Citytrip Namen: hoofdstad aan de Maas

Ontdek de schoonheid van Namen, de citadel en het wandelpark, de musea, de Maas, shopping, ...

Namen is een prachtige stad in Wallonië. Het is zowel de hoofdstad van de provincie Namen als van de Waalse Gemeenschap. De stad telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogt de aantrekkingskracht, niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Lees meer

Ontdek de schoonheid van Namen, de citadel, de vele musea en zoveel andere bezienswaardigheden
  •  
  • Namen: dé stad aan de Maas
  • Bezoek de citadel van Namen en het wandelpark
  • Geniet boven van prachtige panorama's
  • Flaneer door autovrije straten en shop naar hartenlust
  • Kom op zaterdag naar de markt

Gratis reisgids Namen?

Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Citadel, trekpleister in Namen

De citadel zelf heeft een grondige metamorfose ondergaan, althans de buitenkant is opgefrist. Eenmaal binnen de muren maak je best eerst kennis met ‘Terra Nova’, het vernieuwde bezoekerscentrum. Dit omvat een ontvangstruimte,  alle nodige info,  de expo ‘2000 jaar Geschiedenis’ met een dynamische en pedagogische mise-en-scène, restauratie ‘Made in Namur’ met lokale producten.

De Citadel en het bezoekerscentrum Terra Nova kan je vrij bezoeken iedere dag van het jaar maar niet op maandag van oktober tot eind maart. Het onderaards gangenstelsel kan enkel met gids bezocht worden. Er zijn dagelijks zes tot negen begeleide rondleidingen, waarvan minimum twee in het Nederlands. 

Nog 4 van de 7 km ondergrondse gangen zijn toegankelijk. Een gedeelte daarvan is volledig opnieuw ingericht met een speciale belichting, 3D voorstellingen op de muren, licht- en klankeffecten die het geheel indrukwekkend realistisch maken. Je loopt door kazematten, munitieopslagplaatsen, latrines, douches, slaapplaatsen … Tegelijkertijd ontdek je meer dan 500 jaar militaire geschiedenis. 

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Namen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Namen: hoofdstad aan de Maas? Plaats je beoordeling

M Drissen 5 december 2021

Bij een (meerdaags) uitstapje zijn jullie gidsen altijd uitgangspunt voor wat we ondernemen. To the point, informatief en compleet! Chapeau.

Luc Faems 15 november 2018

Zeer goede wandeling. We hebben er echt van genoten. Via internet hadden we opgezocht wanneer de kerk Saint Loup open is. Dat blijkt elke zaterdag te zijn van 11u tot 16u. Buitengewoon mooie kerk.

Pascale De Vos 22 juli 2017

Deze gids gaf onze daguitstap naar Namen een speciale extra. We hebben met 10 familieleden, papa 80 jaar en de jongste van de familie 14 jaar , de wandelgids gevolgd en hadden een schitterende nm. Goed, overzichtelijk én vooral samen genietend

Luc Crevits 7 april 2017

Goede gids, bruikbaar en bondig

L 31 januari 2017

Hele leuke wandeling gemaakt in Namen op basis van de wandelroute die beschreven staat in de gids. Het was een korte wandeling, langs enkele hoogtepunten van de stad. Super!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info