Vakantie Zuidwest-Engeland? Mysterieuze monumenten en pittoreske stadjes

Ontdek palmbomen langs de kust van Zuidwest-Engeland, de mooiste plekjes en bezienswaardigheden

Zuidwest Engeland of West Country, is bij de Britse bevolking de meest populaire en geliefde bestemming voor een vakantie. In die zuidwestelijke hoek van het schiereiland houdt men van de wondermooie kusten, van de landschappen, ruig en lieflijk tegelijk. Er is de link met de cultuurgeschiedenis die doorspekt is met de talrijke mythes en legendes. Je hebt het mystieke van de steencirkels en andere neolitische monumenten. Je doorkruist er enkele graafschappen met iconische steden als Bath, Plymouth, Wells, Bristol. Je treedt er in de voetsporen van bewoners uit de neolitische periode, de Bronstijd, de IJstijd, ... toen jagen de hoofdbekommernis was.   Lees meer

Gevarieerd kan je Zuidwest Engeland zéker noemen: wonderlijke kusten, mytische plekken, cultureel erfgoed.   
 • Rondreizen Zuidwest-Engeland

  Rondreizen Zuidwest-Engeland

  Bij Pharosreizen hebben ze een ruim aanbod aan rondreizen in Zuidwest-Engeland. Zo kan je met hen tussen 7 en 16 dagen reizen, ook themareizen, familiereizen en luxe-reizen zijn beschikbaar.
  va. € 489 - Boek nu
 • Verken het zuidwesten van Engeland
 • Op stap in de verre geschiedenis
 • Verken mytische prehistorische sites
 • Geniet van de wondermooie landschappen
 • Bezoek kastelen, herenhuizen, tuinen, parken
 • Kom in steden als Bath, Wells, Exeter, ...

Gratis reisgids Zuidwest-Engeland?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

 Wat is er te zien?

Naar Zuidwest Engeland ga je om er te graven naar een ver verleden, duizenden jaren v.C. Hier vind je de meeste prehistorische bezienswaardigheden. Wie kent niet de mysterieuze steencirkels van Stonehenge? Maar ook Avebury heeft van die neolitische monumenten, minder bekend maar minstens evenwaardig van betekenis. Beide iconische plaatsen staan vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ter plaatse probeer je de betekenis van deze arduin- en zandstenen te doorgronden. 

Er zijn nog wel meer natuurfenomenen te zien in Zuidwest Engeland. De Wookey Hole Caves zijn het grootste grottencomplex van het Verenigd Koninkrijk. De Cheddar Gorge is een populaire kloof van ruim 3 km uitgesleten in kalksteen. De Durdle Door nabij de Lulworth Cove lijkt gecreëerd door mensenhanden maar is wel door de natuur geschapen. Trouwens, die Lulworth Cove is adembenemend mooi: water in vele kleuren, wonderlijke inhammen, kiezelstranden.  ... Geen wonder dat diverse auteurs zich hier lieten inspireren voor hun verhalen, vroeger en nu.  

Als je het Zuidwesten van Engeland doorkruist, dan moet je de steden als Bath en Wells gezien hebben. Maar ook Gloucester, Painswick, Exeter, het op schaal nagebouwde Bourton-on-the-Water of de havenplaats Plymouth zijn de moeite om te bezoeken. Download de gratis reisgids, ga er in lezen en wedden dat je niet kan wachten om het allemaal ter plekke te gaan bekijken.

Nog méér bezienswaardigheden  

Kastelen, abdijenruïnes, 'cottages' en 'manors', de typische Engelse tuinen en parken? Je moet er niet lang naar zoeken tijdens je verkenning van Zuidwest Engeland. Blikvangers zijn Dartmoor National Park, Exmoor National Park, de Hidcote Manor Garden, Sudeley Castle, Restormel Castle, Tintagel Castle, ...    

Wanneer naar West Country? 

Willen we meteen iets ontkrachten? Is het daar in Zuidwest Engeland niet één ellende van nattigheid aldoor? Van Zuidwest Engeland kan je het ganse jaar door genieten. Toegegeven, er valt wel wat neerslag maar vooral dan in de koudste maanden. West Country geniet van een mild maritiem klimaat. De lente en herfst tooien de wondermooie landschappen wel in net iets andere kleurpatronen dan zomer en winter. In het voorjaar en najaar zal het er ook minder druk zijn wat je toelaat om nog méér te genieten van de natuur en de bezienswaardige plekjes die er kwistig zijn rondgestrooid.

Reviews en beoordelingen vakantie Zuidwest-Engeland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zuidwest-Engeland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info