Monaco, de musea van Fontvieille en van het Nouveau Musée National de Monaco

In bijna alle musea van Monaco kom je er gratis in met het Monaco Passeport

Vier musea en attracties liggen in Fontvieille op een paar meters van elkaar. Als je met de juiste roltrap naar beneden bent gegaan zie je links de kleine dierentuin. De drie volgende musea zijn gebouwd na het opspuiten van het schiereiland Fontvieille. Ze bevatten de private collecties van Prins Rainier III. Heb je een Passeport Monaco dan zal je bonnetjes vinden voor al deze vier attracties voor een gratis bezoek.  Lees meer

 • 4-daagse unieke trips naar Monaco

  4-daagse unieke trips naar Monaco

  Inbegrepen: 3 nachten met rijkelijk ontbijtbuffet, Vlucht Brussel-Nice h/t met Brussels Airlines, Helikoptertransfer Nice-Monaco, Transfer helihaven-hotel, Le Passeport Monte-Carlo met gratis toegang musea en attracties
  va. € 349 - Boek nu
 • Bewonder de mooie collectie auto's in het automobielmuseum
 • Stap even binnen in de postzegelcollectie van Prins Rainier III
 • Scheepsmodellen bekijken in het Musée Naval
 • Tijdelijke tentoonstellingen kan je zien in het Nouveau Musée
 • De prehistorische vondsten kan je zien in het Antropologisch Museum
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Musée des Timbres et des Monnaies (postzegel- en muntenmuseum)

Monaco is een begrip bij de postzegelverzamelaars. Prins Rainier III was een groot verzamelaar. Doordat hij zeer rijk was kon hij een uitzonderlijke collectie verzamelen. Hij heeft dit museum gesticht om zijn collectie in onder te brengen. Je ziet er zeldzame postzegels van over de ganse wereld en bijna alles wat als postzegel is uitgegeven in Monaco sedert 1885 tot nu. De afdeling munten toont de uitzonderlijke kwaliteit die Monaco had bij het slaan van munten. Website: https://www.mtm-monaco.mc 

Collection de Voitures Anciennes de S.A.S. le Prince de Monaco (automobielmuseum)

Een nogal lange naam om aan te duiden dat die collectie van de familie Grimaldi is. Het was Prins Rainier III die de verzameling heeft aangelegd. De Grimaldi’s zijn altijd grote liefhebbers geweest van auto’s, getuige daarvan is de jaarlijkse autorace in de straten van Monaco. Het is een rijke collectie voertuigen, zo’n honderdtal, vanaf 1903. Heel wat van deze voertuigen werden gebruikt door de prinselijke familie. En daar horen peperdure wagens bij zoals Rolls Royce’s. Alle voertuigen zijn nog in perfecte staat.

Ook de wagen van het huwelijk van Prins Albert II in 2011 staat in dit museum. Het heeft niet meer dan een paar kilometers gereden, van het paleis tot aan de kerk Saint-Dévote, en werd speciaal gebouwd voor dit huwelijk. Uiteraard ontbreken de sportwagens niet, maar er is ook plaats voor een Trabbant, piepkleine wagentjes en zelfs een 2CV.
Website: www.palais.mc

Musée Naval (scheepvaartmuseum)

Ook dit museum werd gebouwd door Prins Rainier III en bevat zo’n 150 scheepsmodellen naast een 100-tal andere voorwerpen uit de scheepvaart. Beschouw dit gewoon als een tentoonstelling van de private collectie van Prins Rainier III.

Nouveau Musée National de Monaco

Er zijn twee nationale musea in Monaco, telkens zonder vaste collectie, dus alleen open tijdens tijdelijke tentoonstellingen. Villa Paloma dateert van 1913. Een rijke Amerikaan heeft zes percelen opgekocht van verschillende eigenaars en deze villa gebouwd. Sedert 1993 is het in eigendom van de Monegaskische staat. Het werd een museum in 2008. Villa Sauber is een van de laatste huizen gebouwd in de Belle Epoque. In 1904 werd het opgekocht door een artiest, Robert Sauber. Tussen 1914 en 1969 heeft het verschillende eigenaars gehad maar was steeds bekend als Villa Sauber. In 1969 werd het dan eigendom van de Monegaskische staat.. Het werd een museum in 2008.

Heb je een Passeport Monaco dan zal je wellicht een bonnetje kunnen knippen voor een gratis bezoek (behalve bij uitzonderlijke tentoonstellingen). Meer info op hun website: www.nmnm.mc

Musée d’Antropologie préhhistorique

Dit antropologisch museum is er eveneens gekomen door Prins Albert I. In zijn periode hebben ze grotten ontdekt nabij de Italiaanse grens en daarbij zijn heel veel fossielen en prehistorische skeletten ontdekt. En daar zijn ook een paar menselijke skeletten bij, zelfs van het Afrikaanse type. Waardoor er vermoedens zijn dat er reeds Afrikaanse inwijkelingen waren zo’n 40.000 jaar geleden. Er zijn eveneens voorwerpen te zien die men heeft gevonden bij opgravingen in de tuinen van Saint-Martin.

Het is eerder een klein museum met 2 zalen. De informatie is alleen in het Frans beschikbaar en richt zich vooral tot een publiek dat veel interesse heeft in de prehistorie. Aan het museum is er een onderzoekscentrum verbonden. Heb je een Passeport Monaco dan zal je een bonnetje kunnen knippen voor een gratis bezoek. 
Meer info op hun website: https://map-mc.org

Reviews en beoordelingen Nog meer musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Nog meer musea? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info