Drôme Provençale: onbezorgd genieten van gastronomie

Ga proefondervindelijk aan de slag in de Drôme

De Drôme is de plaats bij uitstek om te leven als God in Frankrijk. Onbezorgd genieten van de rust van van een kabbelend beekje, van de geuren van het frisse groen, van het tsjilpen van de vogeltjes, van de aangename zon, maar ook van zijn gastronomie. De wijnen, vruchten en groenten die het land voortbrengt. Hieronder brengen we je een kort overzichtje van het grote lokale aanbod. Onderaan deze pagina vind je ook een opzoekingsmogelijkheid van restaurants.  Lees meer

  • Lastminutes en promoties in Drôme-Provençale

    Lastminutes en promoties in Drôme-Provençale

    Keuze uit meer dan 500 hotels, vakantiewoningen en B&B's in de Drôme-Provençale, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
    va. € 49 - Boek nu
  • Proef de wijnen van de Drôme
  • Ontdek de smaak van de Picodon
  • Lees hoe nougat ontstond
  • Maak kennis met de lokale specialiteiten
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Wijnen

Crozes-Hermitages en Clairette de Die zijn maar een paar bekende namen van deze wijnstreek. Meer informatie op onze uitgebreide pagina.

Picodon

De Picodon is een geitekaas van de Drôme. Meer informatie op www.picodon-aoc.fr In Dieulefit is er de tweede zondag van augustus het Fêtes du Picodon. Eén van de producenten kan je raadplegen op www.picodon-cavet.fr

Nougat

De Nougat van Montélimar kent zijn ontstaan op het einde van de 17de eeuw. Een oude dame, Tante Manon, was expert in patisserie en confiserie. Haar gasten werden verwend met de lekkerste desserts. Haar neven riepen telkens: "Tante Manon, tu nous gâtes!". Letterlijk vertaald: "Tante Manon, je verwent ons". Op haar sterfbed gaf ze haar recept vrij van "tu nous gâtes" en wou dat deze lekkernij voortaan 'Nougat' zou heten.

Er zijn nu nog een 15-tal producenten van de Nougat de Montélimar. Deze is samengesteld uit min. 30% amandelen en 25% honing. Meer info op de website van Montélimar: www.montelimar-tourisme.com

Truffels van Tricastin

Dit zijn dezelfde zwarte truffels als van de Périgord. Ze worden door honden gelokaliseerd in 68 gemeenten van de Drôme. Van midden-november tot en met maart kan je deze vinden op de lokale markten: donderdag in Nyons, vrijdag in Dieulefit. Lees meer over de truffels van Tricastin.

Olijven van Nyons

Nyons telt 220.000 olijfbomen op een oppervlakte van 1200 hectaren. Niet minder dan 400 ton olijven en 200 ton olijfolie worden er jaarlijks geproduceerd. Meer informatie vind je op de website van de Coopérative Agricole du Nyonsais.

Lindebloesem

De Baronnies is verantwoordelijk voor 90% van de totale Franse productie van lindebloesem. De Lindebloesem wordt gebruikt als een geneesmiddel, het zou o.a. een kalmerende werking hebben. Het oogsten gebeurt tussen 10 juni en 10 juli.
Een bijproduct van deze plant is de honing. Als de lindebloesem in volle bloei staat zijn de bijtjes alom aanwezig en geven hierdoor aan de honing een bijzondere smaak.

Parelhoenen

De parelhoen van de Drôme heeft zelfs een kwaliteitslabel. Een legende wil dat Hannibal naast zijn olifanten ook parelhoenen mee had voor zijn trektocht over de Alpen. Hannibal trok dwars door de Drôme en een paar van die diertjes kozen voor de vrijheid. Zo zou de parelhoen in de Drôme zijn terecht gekomen. Er zijn nu 130 kwekers die per week ca. 70.000 parelhoenen aan de slachthuizen afleveren.

Restaurants

Een selectie van gespecialiseerde restaurants met hun prijskaartje, kan je raadplegen op de website van de Drôme. Onder de rubriek 'Geuren, smaken en gezonde lucht' kies je voor 'lekker eten'.

Reviews en beoordelingen Gastronomie

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gastronomie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info