Vakantie Noorwegen: bezienswaardigheden, tips en info

Waarom naar Noorwegen op vakantie gaan? Ontdek waarom Noren zo blije mensen zijn

Wie aan Noorwegen denkt, ziet de fjorden voor zich. Deze natuurwonderen behoren tot de toppers van de bezienswaardigheden in Europa. Maar Noorwegen is uiteraard méér dan fjorden. Je hebt er zo veel gletsjers, bos, meren, watervallen. Wist je dat Noord-Noorwegen één van de beste locaties is om het Noorderlicht te zien? En dat de Noren jaar na jaar hoog op de ranking blijven staan van het World Happiness Report. Dat de Noorse bevolking in en mét de natuur leeft, heeft daar veel mee te maken. Lees in dit vakantiedossier met (h)eerlijke beschrijvingen van bezienswaardigheden waarom een reisje naar Noorwegen je zou boeien. Lees meer   

Met onze info en tips kom je niet onvoorbereid naar Noorwegen. Wat jij nog te doen hebt is deze droomreis plannen.
  • Lees gebundelde info en nuttige tips over Noorwegen
  • Op stap in Oslo met onze beschrijvingen  
  • Verken Bergen, poort tot de Noorse fjorden
  • Geniet van het Sognefjord, langste fjord ter wereld 
  • Lees ook over de steden Bergen, Trondheim, Stavanger
  • Scherp je honger om naar Noorwegen af te reizen

Gratis reisgids Noorwegen?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Ontdek in Noorwegen ook de wereld van de zalm, de typische Stavkirke (houten Noorse kerken). We schrijven uitgebreid over Bergen, over Oslo. Wat Noorwegen zo uniek maakt qua schoonheid stellen we uiteraard voor, maar bondig geknipt helemaal to the point zodat je meteen weet waarom je bv. Aurland, Balestrand, Vestlandet, het Sognedal en het langste fjord ter wereld, het Sognefjord zou moeten zien. We hebben het over steden als Stavanger en Trondheim én duiden ook de beste locatie om op het strand te gaan liggen aan de Noorse kust.

Wat dan gezegd van de curiositeiten van Noorwegen? De Stavkirke haalden we al even aan, maar weet je waarom zovele toeristen de moeite doen om een pittige wandeling te doen naar de Prekestolen? En wil je dé meest gewaagde foto van je vakantie nemen niet op een afstand maar óp de Kjeragbolten? Dan raden we aan dit vakantiedossier eens rustig door te nemen. Wedden dat je honger naar Noorwegen beetje bij beetje zal aangescherpt worden? 

Sognefjord

Het Sognefjord ligt slechts 150 km ten noorden van Bergen en is meteen ook het langste fjord in de wereld. Hoe dieper ingesneden in het binnenland hoe spectaculairder. We geven suggesties om het fjord in twee delen te verkennen. In het noorden Sognedal, zowat de hoofdstad van het Sognefjord. Alle voornaamste bezienswaardigheden zal je zien: Stavkirken, ijsmeren, eeuwige sneew, bezoekcentrum over de zalm, ...  Je komt ook in Balestrand en en kan in Fjaerland het gletserlandschap bewonderen. Ten zuiden van het Sognefjord zijn we in Borgund. Daar kan je onvergetelijke autoritten maken en mee voor een spectaculaire treinrit. Kortom, Sognefjord houdt je allicht dagen in de ban.

Oslo

Je kan om op een handige manier Oslo te verkennen de hoofstad van Noorwegen best in drie opdelen. Maar dat deden wij al voor jou. Volg je onze indeling, dan hoef je niks te missen van het groot aantal bezienswaardigheden in Oslo. Cultuur, musea, het Oslofjord, de Karl Johans Gate,  Bygdøy, over Edvard Munch, over het 'Bokrijk' van Oslo enz. Lees er meer over op onze pagina Oslo.   

Bergen

Bergen is de poort tot de Noorse fjorden, de stad van de componist Edvard Grieg. Er is in Bergen een rijk cultureel en historisch erfgoed te ontdekken. Met Bryggen (gerenoveerde oude havenwijk) heeft het een topattractie in huis. Bergen is een stad die je niet zo gauw zal vergeten. 

Aurland

Aurlandsvangen is een plaats waar veel tochten voor het Sognefjord vertrekken, per boot, te voet, met de trein of met de wagen. In Aurland wordt de toerist dus met open armen ontvangen. In de directe omgeving kan je naar Balestrand waar houten huizen en een bijzonder hotel (deels in hout) staan, waar je een aquarium kan bezoeken en waar cruiseschepen aanmeren. Vanuit Balestrand neem je de ferry naar Fjaerland waar een  gletsjermuseum is.   

Reviews en beoordelingen vakantie Noorwegen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noorwegen? Plaats je beoordeling

Jurgen Beirinckx 14 april 2024

Leuke gids, erg informatief. In ons geval een prima hulpmiddel om een eigen route uit te stippelen.

DIANE VAN LIL 15 februari 2023

Nuttige gids met interessante tips

Nele 2 februari 2023

Zeer interessant om een rondreis te organiseren, ook de suggesties voor de hotels.

Michiel 9 februari 2020

Zeer interessant en handig ! Je krijgt de "smaak echt te pakken", maar mis het hoge noorden en o.a. de reisroute nar de Noordkaap.

Louisette Van de Wauwer 21 augustus 2019

We zijn van plan om volgend jaar, eindelijk, naar Noorwegen te reizen. We wisten niet goed hoe eraan te beginnen en daarom deze reisgids gedownload. Dit bleek een prima idee geweest te zijn om onze reis degelijk voor te bereiden, ook dank zij de vele suggesties.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info