Corsica 'van noord tot zuid' rondreis fly & drive 9 dagen

Ontdek van noord naar zuid de schoonheid van Corsica, l'île de beauté

Je trekt werkelijk van het meest noordelijke plekje op het eiland Corsica naar de meest zuidelijke stad. Fantastische uitzichtpunten, rustbrengende wandelpaden in volle natuur, mooie zandstranden, verborgen plekjes, maar ook wie het stadsgevoel écht niet wil loslaten wordt op zijn honger bediend. In Ajaccio en Bastia, de twee grootste steden op het eiland hebben we een eigen uitgewerkte stadswandeling ontworpen. Zee, natuur, cultuur, en zo goed als altijd de zon als metgezel. Ideetjes voor uitstappen naar een schildpaddencentrum, een excursie op volle zee, met een bootje de grotten invaren, enz. Aan variatie geen gebrek tijdens deze rondreis. Het is genieten van n tot z, ... precies, van noord tot zuid.  Lees meer

Kom in stadjes, grotten, kom op zee, op wandelpaden, zwem in een 'gekleurde zee', vlei je neer op mooie stranden, ... Geniet van Corsica van noord tot zuid.
  • Incl. 8x overnachtingen + ontbijtbuffet, huurwagen met all-in verzekering (8x 24u) 
  • Incl. vlucht h/t met Air Corsica, Charleroi-Bastia. Terugvlucht Ajaccio-Charleroi (volgens beschikbaarheid)
  • Verken noord en binnenland van het wondermooie Corsica wandelend en rijdend
  • Overal genieten van wonderbaarlijke uitzichten
  • Verken Ajaccio en Bastia met een eigen stadswandeling
  • Gratis complete pdf-reisgids bij reservering
Vraag een prijsofferteva. € 1115,-
1115Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

4 nachten in Hotel U Ricordu **** (Macinaggio)

Gemoedelijk hotel waar je je snel 'à l'aise' zal voelen. Relaxen aan het verwarmd openluchtzwembad, bubbelbad. Of naar het strand, op amper 400 meter. Excursies op zee behoren tot de mogelijkheden. 

Dag 1: Heenreis. Luchthaven Bastia op ca. 50 km van je verblijf. 
Dag 2: Op ontdekking op het schiereiland Cap Corse. Of wandelen langs het Sentier des Douaniers, een pad langs de kust. Je kiest zelf hoe ver je het pad wil volgen, maar kort of lang, het levert prachtige uitzichten op bij het Pointe de Cap Corse.
Dag 3: Bezoek aan Bastia in de voormiddag, de tweede stad op Corsica. Bezienswaardigheden? De citadel, Palais de Gouverneurs, de Jardin Romieu, kerk St.-Jean Baptiste, het havengebied, ... Met een uitgewerkte stadswandeling van nog geen 2 km mis je niets van de zojuist opgesomde plekjes. En dan verder rijden tot Saint-Florent (vanuit Bastia 24 km), waar het gezellig wandelen is langs de citadel, in de nauwe steegjes en je kan er de romaanse kathedraal bezoeken. Of wil je vandaag liever deelnemen aan een excursie op zee? Keuze genoeg.  
Dag 4: Dagje relaxen aan het strand en/of van je verblijf. Het hoeft niet altijd een gevuld programma te zijn.

4 nachten in Hotel Artemisia *** (Bastelica)

Een kleinschalig hotel met 8 kamers temidden de natuur van het Parc Naturel Régional de Corse. Centraler in het binnenland kan je niet verblijven. Je hebt er een fantastisch uitzicht. Het hotel ligt in een klein dorpje en heeft een eigen restaurant en bar. Er is ook een buitenzwembad.

Dag 5: Je maakt de transfer zuidwaarts naar het hart van het mooie binnenland. Je komt via Corte, een stadje prachtig gelegen op een rots. Neem er je tijd want Corte is een van de prachtigste plaatsen van het binnenland.  
Dag 6: Misschien wil je wat uitblazen van de rit van gisteren. Zoek het dan niet te ver. Rond je verblijfplaats zijn er heel wat mogelijkheden om te wandelen. 
Dag 7: Ajaccio is de hoofdstad van Corsica (40 km enkel). Een stadswandeling van iets meer dan 3 kilometer laat je het mooiste zien. Geregeld zal je een verwijzing vinden naar ene Napoleon Bonaparte. De man is er geboren immers. Ben je tuk op schildpadden? Bezoek dan zeker één van de grootste schildpaddencentra van Europa, Cupulatta, op goed 30 km van je verblijf. 
Dag 8: Een dag om te genieten van het hotel en de mooie natuur in de omgeving.  Het strand ligt op een goed half uur rijden en de Gorges de Prunelli liggen vlakbij alsook het meer van Tolla. 

Dag 9: Terugreis. Afstand naar luchthaven Ajaccio, 77 km.  

Vraag een prijsofferte

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Corsica 'van noord tot zuid' rondreis fly & drive 9 dagen? Plaats je beoordeling

Annemie Lecluyse 24 januari 2019

Gids geeft mooi de verschillende interessante plaatsen aan. Maar ik mis wat meer uitleg over de historiek/cultuur van plaatsen zelf. Ik had een All-in-one verwacht via deze betalende versie, terwijl we nu een andere gids of internet zullen moeten consulteren voor deze exra info (reis is pas in augustus). Mvg, Annemie

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info