Noorwegen: kennismaking met het levendige Bergen

Ontdek de gemoedelijkheid die Bergen wist te behouden

Bergen is dan wel niet de hoofdstad van Noorwegen toch is het op z'n minst een van de belangrijkste steden van dit Scandinavisch land, ook voor de toeristen. Bergen is de poort tot de Noorse fjorden, is de stad van de componist Edvard Grieg en heeft een enorm rijk cultureel en historisch erfgoed. Kortom een stad die je niet zo gauw zal vergeten.  Lees meer

 • Rondreizen Noorwegen

  Rondreizen Noorwegen

  Verken op eigen tempo Noorwegen met een keuze van meer dan 20 rondreizen die je toelaat alle hoogtepunten van Zweden te zien. Ook mogelijks te combineren met een rondreis in Scandinavië.
  va. € 439 - Boek nu
 • Verken Bergen, tweede belangrijkste Noorse stad
 • De poort tot de Noorse fjorden
 • Ontdek het cultureel en historistische erfgoed
 • Wandel langs de kade 'Bryggen'
 • Bezoek het aquarium Akvariet
 • Tips voor interessante uitstappen in de buurt

Gratis reisgids Bergen - Noorwegen?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bergen is een bruisende stad van meer dan 200 000 inwoners maar toch heeft het centrum zijn kleinschaligheid en gemoedelijkheid niet verloren. Het is vooral de oude haven die hiertoe bijdraagt. Daar vind je nog steeds in een uitstekende staat de oude typische huizen langs de kade: "Bryggen". Het straalt de rijkdom uit van weleer want ooit was Bergen belangrijker dan Oslo, de hoofdstad van Noorwegen.

Een bezoek aan deze stad brengt je langs mooie parken, een romantische haven, talrijke musea en winkelstraten. Wil je dit alles wel eens vanuit de hoogte bekijken dan neem je gewoon de Floibanen. Deze kabeltrein brengt je 320 meter hoger om te genieten van een uniek panorama over de stad en zijn fjord. Maar dit is pas een begin.

In de omgeving van Bergen valt er ook veel te beleven. Topattractie is Troldhaugen, de voormalige zomerresidentie van de Noorse componist Edvard Grieg. Je hoeft geen liefhebber te zijn van klassieke pianomuziek om hier een unieke namiddag door te brengen. Wil je weten hoe het er vroeger in Bergen allemaal uitzag dan kan je terecht in het openluchtmuseum Gamle Bergen.

Je merkt het al dat Bergen ook aan het rijtje mag toegevoegd worden van Europese citytripbestemmingen. Bovendien heeft het een rechtstreekse dagelijkse vliegverbinding vanuit Amsterdam met KLM. Klaar voor een verkenning?

Reviews en beoordelingen citytrip Bergen - Noorwegen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bergen - Noorwegen? Plaats je beoordeling

riet vancleuvenbergen 4 september 2019

zeer goede reisgids, zoals alle gidsen van jullie.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info