Drôme - Provençale: een heerlijke regio!

Kende je de Drôme - Provençale nog niet, dan is het dringend tijd voor een kennismaking

Het is met bepaalde vakantieregio's zoals met sommige mensen, ze zijn niet opvallend, maar toch verdienen ze gewaardeerd te worden. Zo is het ook met de Drôme-Provençale, gelegen tussen Lyon en de Provence. De meest bekende steden zijn Valence en Montélimar. Het is er leven zoals God in Frankrijk. De geur van de lavendelvelden, de kracht van de bergen, de kleurenpracht, het rustgevende geluid van een bergriviertje, dit alles doorspekt met een gevoel van ruimte en rust maakt de Drôme onvergetelijk. De geur van de lavendelvelden, de uitstraling van de bergen, de typische kleurenpracht van het provencaalse landschap, het rustgevende geluid van een bergriviertje, dit alles doorspekt met een gevoel van ruimte en rust maakt de Drôme onvergetelijk. Lees meer

 • Lastminutes en promoties in Drôme-Provençale

  Lastminutes en promoties in Drôme-Provençale

  Keuze uit meer dan 500 hotels, vakantiewoningen en B&B's in de Drôme-Provençale, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 49 - Boek nu
 • Ontdek de Drôme met onze reisgids
 • Autoroutes en actieve vakanties
 • Leven als God in Frankrijk
 • Geuren en kleuren van de natuur
 • Genieten van rijk gastronomisch palet
 • Ontdek de cultuurgeschiedenis van de Drôme

Gratis reisgids Drôme Provençale?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Schitterende fauna en flora

De Drôme heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier die hier ontspringt. Opvallend zijn de enorme hoogteverschillen die variëren tussen de 60 en 2400 meter. Hierdoor tref je een enorme verscheidenheid aan in fauna en flora. Niet alleen de natuurliefhebber zal hier zijn gading vinden. De bergen en rivieren zijn een ideaal actieterrein voor de actieve vakantieganger.

Gastronomisch aanbod

De Drôme is een gastronomische topper. Hierbij denken we niet alleen aan zijn wijnen van de Côtes du Rhône. Producten zoals de truffels van Tricastin, de Picodon-geitekaas, de nougat van Montélimar en de olijven van Nijons doen je gewoon elk dieet vergeten. Misschien vormt het enorm aanbod aan fruit hier enig soelaas, als de chef-kok er al geen taartje mee gebakken heeft.

Cultuur en geschiedenis

De Drôme blijft ook niet verstoken van cultuur en geschiedenis. Kastelen, burchten, musea en historische gebouwen kan je onmogelijk mislopen. Deze vind je niet alleen in de grote steden, maar ook de dorpjes bevatten vele schatten. Je kan ze zelf ontdekken of één van de vele themaroutes volgen. Alle informatie vind je op onze pagina met de bezienswaardigheden.

Ontdek de Drôme met ons uitgebreid dossier waar ook autoroutes en actieve vakanties aan bod komen.

Reviews en beoordelingen vakantie Drôme Provençale

Heb je zelf tips of opmerkingen over Drôme Provençale? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info