Weekendje weg naar Namen? Ontdek de Ardennen

Maak kennis met een sfeervolle stad die omringd wordt door gezellige dorpen

Hou je van wandelen over lokale markten tijdens je vakanties Ardennen? Bezoek Namen dan op zaterdag. Zaterdag is dé dag van de kilometerslange markt in de autovrije winkelstraten. Snuffel er tussen de marktkramen en proef er van heerlijk verse (streek)producten. Doe het koopje van je vakantie door een mooie handtas of een ander product te kopen. In de reisgids Ardennen staat een stadswandeling die je de mooiste aspecten van de stad laat zien waaronder verschillende musea en de beroemde citadel. Gebruik de stadsgids als tipgever en wandel op eigen houtje door het historische centrum. Lees meer

In het Land van Namen is er ook voor kinderen veel te zien en te doen.
  • Land van Namen
  • Zaterdagmarkt in autovrije winkelstraten
  • Fiets met een railbike over het spoor
  • Bezoek de abdij van Floreffe
  • Bijzondere streekbieren
  • Crupet en het kasteel van de Carondelet
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Tips voor een optimaal bezoek aan het Land van Namen

Het is duidelijk dat je aan één dag niet genoeg hebt om zowel Namen als de omgeving te verkennen. In de gratis stadsgids staat een autoroute die je langs de vijf mooiste dorpjes van Wallonië voert waaronder Crupet. Bezoek met railbikes de abdij van Maredsous en proef er van de ambachtelijk gemaakte kazen en bijpassende bieren. Wandel door de rustgevende tuinen van Annevoie en proef nog meer bier in de artisanale brouwerij du Bocq. Op je lijstje met bezienswaardigheden staat ook de abdij van Floreffe die bezocht kan worden en waar je kan proeven van overheerlijke streekspecialiteiten.

Kies onderweg voor bezienswaardigheden en attracties die aansluiten bij je eigen interesse. Het is immers vakantie niets moet. Hieronder een aantal tips die we je niet willen onthouden.

Namen stadswandeling en shopping

In een stad als Namen kun je naast uitgebreid winkelen in de verschillende autovrije winkelstraten ook kennismaken met een uitgebreid cultureel en bovendien historisch leven. Zo kun je bijvoorbeeld het Provinciaal Museum Félicien Rops bezoeken. Het museum is gewijd aan de in Namen geboren schilder die bevriend was met Verlaine, Maupassant en Baudelaire. In het museum zie je dat hij de perfecte vertegenwoordiger is van een door vrouwelijke figuren gedomineerde dromerige wereld. Vanuit het stadscentrum brengt de toeristische pendelbus La Citad’In je naar de citadel waar je van een spectaculair uitzicht over de omgeving kunt genieten.

Omgeving van Namen

Mooie dorpjes

De route langs de mooie dorpjes kun je beginnen in Andenne of in het eerste mooie dorpje van Wallonië: Thon. Onderweg zie je meerdere schilderachtige dorpjes die allemaal hun eigen karaktereigenschappen hebben. Bezoek onderweg de bijzondere Grot van Sint-Antonius van Padau in Crupet. De grot is 15 meter hoog en werd aan het begin van de vorige eeuw op aanraden van Kannunik Gerard gebouwd. De enige watertuinen van België vind je in Annevoie. Laat je betoveren door de combinatie van planten, bloemen, waterpartijen en sculpturen.

Abdijen en ambachtelijke smaken

In het Land van Namen kun je op verschillende locaties bieren proeven: Brasserie du Bocq, de Abdij van Maredsous en de Abdij van Floreffe. In de laatst genoemde abdij kun je naast een rondleiding ook karaktervolle kazen proeven en kopen. De beide abdijkerken zijn een bezoekje meer dan waard.

Railbikes

Beleef met z’n allen veel fietsplezier op de railbikes. Het zijn fietsen die over treinsporen rijden. Je kunt beginnen met railbiken in Falaen. Vergeet niet dat je om te kunnen railbiken wel wat tijd nodig hebt. Het is namelijk niet mogelijk om na aankomst gelijk aan de terugweg te beginnen. Bezoek de abdij van Maredsous in combinatie met een tocht op de railbike.

Reviews en beoordelingen Provincie Namen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Het Land van Namen heet je van harte welkom ? Plaats je beoordeling

Lesly Cappelle1 augustus 2019

Enige bron waarbij ik de kleine toeristische plekken rondom Namen kon raadplegen met duidelijke info.

De Rycke30 oktober 2018

Mooie en afwisselende wandeling, duidelijke informatie.

Marc Devriendt17 september 2018

De reisgidsen zijn zeer handig en gebruiksvriendelijk.

huguette van den kerchove26 februari 2018

Het was een aangename wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden. Misschien een beetje meer uitleg over de gebouwen. We hebben er toch van genoten.

HERMAN DRIESEN14 juli 2017

IK GA ER ELK JAAR NAAR TOE VIND HET DE MOOISTE PLAATS VAN BELGIE MENSEN ZIJN HEEL GASTVRIJ VEEL TE BELEVEN ARCITECTUUR IS NAMEN TOP ROND RIT MET DE AUTO MET DE VELE MOOIE DORPJES PRACHTIG VELE VLAMINGEN WETEN NIET HOE MOOI NAMEN WEL IS

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info