Weekendje weg naar Luxemburg? Ontdek de Ardennen

Download de reisgids en volg de route die je via de Ourthe naar de Gaume voert

In de reisgids Ardennen begint je kennismaking met de provincie Luxemburg tijdens je vakanties Ardennen eigenlijk al in de provincie Luik. De rivier de Ourthe is de rode draad en deze voert je door een geweldige omgeving. Diep in Luxemburg, als het bekken van de Ourthe achter je ligt, vervolgt de reis zich verder zuidwaarts richting de Gaume en het van oorsprong Romeinse Aarlen. Lees meer

Ervaar de gastvrijheid en veelzijdigheid van de provincie Luxemburg.
  • Verken de grootste provincie van België: Luxemburg
  • Volg de Ourthe
  • Verdwaal in een groot maïsdoolhof
  • Ontdek het kleinste stadje van België
  • Proef van de Gaume
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

De route in de reisgids Ardennen volgt de Ourthe vanaf Tilff dat ten zuiden van Luik ligt tot voorbij La-Roche-en-Ardenne. Onderweg zijn er allerlei bezienswaardigheden en leuke activiteiten voor jong en oud te zien en te doen. De route eindigt met het heerlijk streekbiertje van Achouffe in de plaats Houffalize. De gratis reisgids geeft je eveneens tips voor volwassenen en kinderen. Zo kan je tijdens de zomer in Barvaux dwalen in een groot maïsdoolhof en daal je af in de grotten bij Comblain-au-Pont en Hotton. Bekijk ook het prehistorische hunebed in Wéris.

De route brengt je tevens naar Durbuy, het kleinste stadje van België. Laat je onderdompelen in de gezellige en culinaire sferen van het stadje en neem de tijd voor een uitgebreid bezoek. Van Durbuy gaat de route richting het bekende La-Roche-en-Ardenne. Je kan hier het kasteel op de heuvel en de pottenbakkerij bezoeken. Wandel bij een mooi uitzichtpunt langs de Ourthe en rondom het stuwmeer van Nisramont. Onder ‘Tips voor kinderen’ vallen onder meer kajakken op de Ourthe, wandelen door het Wildpark of laat ze de Ourthe oversteken in een echte bal.

Proeven van de Gaume

De regio van de Gaume is het meest zuidelijke puntje van de provincie Luxemburg. Alles is hier anders: de natuur, de mensen, de huizen, het klimaat en zelfs de gastronomie is eigenzinnig op het zuiden afgestemd. Je zou de regio van de Gaume een beetje kunnen en mogen vergelijken met de Franse Provence. In de gratis reisgids vind je een rondrit van 120 km langs culinaire hoogtepunten waar je spontaan van gaat watertanden.

Reviews en beoordelingen Luxemburg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Luxemburg van noord naar zuid? Plaats je beoordeling

BRYSBAERT LUC26 april 2017

Alles in orde. Genoten van de streek, de activiteiten (wandelen, fietsen, bezienswaardigheden enz...). Vele mooie en goede tips en zeer betrouwbaar.

tamenne21 april 2016

Heel duidelijk uitleg weer gegeven ik moet wel zeggen voor ik jullie ondekte heb ik lang moeten zoeken over info over luxenburg misschien die streek promoten succes.

lucrece ramaut13 maart 2016

heerlijk om nu al mijn vakantie te kunnen plannen, bedankt

bourgeos orianne1 februari 2016

wij hebben deze goed kunnen gebruiken in de mobilhome,wij hadden een direct overzicht van waar we wilden, zijn en de omliggende steden ook.

Haan30 januari 2016

Geen opmerkingen, alles zeer duidelijk en overzichtelijk.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info