Citytrip Hull: méér beleving dan je denkt

Kom eens naar Hull, een havenstad met pit! Je bent er zo met een minicruise.

Kingston upon Hull, of afgekort Hull, is de havenstad waar je cruiseferry tijdens de minicruise aanmeert. Je hoeft zich dus niet ver te verplaatsen om een mooie dag door te brengen. Hull heeft zich aangepast aan de toestroom van toeristen en heeft je dan ook heel wat te bieden. The Deep, een reusachtig zeeaquarium, is één van de topattracties. Op één na zijn alle musea in de stad gratis toegankelijk. De onderwerpen handelen over kunst, maritiem verleden, archeologie, stadsgeschiedenis, ... Uiteraard is Hull ook een shoppingstad. Honderden winkels en boetiekjes vind je in de oude havenbuurt (Princess Quay Shopping), in de binnenstad met het Prospect Centre en de autovrije winkelstraten.  Lees meer

 • Laat je flink verrassen door Hull
 • Shoppen in de oude havenbuurt
 • Treedt binnen in de wereld van zeeën 
 • Bezoek één van de 9 musea, 8 gratis!
 • Ga aan boord van een lichtschip en een poolschip
 • Volg het Fish Trail pad en het Ale Trail pad
 • Bewonder staaltje bruggenbouw van de Humber Bridge
Ontdek de promoties

Attracties en musea in Hull

The Deep

Deze reusachtige zeeaquarium is geopend in maart 2002 en dat is duidelijk te merken aan het moderne gebouw dat op zich al een bezoek waard is. Het huisvest een van de grootste aquariums van zijn soort in de wereld. Het toont je de vele wereldzeeën met zijn fauna en flora. Het is een opvallend kleurrijk bezoek. Je kan al even een kijkje nemen op www.thedeep.co.uk 

Museum Quarter

Tussen de rivier Hull en High Street ligt het Museum Quarter. Je vindt er binnen dezelfde wijk in het historische gedeelte enkele musea en je kan er een boot op voor een bezoek.

 • Arctic Corsair: poolschip dat op visvangst naar IJsland heeft gevaren
 • Hull and East Riding Museum: regionaal archeologisch en natuurhistorisch museum
 • Streetlife Museum: 200 jaar transport vervat in één museum, met licht-, geluids- en geureffecten
 • Wilberforce House Museum: geboortehuis van William Wilberforce die ten strijde trok tegen de slavernij (mooi historisch interieur).

Stadhuis

Ook in het stadhuis (Guildhall) kan je een mooie collectie kunstwerken bewonderen: schilderijen, beeldhouwwerken, meubelen en zilver. Er is eveneens een afdeling met tapijten die de ruim 700-jarige geschiedenis van de stad vertelt (Hull Tapestry, naast het stadhuis). Een kijkje wat er nog méér te zien is in het stadhuis is te bekijken op www.hullcc.gov.uk Wel in het weekend gesloten!

Ferens Art Gallery

Dit is een kunstmuseum met schilderijen en beeldhouwwerken vanaf de middeleeuwen tot nu. Vooral werken met als onderwerp de scheepvaart maar ook kunstwerken van Vlaamse en Hollandse meesters, naast moderne Britse kunst.

Hull Maritime Museum

In dit majestueuze gebouw vind je aan de hand van schilderijen en allerhande voorwerpen de geschiedenis terug van de haven en van de lange vaart. Dit museum is gehuisvest in de voormalige kantoren van de havenautoriteiten.

Humber Bridge

Een staaltje van gespierde bruggenbouwtechniek. De Humber Bridge is een hangbrug van 2200 meter. De langste overspanning tussen twee pilonen bedraagt 1410 meter.

Hull Minster

Deze 14de eeuwse kerk heette vroeger de Holy Trinity Church. Pas sedert 13 mei 2017 kreeg het de titel van Minster. Qua vloeroppervlakte is dit de grootste parochiekerk van Groot-Brittannië.   

Spurn Lightship

Zoals de naam het als zegt is dit een lichtschip of een varende vuurtoren. Je kan dit schip bezoeken, het is minder spectaculair dan het Arctic Corsair maar is wel alle dagen opengesteld. Het heeft een belangrijke educatieve waarde omdat je er een overzicht vindt van de functies van zo'n schip.

Fish Trail pad

Om het gezellige historische centrum beter te leren kennen, hoef je  gewoon maar de Fish Trail emblemen te volgen, dit zijn koperen ‘vissen’ die in de stoep zijn verwerkt, 41 in totaal. Je ontdekt dan naast de mooiste historische panden zeker ook het kleinste venstertje van Engeland, de unieke Scale Lane Bridge (terwijl het schip onder je door vaart, draai je mee op de voetgangersbrug) en het beruchte achtersteegje Prince Street.

Ale Trail

Het Ale Trail pad is een uitgestippeld traject dat je leidt naar 15 nostalgische pubs.

Meer informatie over Hull: www.hullcc.gov.uk 
Meer informatie over de minicruises van P&O Ferries.

Reviews en beoordelingen Citytrip Hull

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Hull? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info