Noord-Frankrijk rondreis 7 dagen in hotels 3* met ontbijtbuffet

Ontdek prachtige plekjes in een rondreis vol variatie. Gratis gids met 7 wandelroutes

De titel dekt volledig de lading want inderdaad, je zal op deze rondreis in Noord-Frankrijk erg veel variatie vinden. Met maar liefst 7 stadswandelingen (info bezienswaardigheden, routebeschrijving, kaarten, foto’s) in Lille, Arras, Cassel, Saint-Omer, Boulogne-sur-Mer, Montreuil-sur-Mer en Le Touquet zal je al heel wat moois gezien hebben. Rijdend zie je al iets méér in minder tijd. Met een autoroute in het teken van de Eerste Wereldoorlog (Land van Arras), een uitgestippelde autoroute doorheen een deel van Frans-Vlaanderen (typische estaminets, windmolens, het vlakke landschap) zit het middenstuk van deze rondreis ook al goed gevuld. Neem er nog het museum Louvre Lens bij, een boottochtje op een platte schuit op de Clairmarais én in de finale een verkenning van de Côte d’Opale met de wagen vanaf Boulogne tot in Calais. Dan zal je beamen, dit is een unieke rondreis doorheen Noord-Frankrijk met thema’s vol afwisseling, interessante bezoekmogelijkheden, lekker eten en gezelligheid met een glaasje erbij. Alles kant-en-klaar voorbereid. Het enige wat je moet doen is vrije data uitkiezen.

  • Lekker kortbij en toch zo verrassend en gevarieerd
  • Verken de regio met 7 wandelroutes en 3 autoroutes
  • Logeer op 3 locaties in hotels met 3* incl. ontbijtbuffet
  • Alle hotels bieden half pension aan (optie)
  • Ontdek veel onbekende plekjes dichtbij huis
  • Geniet van de Noord-Franse culinaire geneugten
Meer info en boekenva. € 425,-
425Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

Hierbij een voorstel van reisprogramma (hotels liggen vast volgens uw reservatie)

2 nachten in Lens: La Maison Rouge *** :  Kleinschalig hotel in historisch pand, verfijnde keuken,  Op 15 km van Lens.

Dag 1: heenreis via Lille (Rijsel). Verken Lille met een stadswandeling: één route met drie thema’s: cultuur, shopping en groen. Je ziet het nieuwe Lille en het oude. Tussendoor kom je als shopper niets te kort.

Dag 2: Museum Louvre Lens en autoroute Eerste Wereldoorlog of stadswandeling Arras.
In Lens zit een filiaal van het beroemde Louvre omdat het museum in Parijs te klein geworden is. Zo kunnen toeristen die niet tot Parijs zouden komen toch heel wat mooie werken zien uit het Louvre.  Wil je een paar plaatsen zien in het teken van de Eerste Wereldoorlog, doe dan onze autoroute door het Land van Arras. Die brengt je naar iconische militaire begraafplaatsen zowel waar Franse, Britse, Canadese en Duitse slachtoffers van de oorlog liggen begraven (Neuville-Siant-Vaast, Vimy, Loos-en-Gohelle en Notre Dame de Lorette zijn de bekendste).  In Souchez is een beklijvend oorlogsmuseum Lens Musée 14-18, in Vimy een bezoekerscentrum. 

Of doe de stadswandeling in Arras met de ontdekking van de Vlaamse en Franse aspecten van de stad, ook wel Atrecht genoemd.

2 nachten in Lumbres (Saint-Omer): Hotel du Golf *** : Logeren op het golfterrein van Aa Saint-Omer Golf Club. Franse keuken in gastronomisch restaurant en brasserie (lunch). Gratis kleine sauna en bubbelbad. Golfstages op aanvraag.

Dag 3: Autoroute door Frans-Vlaanderen met stadswandeling in Cassel om dan naar je tweede verblijf af te zakken. We maken kennis met dat stukje Frankrijk dat zo lieflijk verbonden is met Vlaanderen. We doen dat vanaf Steenwerck tot Cassel. Onderweg word je ongetwijfeld gecharmeerd door de sterk aanwezige en zichtbare verankering met Vlaanderen in de dorpen of stadjes: Bailleul, Boeschepe, Godewaersvelde, …
Met een stadswandeling in Cassel ontdek je de mooiste plekjes, de gezellige steegjes, de estaminets enz. van dit versterkte stadje op een heuvel. Cultuur en gastronomie mooi hand in hand.

Dag 4: Stadswandeling Saint-Omer en Museum La Coupole of boottocht op de Clairmarais. Saint-Omer is een charmante stad met publiekstrekkers als de kathedraal, het stadspark, het Sandelinmuseum, de abdijruïnes van St-Bertin. Het Museum La Coupole dicht bij Saint-Omer brengt het verhaal van de vliegende bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Met filmpjes, foto’s, maquettes, … alles over de bommen en ook het verband met de ruimtevaart.
De Clairmarais (tussen de rivier de Aa en Saint-Omer) is een moerasgebied waarbij vruchtbare akkers door watergangen gescheiden zijn. Met een platte schuit kan je mee voor een verkenning.   

2 nachten aan de Côte d'Opale in Hardelot: Hotel Du Parc Hardelot *** : magnifiek ge­legen in een 3 ha groot park, omringd door mooie villa's. De ruime kamers, lekkere keuken en puike service zijn maar enkele van de vele troeven. Op 3 km van de kust en 15 km van Boulogne.

Dag 5: Boulogne-sur-Mer bestaat uit een historische bovenstad en de moderne benedenstad. Op onze stadswandeling kom je langs de basiliek, het kasteel, de vestingen, Nausicaa (onderzoekscentrum, aquariums over de wereld van de oceanen).    

Dag 6: Stadswandelingen in Montreuil-sur-Mer en in Le Touquet (duinen en stad). Le Touquet is een mondaine badplaats. We wandelen in het centrum (kerk, stadhuis, markthal), langs de villa’s maar ook in de duinen, op de dijk, een park. In Montreuil-sur-Mer verkennen we het oudste stadsdeel met de vestingen, de abdijkerk, …  

Dag 7: De terugreis kan je doen via de autoroute van de Côte d'Opale tussen Boulogne en Calais. Je zal bekende plaatsen passeren. We komen in Cap Gris-Nez, Cap Blanc-Nez, krijtrotsen Les Dunes de la Slack.  In Calais bevinden de belangrijkste bezienswaardigheden zich op een zakdoek bijeen (musea, Tour Guet, stadhuis met het beeld Les Six Bourgeois de Calais).

Rondreis Noord-Frankrijk op kaart

Meer info en boeken

Niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk ook deze aanbiedingen

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Frankrijk rondreis 7 dagen in hotels 3* met ontbijtbuffet? Plaats je beoordeling

Kristel 1 september 2021

Dankzij de gids ontdek je stadjes en plekjes waar je aan zou voorbij lopen. Heel handig zijn ook de parkeertips bij de wandelingen. Echt een aanrader!

nico 26 juni 2021

fantastisch tot in detail beschreven en in kleur aangegeven

Philippe DE MEY 1 juni 2021

Heel praktisch

Rene 26 juli 2020

Dit blijkt een mooie rondreis te zijn, zeker om te doen bij een volgende gelegenheid.

EDDY JAMAR 23 juli 2020

Zeer goede en bruikbare informatie om vooraf de planning te maken van je uitstappen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info