Madeira, 8-daagse fly & drive 'Exotisch bloemeneiland'

Genieten van de weelde op Madeira qua natuur, bloemen, pittoreske dorpjes, ... en hoofdstad Funchal

De rondreis Madeira 'exotisch bloemeneiland' is een 8-daagse op maat gemaakt voor wie houdt van de natuur, van zon, van rust en tussendoor ook soms wat beweging. Het eiland doet zijn naam als Bloemeneiland alle eer aan want de bloemenweelde is er in ruime mate aanwezig. Wie natuurliefhebber is, zal de wandelingen weten te smaken in de bergen, langs watervallen, steile rotskusten, ... Cultuurliefhebbers zullen extra blij zijn met het logeeradres in de hoofdstad Funchal en zijn talrijke bezienswaardigheden. En dan zijn er nog de pittoreske dorpjes, de ontelbare magnifieke uitzichtpunten op de oceaan, op vervaarlijk ogende kliffen, wonderlijke valleien enz. De Maderwijnen, hadden we het daar al over? Óók die leer je er dus kennen. Lees meer

Geniet niet alleen van de weelde aan bloemen op Madeira. Er is zoveel méér te zien en te beleven.
  • Inclusief: 7 x ontbijtbuffet, vlucht h/t en huurauto (7x24u)
  • Op 4 uren vliegen al ter plaatse op het Bloemeneiland
  • Geniet van aangename temperaturen het ganse jaar
  • Bezoek charmante dorpjes, typische bezienswaardigheden
  • Verken in slow motion de hoofdstad Funchal
  • Madeira is niet groot, ideale 'maten' voor een rondreis
  • Gratis reisgids bij reservering
1029Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

Hierbij een voorstel van reisprogramma (hotels liggen vast volgens uw reservatie)

3 nachten in Paúl do Mar: Paul do Mar Sea View Hotel**** : prachtige ligging, afgelegen, tussen kliffen en de oceaan. Logies zijn studio's of appartementen.   

Dag 1: Je landt op Madeira in de luchthaven van Funchal. Korte transfer van ca. 60 km naar je hotel in Paúl do Mar, een pittoresk vissersdorpje op de zuidwestelijke kant van het eiland. Dit is een populair surfoord. Misschien al zin in een warm bad? Zoek dan de natuurlijke rotsbaden (piscina naturais) van Porto Moniz op? (35 km, reken wel op een uurtje rijden langs kleine wegen).
   
Dag 2: Bezoek aan dorpjes: o.a. Jardim do Mar (5 km), het meest romantische dorpje van Madeira in het zuidwesten van het eiland. Ponta do Pargo (15 km), het meest westelijk gelegen dorp op Madeira, de kliffen bij Achadas da Cruz (25 km) waar je een tochtje met de kabellift kan doen en wandelend terug naar beneden. Calheta (9 km) is een van de oudste nederzettingen van Madeira. Twee mooie stranden (aangelegd) kunnen je zeker bekoren.

Dag 3
: Even naar het noorden van het eiland voor een verkenning. Combineer een uitstapje naar het Aquarium van Madeira, nabij het fort van João Batista uit de 18de eeuw met Porto Moniz, een vissersdorpje. Of neem ook eens wat rust en geniet zonder veel te doen.

4 nachten in Funchal: Allegro Madeira**** : 'adults only' hotel, aan zee, op kwartiertje stappen van het centrum. Hip, modern, fris met 2 restaurants.

Dag 4: Transfer naar Funchal, ca.40 km. Via de VE7 en VE3. Het is onderweg genieten van de omgeving, je hebt de tijd.     

Dag 5
: Verkenning Funchal deel 1. De hoofdstad van Madeira laat talrijke bezienswaardigheden zien. Je verblijft er, dus kan je ruim de tijd nemen om op gezapig tempo Funchal te doorkruisen. Wat vandaag niet kan, doe je op de twee resterende dagen. Mag je niet missen: de kathedraal, Museu de Arte Sacra, het Suikermuseum, botanische tuinen, kloosterkerk Convento de Santa Clara, forten, ...  

Dag 6
: Bezoek aan dorpjes o.a. Santana (45 km) voor zijn driehoekige huisjes met rieten daken tot op de grond en zijn Parque Temático da Madeira  http://www.parquetematicodamadeira.pt/ waar je je kan verdiepen in de tradities van het eiland en de natuur. Of naar São Vicente (34 km), noordelijk op het eiland een wit dorpje in een groen decor, mogelijkheid een ondergronds grottencomplex te bezoeken met bezoekerscentrum Grutas de São Vicente. Vanuit São Vicente kan je ook spectaculaire autoroutes aanvatten. Lees er meer over in onze reisgids Madeira.    

Misschien tijd maken om de Maderawijnen (beter) te leren kennen. Daarna een beetje beweging met wandelen langs de Levadas (irrigatiekanaaltjes). De wandeling in het natuurpark Quiemadas (ten westen Santana) is daartoe een ideale keuze met spectaculaire zichten, de 'groene ketel', en dus de vele levada's.

Tip: Ook centraal op Madeira, waar de hoogste bergtoppen liggen, kan je prachtige wandelingen maken, van licht tot heel zwaar. Een overzicht van de bekendste wandelingen op het eiland kan je hier vinden: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/activities/search/madeira/activities/walks en ook in onze reisgids Madeira

Dag 7
: Verkenning Funchal deel 2 of naar Monte (op steenworp gelegen) voor een afdaling in een mandenslee. Naar Cãmara de Lobos in een schilderachtige baai (10 km) of de steilste kliffen zien van de ganse wereld in Cabo Girão (12km). De mooiste tuinen op Madeira vind je op 8 km van Funchal, de Jardins do Palheiro.   

Dag 8: Terugreis, transfer naar luchthaven is 25 km. 

Rondreis Madeira op kaart

Deze fly & drive kan tijdelijk niet geboekt worden.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Madeira, 8-daagse fly & drive 'Exotisch bloemeneiland'? Plaats je beoordeling

Claudine 10 februari 2020

Zeer overzichtelijk en uitgebreid. Mooie foto’s, kaartjes,links... Goeie tips en weetjes. We zullen de reisgids zeker gebruiken als we in de lente naar Madeira gaan. Dankuwel!

rudi 9 februari 2020

prachtig werk , zeer nuttig bedankt

Gerrie 3 februari 2020

Duidelijke gids. We gaan rond pasen ernaar toe. Nemen de gids mee. PS Heb meerdere gidsen bij jullie besteld, altijd duidelijk. Erg tevreden over jullie service

Karel 24 januari 2020

goede gids met een goed overzicht. Hier kun je wat mee!

Ingrid De Groote 7 december 2019

Super leuk om te ontvangen, vele goede tips en foto s. Wij vertrekken in januari en gaan er zeker gebruik van maken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info