Corsica 'van noord tot zuid' rondreis fly & drive 9 dagen

Ontdek van noord naar zuid de schoonheid van Corsica, l'île de beauté

Je trekt werkelijk van het meest noordelijke plekje op het eiland Corsica naar de meest zuidelijke stad. Fantastische uitzichtpunten, rustbrengende wandelpaden in volle natuur, mooie zandstranden, verborgen plekjes, maar ook wie het stadsgevoel écht niet wil loslaten wordt op zijn honger bediend. In Ajaccio en Bastia, de twee grootste steden op het eiland hebben we een eigen uitgewerkte stadswandeling ontworpen. Zee, natuur, cultuur, en zo goed als altijd de zon als metgezel. Ideetjes voor uitstappen naar een schildpaddencentrum, een excursie op volle zee, met een bootje de grotten invaren, enz. Aan variatie geen gebrek tijdens deze rondreis. Het is genieten van n tot z, ... precies, van noord tot zuid.  Lees meer

Kom in stadjes, grotten, kom op zee, op wandelpaden, zwem in een 'gekleurde zee', vlei je neer op mooie stranden, ... Geniet van Corsica van noord tot zuid.
  • Incl. 8x overnachtingen + ontbijtbuffet, huurwagen met all-in verzekering 
  • Incl. vlucht h/t met Air Corsica, Charleroi-Bastia. Terugvlucht Ajaccio-Charleroi
  • Verken noord en binnenland van het wondermooie Corsica wandelend en rijdend
  • Overal genieten van wonderbaarlijke uitzichten
  • Verken Ajaccio en Bastia met een eigen stadswandeling
  • Gratis complete pdf-reisgids bij reservering
  • Vertrekdagen van deze rondreis is afhankelijk van de reisperiode, voor meer details zie onderaan de pagina.
Vraag een prijsofferteva. € 1345,-
1345Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

3 nachten in Hotel U Ricordu **** (Macinaggio)

Gemoedelijk hotel waar je je snel 'à l'aise' zal voelen. Relaxen aan het verwarmd openluchtzwembad, bubbelbad. Of naar het strand, op amper 400 meter. Excursies op zee behoren tot de mogelijkheden. 

Dag 1: Heenreis. Luchthaven Bastia op ca. 50 km van je verblijf. 
Dag 2: Op ontdekking op het schiereiland Cap Corse. Of wandelen langs het Sentier des Douaniers, een pad langs de kust. Je kiest zelf hoe ver je het pad wil volgen, maar kort of lang, het levert prachtige uitzichten op bij het Pointe de Cap Corse.
Dag 3: Bezoek aan Bastia in de voormiddag, de tweede stad op Corsica. Bezienswaardigheden? De citadel, Palais de Gouverneurs, de Jardin Romieu, kerk St.-Jean Baptiste, het havengebied, ... Met een uitgewerkte stadswandeling van nog geen 2 km mis je niets van de zojuist opgesomde plekjes. En dan verder rijden tot Saint-Florent (vanuit Bastia 24 km), waar het gezellig wandelen is langs de citadel, in de nauwe steegjes en je kan er de romaanse kathedraal bezoeken. Of wil je vandaag liever deelnemen aan een excursie op zee? Keuze genoeg.  

3 nachten in Hotel Capo d'Orto *** (Porto)

Je verhuist naar een andere baai aan de prachtige kust, ditmaal de baai van Porto waar een jachthaven ligt. Verwarmd openluchtzwembad met terras en wondermooi uitzicht. Ideale uitvalsbasis voor uitstappen: op 1 km centrum Porto, Capo d'Ortogebergte, Parc Naturel Régional , ...

Dag 4 tot 6: Eerst een transfer van U Ricordu naar Porto is ong. 4u30 rijden, zo'n 220 km. Heel veel mogelijkheden naast de momenten van rust die zeker in ideale weersomstandigheden nog zoveel deugd doen. Kies maar uit. Wandelen in het omringende natuurpark, langs de jachthaven met zicht op kliffen die ver reiken in de diepblauwe zee. In de jachthaven vertrekken bootexcursies of zelf een dagje kapitein zijn. Je kan naar het natuurreservaat Scandola op een uiterst westelijk punt, een rit door de Calanches de Piana langs de kust (landschappen met fjordachtig uitzicht), of wat verder naar het woud van Piana (60 km), ...  

Heb je alles al gedaan? Hier nog wat mogelijkheden. Een trektocht op een muilezelpad in de Gorges de Spelunca, 5 km naar de vertrekplaats Ota. Plage de Gradelle (25 km), Galéria (50 km) pittoresk dorpje.  

2 nachten in Hotel Artemisia *** (Bastelica)
Een kleinschalig hotel met 8 kamers temidden de natuur van het Parc Naturel Régional de Corse. Centraler in het binnenland kan je niet verblijven. Je hebt er een fantastisch uitzicht. Het hotel ligt in een klein dorpje en heeft een eigen restaurant en bar. Er is ook een buitenzwembad.

Dag 7 en 8: Rond je verblijfplaats zijn er heel wat mogelijkheden om te wandelen. Het strand ligt op een goed half uur rijden en de Gorges de Prunelli liggen vlakbij alsook het meer van Tolla. Ajaccio is de hoofdstad van Corsica (40 km enkel). Een stadswandeling van iets meer dan 3 kilometer laat je het mooiste zien. Geregeld zal je een verwijzing vinden naar ene Napoleon Bonaparte. De man is er immers geboren. Ben je tuk op schildpadden? Bezoek dan zeker één van de grootste schildpaddencentra van Europa, Cupulatta, op goed 30 km van je verblijf.

Dag 9: Terugreis. Afstand naar luchthaven Ajaccio, 34 km.  

Mogelijke vertrekdagen van deze rondreis

Op Bastia kan je vliegen op zaterdag (april tot oktober), op zondag (eind april tot eind september) en op woensdag (niet in juli-aug). In juli en augustus is er een vlucht naar Bastia op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Terugkeren via Ajaccio kan op zaterdag en woensdag (april tot oktober), op zondag (eind april tot september) en op maandag (half april tot half september).

Een andere route, minder of meer dagen?

Geen probleem, we kunnen elke reis op maat maken. Hou wel rekening met het feit dat de verplaatsingen op het eiland niet zo snel verlopen. Daarom raden we aan om heen- en terugvlucht niet via dezelfde luchthaven te laten verlopen.

Vraag een prijsofferte

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Corsica 'van noord tot zuid' rondreis fly & drive 9 dagen? Plaats je beoordeling

Berteloot 16 februari 2024

Prima duidelijke gids.

Ivan 9 maart 2023

prachtige gids

Annemie Lecluyse 24 januari 2019

Gids geeft mooi de verschillende interessante plaatsen aan. Maar ik mis wat meer uitleg over de historiek/cultuur van plaatsen zelf. Ik had een All-in-one verwacht via deze betalende versie, terwijl we nu een andere gids of internet zullen moeten consulteren voor deze exra info (reis is pas in augustus). Mvg, Annemie

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info