Citytrip Frankfurt: méér dan een financieel centrum

Overvloed aan musea & historische en architecturaal waardevolle gebouwen

Frankfurt is een heel belangrijke Duitse stad. Het is een financieel centrum en druk verkeersknooppunt. Nu is er ook een supersnelle verbinding vanuit Brussel en Amsterdam naar Frankfurt met de ICE. Omdat Frankfurt een congresstad is zijn er heel wat hotels. Daardoor is het in het weekend goedkoop reizen naar en verblijven in Frankfurt. Maar wat mag je allemaal verwachten als toerist tijdens een citytrip Frankfurt? Deze stad bezit heel wat musea (33) met verschillende invalshoeken en een overvloed aan historische en architecturaal waardevolle gebouwen. Lees meer

  • Belangrijk financieel centrum
  • Groot aantal musea met vele invalshoeken
  • Rijk cultureel erfgoed
  • Moderne shoppingcentra

Gratis reisgids Frankfurt?

Gratis reisgids downloaden

De stad is bekend voor zijn hoge wolkenkrabbers tot 300 meter, we zien ook een post-modernistische wijk en wandelen langs gebouwen die een sfeer oproepen uit de late middeleeuwen. Frankfurt is ook een heel belangrijk inkoopcentrum met hypermoderne shoppingcentra. Het wandeltraject brengt je door diverse winkelstraten. Bovendien vergeten we niet de innerlijke mens, er is zelfs een heuse 'Fressgass' waar van 's morgens vroeg de keukengeuren je neus tintelen. Kortom, meer dan voldoende om een lang weekend te vullen.

Het wandeltraject is één lus maar als je wat gaat shoppen, musea bezoeken en wil genieten van het lekkere eten dan is één dag onvoldoende. We hebben ervoor gezorgd dat het traject eenvoudig kan ingekort worden. Bovendien is het gedeelte van Alt-Sachenhausen (als je de Main oversteekt) alleen interessant 's avonds. Overdag is het in Alt-Sachenhausen stil en eerder doods maar dat verandert eenmaal het 19 uur is geworden. Na de routebeschrijving vind je nog aparte informatie i.v.m. shopping en belichten we kort over enkele bezienswaardigheden buiten het wandeltraject.

Reviews en beoordelingen citytrip Frankfurt

Heb je zelf tips of opmerkingen over Frankfurt? Plaats je beoordeling

pollenus dirk 15 november 2023

zeer mooie stadswandeling met veel extra uitleg over de bezienswaardigheden en eetgelegenheden

Stefan 3 september 2023

Gids heeft me geholpen om in de korte tijd dat ik in Frankfurt was de leukste dingen te zien. Dank je wel

Mieke Zwaenepoel 29 juni 2022

Een goeie mix van de oude, de minder oude en de moderne stad. Je hebt Frankfurt echt wel gezien na deze stadswandeling. We hebben de wandeling in twee dagen opgesplitst en af en toe zijn we van de route afgeweken. Frankfurt is niet zo groot en je kan gerust alles te voet verkennen.

Vera 22 september 2020

Heel duidelijke en interessante gids over de regio.

L. Vdk. 31 augustus 2019

Zoals gewoonlijk van Euroreizen , goed uitgelegd! Als je de tour volgt heb je Frankfurt echt wel gezien . In 1 dag tour gedaan , wel 16 km gestapt , auto geparkeerd in Sky line plaza ( winkelcentrum ) grote parking niet zover van het station waar de tour begint .

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info