Sachsen: Dresden en Leipzig

Kom het rijke cultuuraanbod ontdekken van Dresden en Leipzig

Dresden en Leipzig uit het voormalige Oost-Duitsland zijn slechts een flinke honderd kilometer van elkaar verwijderd en liggen allebei in de deelstaat Saksen. Ze kunnen dus gemakkelijk tijdens een en dezelfde vakantietrip bezocht worden. Dresden kende vooral sinds de val van de Muur (1989) een sterke heropbloei. Rondlopen in de stad is een waar genot. Je wordt overweldigd door haar schat aan architectuur en de rijke kunstverzamelingen. Inzake monumenten heeft Leipzig minder te bieden dan de hoofdstad van de deelstaat, maar op vlak van cultuur (vooral klassieke muziek) en geschiedenis moet het zeker niet onderdoen.  Lees meer

  •  
  • Kom kijken hoe Dresden uit haar as verrees
  • Laat je verwonderen door de kunst en architectuur
  • Flaneren in gezellige straatjes, op mooie promenades
  • Beleef het bruisende Dresden in de Neustadt
  • Als oude gebouwen konden spreken in Leipzig 
  • Ontdek de rijke muziekcultuur van Leipzig: Bach, Mendelssohn
Ontdek hotelpromoties

Dresden: kunst en cultuur op de oevers van de Elbe

Na de zware bombardementen door de Amerikanen en de Britten in de nacht van 13 op 14 februari 1945 lag het trotse Dresden er grotendeels verwoest bij. Vele tientallen jaren van restauratie waren nodig om de stad haar eerdere glorie terug te geven. Het was vooral sinds de val van de Muur in 1989 dat de stad helemaal heropleefde. Nu wordt Dresden gerangschikt bij de allermooiste steden van Duitsland. Niet moeilijk met zo'n een pracht aan monumentale gebouwen en uitmuntende kunstcollecties. Het stadsgedeelte Neustadt, dat grotendeels uit de 18de eeuw dateert, werd gelukkig in belangrijke mate ontzien in 1945 en vormt nu het bruisende centrum. 

Leipzig: hier werd muziek en geschiedenis geschreven

Leipzig is kleiner en compacter dan Dresden en kan dan ook gemakkelijker te voet bezocht worden. Het aantal monumenten ligt lager dan in de Saksische hoofdstad. Een bezoek kan daardoor ook wat meer relax aangepakt worden. Cultuur is eveneens belangrijk in Leipzig, maar die is hier meer toegespitst op de muzikale traditie. Namen als Bach en Mendelssohn zal je vaak zien terugkomen bij een verkenning van de stad.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Sachsen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sachsen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info