Beeldententoonstelling 'Alledaagse Mensen' in Valkenburg

Beeldententoonstelling 'Alledaagse Mensen' in Valkenburg

Nog tot 18 juni 2024 kan je in het centrum van Valkenburg aan de Geul terecht voor een unieke gratis openlucht beeldententoonstelling. 'Alledaagse Mensen' is een kunstproject waarbij er 44 levensgrote 'alledaagse' figuren zijn opgesteld in het centrum van de stad. Je kan een brochure met een wandelroute gratis afhalen op diverse plaatsen of bekijken op ISSUU. Wie dat wenst kan zelfs een rondleiding met gids boeken via de website van Visit Zuid-Limburg. Voor de kleine en grote mensen is er een speurtocht waarbij je zes detailfoto's moet kunnen linken aan een beeld, brochure op ISSUU.

Valkenburg ontdekken

Dit is een ideale gelegenheid om Valkenburg te leren kennen. Deze stad is dan wel zeer bekend om zijn kerstmarkten, maar buiten deze eindejaarsperiode is er ook heel veel te beleven. Er zijn twee mergelgrotten in Valkenburg: de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Je kan die beiden bezoeken. Wat je zeker niet mag missen is het MergelRijk, een museum over de grotten met heel veel sculpturen.

Valkenburg is doorkruist van ondergrondse gangen en die kan je ook verkennen in het Museum Romeinse Katakomben. Tijdens de ondergrondse wandeling stap je langs kopieën van Romeinse catacomben en grafkelders. En Valkenburg bezit ook de enige burcht in Nederland die op een heuvel is gebouwd. De Kasteelruïne is mooi geconserveerd waardoor je zich nog duidelijk kan voorstellen hoe het er allemaal moet uitgezien hebben. Om je bezoek aan Valkenburg compleet te maken is er ook nog een nagebouwde steenkolenmijn.

Reisgids downloaden

In onze pdf-reisgids van 'Maastricht - Valkenburg' hebben we twee stadswandelingen in Valkenburg. Deze wandelingen zijn te vinden in de betalende versie van de reisgids, de wandeling van Maastricht is gratis.

Foto: Leon Balmaekers

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info