Groot Fietsboek Wallonië

Groot Fietsboek Wallonië

Fietsen in Wallonië wordt opnieuw een stuk aantrekkelijker met het Groot Fietsboek Ardennen, dat pas is verschenen. De ondertitel ‘De 50 mooiste fietsroutes in Wallonië’ maken duidelijk dat het niet enkel gaat over fietsen in de échte Ardennen. Verdeeld over liefst 520 bladzijden komen alle vijf Waalse provincies aan bod. Zowel de bekende Waalse grote steden als de kleine gezellige dorpjes verscholen in een prachtig groen landschap krijgen aandacht. In het licht van het toeristisch themajaar 2016 ‘heerlijk fietsen in Wallonië’ is dit boek een belangrijke troef.

Duidelijke leidraad  

Voor elke van de 50 routes, allemaal in lusvorm, keert dezelfde indeling terug. Een korte inleiding gevolgd door wat algemene info met focus op wat er te zien is op de route. Er is de routekaart met daarop de bezienswaardigheden aangeduid en een grafiekje van de hoogtemeters. Je krijgt info over afstand, aard van de wegen, moeilijkheidsgraad, adresjes voor een natje en een droogje, adressen van toeristische infokantoren. Interessant is een pictogram waarin verwezen wordt hoe haalbaar de route is voor de kinderen.

Heel handig is om voorin het boek een overzichtskaart te vinden met daarop de 50 fietsroutes gesitueerd in Waals-Brabant, Henegouwen, Namen, Luik en de provincie Luxemburg. Een mens wil immers ‘zien’ waar hij in Wallonië kilometers kan afmalen. 

Informatief, ‘au point’

De fietstocht zelf wordt ingedeeld en uitgeschreven met de bezienswaardigheden als ijkpunten. Op deze bladzijden vind je dan enkele van die bezienswaardigheden naar thema uitgespit. Zo kan je ingelicht worden over een museum, een monument, een natuurgebied, een gebouw, een lekker eetadresje, … Alles is bondig beschreven zonder tralala, ‘au point’. De foto’s zijn een mooie weerspiegeling van de regio die je trappend zal verkennen en moeten je uiteraard nog méér zin doen krijgen om je fiets mee te nemen naar Wallonië. 

Ook vind je een woordje uitleg over het fietsen algemeen in Wallonië. Daarbij wordt met een knipoog verwezen naar het stevig uitgebouwde fietsknooppuntennetwerk in Vlaanderen. In Wallonië is er nog werk aan, dat beseft men, maar intussen is men de achterstand aan het inhalen. Picardisch Wallonië is het meest recente netwerk dat op punt is gesteld. Er was al een netwerk in o.a. Pays de Famenne, de Oostkantons, 1000 Bornes à vélo in het land van Chimay en tussen Samber en Maas. 

Thuis voorbereiden

Dit boek is vooral heel handig om thuis de fietstocht voor te bereiden. Meenemen voor op het stuur van de fiets is minder aangewezen, tenzij je het boek natuurlijk in de rugzak kwijt kan. Of je neemt kopie’ s en je downloadt gratis de routekaart. 

De drie auteurs (Gunther Hauspie, Ward Van Loock en Kristien Hansebout) hebben in het verleden met tal van reisgidsen, publicaties in fietsmagazines, reisverslagen, … al bewezen dat ze weten hoe een fietstocht in elkaar moet steken. 

Praktisch:

Groot Fietsboek Ardennen, 520 pagina’s, uitgeverij Lannoo, aanbevolen prijs 24,99 euro. 
ISBN-nummer: 978-94-014-3485-0

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

    Alle promoties Ardennen 3 tot 4 dagen

    va. € 179 -

    We hebben een ruim aanbod aan promoties in de Ardennen, van 3- tot 4-daagse met ontbijt of in half pension. Ontdek ze nu allemaal. 
  • Auberge d'Alsace Hôtel de France 2* inclusief half pension

    Ardennen (Bouillon) 3 dagen in 2* hotel

    va. € 219 -

    Op 5 minuten stappen van het centrum van Bouillon, ligt Auberge d'Alsace Hôtel de France **. Inclusief half pension (ontbijtbuffet en 3-gangendiner). Plus toegang tot het kasteel, het museum en de Archeoscoop.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info