Kerstmarkten Valkenburg 2023: 17/11 t/m 30/12/23 (niet op 25/12), Winter Wonder Land tot 07/01/24

Kerstshopping op de kerstmarkt van Valkenburg

Kerst in Valkenburg is iets heel bijzonders. Wist je dat dit stadje in Zuid-Limburg, op een boogscheut van Maastricht, volgens de CNN behoort tot de top tien van de wereldkerststeden? Er valt dan ook behoorlijk wat te beleven. De kerstmarkten in de twee mergelgrotten, een reusachtige zandsculptuur, Mergelrijk in kerstsfeer en de binnenstad is omgedoopt in Santa's Village.

Beleef een heel bijzondere en gevarieerde kerstervaring in Valkenburg.
Kerstmarkten Valkenburg
Kerstmarkten Valkenburg 2023: 17/11 t/m 30/12/23 (niet op 25/12), Winter Wonder Land tot 07/01/24
  • Kerstmarkten in mergelgrotten
  • Kerstsfeer in de attractie Mergelrijk
  • Ga kijken naar de Fairytale parade op woensdag en zaterdag  
  • Bezoek de reconstructie steenkolenmijn in de grot
  • Rodelen, stappen of tokkelen vanaf de Wilhelminatoren
Koop reisgids Valkenburg met 2 wandelroutes

Veel volk ...

Inderdaad, tijdens de weekends van december is het superdruk. Bij de twee kerstmarkten in de grotten zijn wachttijden van één uur niet uitzonderlijk. Op weekdagen kan je daarentegen rustig genieten van de kerstsfeer. Van welke kant je aankomt in Valkenburg zal je pijlen zien om te parkeren. De goedkoopste parking ligt bij het begin van het straatje Geulpark in Valkenburg, op 5 minuten lopen van de kerststal in zandsculptuur. GPS-coördinaten: N 050°51'24.9" E 005°50'21.8"

Kerstmarkten in de mergelgrotten

Er zijn twee mergelgrotten die ingericht zijn als kerstmarkt: de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Die laatste is de grootste en de oudste. Het is reeds voor de 32ste maal dat de kerstmarkt in deze grot plaats heeft. De ruime en lange gangen zijn volledig ingericht in de kerstsfeer. Ook zo bij de Fluweelengrot met zijn wandschilderingen, sculpturen en een 18de eeuwse kapel.
Entreeprijs voor elke grot apart
Open van 17/11 t/m 30/12/23 (niet op 25/12) 
Meer info: www.kerststad.nl

Steenkolenmijn

Op dezelfde locatie als Mergelrijk is een volledige ondergrondse kolenmijn waarheidsgetrouw nagebouwd. Ex-mijnwerkers leiden je rond en vertellen je het verhaal van het leven en werken in de koolmijnen. Het is een unieke belevenis. 
Rondleidingen tijdens de kerstperiode: 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.
Meer info: www.steenkolenmijn.nl  

Wilhelminatoren: kabelbaan, rodelen of tokkelen

Bij die Wilhelminagrot kan je met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren. Deze toren, met horeca, ligt op zo'n 68 meter boven de stad en geef je een uniek uitzicht. Tijdens deze kerstperiode is het natuurlijk het mooist bij valavond met de vele lichtjes in de benedenstad. Voor de durvers: terug naar beneden via de rodelbaan of via de tokkelbaan (met touw). Meer info: www.agogovalkenburg.nl

Reviews en beoordelingen Kerstmarkten Valkenburg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkten Valkenburg? Plaats je beoordeling

Marjo10 december 2022

Kerstmarkt gemeentegrot bezocht. Prachtig ambiance. Drukte viel mee...misschien te danken aan tijdslot. Minpunt is dat je gekochte artikelen niet kunt retourneren als ze blijken anders te zijn dan op de stand en bij navraag aangegeven....mn. mbt tot kleur van de verlichting. Je zou dan weer entree moeten betalen. Helaas bij 2 stands een miskoop gedaan.

Ron7 december 2019

Deze kerstmarkt is te druk. Bussenvol toeristen en mega lange rijen voor de ingang van de grotten. Je kan beter geen tickets vooraf kopen. De rij voor de kassa is namelijk niet druk. Na een een koffie met slagroom dat cappuccino moet zijn en niet kunnen pinnen (hoe jaren 80 is dat) hebben wij 3 kwartier in de rij gestaan voor de grot. Eenmaal binnen word je geconfronteerd met goedkope kersthandel dat via Ali Express is ingekocht. Geen exclusieve stands met leuke speciale kerstspullen waardoor je zin zou krijgen in kerst. Weer buiten zijn we het dorp ingelopen tussen alle drukte. Deze markt is TE druk en geen aanrader. Geen sfeer en goedkope handel. Jammer want de entree is wel 7.50 p.p. per grot en een enkele reis voor ons is 2.5 uur. De kerstmarkt in Duitsland is gratis en exclusiever. Geen bezoek meer van ons aan deze gedateerde en TE toeristische plek. Nooit meer, Valkenburg moet zich schamen!

Annie9 januari 2018

We hebben zeer veel gehad aan de reisgids. Alles was goed te volgen.Zeker een aanrader voor de stad Maastricht te bezoeken.

Christa2 januari 2018

Fantastisch om Maastricht op deze manier te verkennen !

FREDDY SEYNAEVE28 december 2017

We waren in Valkenburg op kerstmarktenbezoek ! Buitengewoon veel volk, volle bussen... Maar met de gids in handen, hadden we een stuk voorsprong : geen nutteloos zoeken meer en voluit genoten van het mooie stadje met ruime info in de gids ! Dank !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info