Monaco: kathedraal, kerk Sainte Dévote en Chapelle de la Miséricorde

Lees meer over de verschillende kerken in Monaco en Monte-Carlo

De kathedraal is een jong gebouw. Het werd gebouwd tussen 1875 en 1884 en heeft voor de Monegasken weinig symbolische waarde. Meteen ook de reden waarom Prins Albert II niet hier is gehuwd. Het was Prins Charles III die ook religieus onafhankelijk wilde worden dat hij een eigen kathedraal bouwde. Tot dan was de kerk verbonden met het bisdom Nice. Vele prinsen zijn hier begraven zoals Prins Rainier III en Prinses Grace. Behalve in juli en augustus is er op zondag om 10 uur een eredienst met een koor van Monaco. De kerk is geopend dagelijks van 8u30 tot 18u, behalve tijdens de erediensten. Lees meer  

Wist je dat de beschermheilige van Monaco niet in de kathedraal ligt maar wel in de kerk Sainte Dévote?
 • 4-daagse unieke trips naar Monaco

  4-daagse unieke trips naar Monaco

  Inbegrepen: 3 nachten met rijkelijk ontbijtbuffet, Vlucht Brussel-Nice h/t met Brussels Airlines, Helikoptertransfer Nice-Monaco, Transfer helihaven-hotel, Le Passeport Monte-Carlo met gratis toegang musea en attracties
  va. € 349 - Boek nu
 • Ontdek de grote contrasten tussen de kerken
 • In de kathedraal liggen heel wat prinsen begraven
 • Bezoek zeker de kerk Sainte Dévote voor zijn ingetogen interieur
 • Chapelle de la Miséricorde is zeker de moeite waard
 • Tijdelijke tentoonstellingen gaan in de Chapelle de la Visitation
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Kerk Sainte-Dévote

Hier is Prins Albert II gehuwd met Charlene Wittstock in 2011. Het is een veel kleinere kerk dan de kathedraal maar ze is heel mooi, niet uitbundig maar ingetogen. Sainte-Dévote is de beschermheilige van Monaco. Een relikwie van haar wordt aanbeden in een zijkapel rechts in de kerk. Haar feestdag is op 27 januari en de dag ervoor verbranden ze een sloep. De legende vertelt immers dat haar dode lichaam in het jaar 312 met een sloep hier is aangekomen. De sloep zou van Corsica gekomen zijn.

Chapelle de la Miséricorde

Van buitenaf stelt het niet veel voor maar binnenin is het prachtig. Er zijn mooie plafondschilderingen en heel bijzonder is de afbeelding van Christus in zijn graf. Deze kapel werd in gebruik genomen in 1646.

Chapelle de la Visitation

Deze kapel had een mooie collectie kunst uit de 17de eeuw, in bruikleen gegeven door een particulier in 1995. Maar bij haar dood in 2013 werd de collectie verkocht om fondsen te verzamelen voor haar stichting. Het is nu een plaats waar tijdelijke tentoonstellingen plaats vinden.

Reviews en beoordelingen Kathedraal en kerken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kathedraal en kerken? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info