Frankfurt: "Gastronomie" in Fressgass

Eten op elke hoek van de straat

Als je op dieet staat dan is een bezoek aan Frankfurt een ware marteling. Het bezit de grootste diversiteit van Duitsland op nagenoeg elke hoek van de straat. Het wandeltraject brengt je eveneens langs een speciale straat, de 'Fressgass'. Op een afstand van meer dan 300 meter zie je de ene eettent na de andere, hoe vettiger hoe prettiger. Lees meer

  • Mekka voor de lekkerbekken
  • Fressgass, hoe vettiger hoe prettiger
  • Gezonde salades maken wel opgang
  • Lokale specialiteiten: Grüne Sosse, appelwijn 
Gratis reisgids downloaden

Meer en meer kan je in Frankfurt ook gezond eten, overal worden er salades opgenomen op het menu. We geven je geen speciale tips mee want we komen langs honderden eetgelegenheden van alle types en budget. Smakelijk!

Frankfurter worst

Velen leggen een verband tussen Frankfurt en de Frankfurter worst, doch dit is niet echt een specialiteit van Frankfurt. Je kan ze zowel bij ons eten en ze smaken hetzelfde, alhoewel ze die nooit verkopen als een hotdog zoals bij ons. Worsten in allerlei formaten en gemaakt met een breed gamma aan vleessoorten vind je wel in Frankfurt.

Groene saus van Frankfurt

Dat is pas iets unieks: groene saus. De vermaarde koude 'Grüne Sosse' is gemaakt op een basis van kruiden, olie en eieren. Ze dienen die op bij vlees, vis en aardappelen. Het is zo'n beroemde saus dat er in de wijk Sachsenhausen zelfs een monument is opgericht ter ere van deze groene saus.

Appelwijn

De appelwijn is heel populair in Frankfurt. Het is een Hessense specialiteit die uiteraard gemaakt is van appels. Het acoholgehalte is niet hoger dan dat van bier. Deze wijn kan je zowat overal proeven. Voor de toeristen liggen de bekendste plaatsen in Sachsenhausen, de inwoners gaan evenwel naar de Berger Strasse (zie shopping) om de lekkerste te drinken. We raden aan om eerst met een klein glas te beginnen want het is niet ieders smaak. Een producent van appelwijn in Frankfurt is Adolf Wagner: www.apfelwein-wagner.com (gelegen ten zuiden van de museumoever).

Reviews en beoordelingen Lekkers uit Frankfurt

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lekkers uit Frankfurt? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info