Koffer, trolley of backpack?

Koffer, trolley of backpack?

Twee weken plat op je buik aan de Costa del Sol, een weekendje citytrippen in Lissabon of snel heen en terug op zakenreis naar Parijs? Geen enkele vakantie is hetzelfde. Natuurlijk stem je ook je type bagage af op je type vakantie. Wij zetten de belangrijkste soorten bagage op een rijtje.

Klassieke koffer of trolley?

Een klassieke koffer is misschien niet zo praktisch, maar er kan wel lekker veel in. Nieuwe modellen zijn tegenwoordig standaard voorzien van wieltjes en uitschuifbaar handvat en zijn bijna even wendbaar als een trolley, alleen wat groter. Een koffer is geschikt voor langere vliegvakanties of vakanties met de auto, en je op één plaats verblijft .

Een trolley is dan weer ideaal als je een korte trip maakt of je gewoon iemand bent die niet zo veel nodig heeft op vakantie. Een kleine trolley kan je vaak ook als handbagage meenemen op het vliegtuig, super gemakkelijk en geen gedoe met wachten op al die zware koffers en tassen aan de bagagebanden. Een degelijk merk voor trolleys en koffers is Samsonite.

Voor een actievere vakantiebestemming of groepsreizen in de bergen raden we een trolley of koffer met klem af. Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar ellenlange wandelingen met een koffertje op wieltjes door zandpaden en grasvelden is niet alleen een stom zicht, het zal ook niet lang duren. Zo’n koffer is er gewoonweg niet voor gemaakt.

Backpack

Voor de sportieven onder ons is er een prima alternatief: de backpack of trekrugzak. Met een backpack zit je goed als je op trektocht gaat of je je veel van de ene plaats naar de andere beweegt. Wandelvakanties, kamperen of backpacken: een trekrugzak is erop voorzien. De backpacks van nu zijn extra handig en belasten je rug zo min mogelijk dankzij vernuftige gespen, rugondersteuning en stevige schouderbanden. Het draagcomfort staat centraal. En maar goed ook want als je kilometers met je hele hebben en houwen voor de komende weken gaat rondzeulen wil je dit zo aangenaam mogelijk kunnen doen.

Voor trekzakken ga je best eens kijken naar The North Face. Aparte vakjes voor water, je portefeuille, je zonnebril, noem maar op. Veel vakjes maken het verschil tussen een rugzak en een echte backpack. Je hebt ze in verschillende formaten zoals 50l, 80l en 100l. Voor die laatste ben je best al een echte pro.

We gaan er geen doekjes omwinden: voor een rugzak van 100l wat overeenkomt met een twintig kilo, heb je een uitstekende conditie nodig. Zoveel gewicht kilometers meedragen doe je niet zomaar eventjes als newbie. Nog niet helemaal ingewerkt? Ga om te beginnen dan voor een kleiner type en bouw langzaam op.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info