de auto op de grote ferry voor een goed begrip. En je komt tijdens je terugreis terecht in Denemarken (Jutland). Aarhus mag je er bv. ontdekken. Meer info.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info