Vakantie Noorwegen: bezienswaardigheden, tips en info

Alle informatie voor je vakantie in Noorwegen

Wie aan Noorwegen denkt, ziet de fjorden voor zich. Deze natuurwonderen behoren tot de toppers van de bezienswaardigheden in Europa. Maar Noorwegen is uiteraard méér dan fjorden. We stellen je in dit vakantiedossier ook Bergen voor, niet de hoofdstad maar wel één van de belangrijkste steden van Noorwegen met een rijke oogst aan cultureel erfgoed. Ontdek er ook de wereld van de zalm, de typische houten Noorse kerken (Stavkirke). In dit vakantiedossier verkennen we Balestrand en Borgund, de twee regio's ten noorden en ten zuiden van het Sognefjord, meteen het langste fjord ter wereld. Lees meer   

Kom naar Noorwegen en verken er de fjorden, een natuurfenomeen dat voor altijd op je netvlies zal gebrand blijven.
  •  
  • Alle tips en info over je vakantie Noorwegen 
  • Verken Bergen, poort tot de Noorse fjorden
  • Ontdek langste fjord ter wereld Sognefjord
  • Geniet van de prachtige natuur
Zoek hotelpromoties

Bergen

Bergen is de poort tot de Noorse fjorden, de stad van de componist Edvard Grieg en heeft een enorm rijk cultureel en historisch erfgoed. Kortom een stad die je niet zo gauw zal vergeten. 

Sognefjord

Het Sognefjord ligt slechts 150 km ten noorden van Bergen en is meteen ook het langste fjord in de wereld. Hoe dieper ingesneden in het binnenland hoe spectaculairder. We geven suggesties om het fjord in twee delen te verkennen. In het noorden Sognedal, zowat de hoofdstad van het Sognefjord. Alle voornaamste bezienswaardigheden zal je zien: Stavkirken, ijsmeren, eeuwige sneew, bezoekcentrum over de zalm, ...  Je komt ook in Balestrand en en kan in Fjaerland het gletserlandschap bewonderen. Ten zuiden van het Sognefjord zijn we in Borgund. Daar kan je onvergetelijke autoritten maken en mee voor een spectaculaire treinrit. Kortom, Sognefjord houdt je allicht dagen in de ban. 

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Noorwegen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noorwegen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info