Andere bezienswaardigheden Namen

Citadel, Place d'Armes en het belfort

Citadel van Namen

Ooit was de Maas een belangrijke verdedigingsgordel in combinatie met de grote citadel bovenop het hoogste punt van de stad. Dit kon evenwel niet verhinderen dat de stad meerdere malen werd ingenomen door de vijand of zwaar leed onder beschietingen. De citadel, eeuwenlang een militaire versterking, is inmiddels uitgebouwd tot een belangrijke toeristische attractie met wandelroutes, een pakket aan evenementen, diverse horecazaken, een toeristisch treintje, ambachtelijke zaken en tentoonstellingsruimtes. Lees meer

  •  
  • Citadel van Namen 
  • Wandelroutes, events, horeca ...
  • Belfort: Unesco-werelderfgoed
  • Place d'Armes
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

Sinds 2018 is de citadel flink opgesmukt, althans de buitengevels. Ook het bezoekerscentrum, nu Terra Nova, steekt in het nieuw met een expo rond 2000 jaar geschiedenis en horeca. De Citadel en het bezoekerscentrum Terra Nova kan je vrij bezoeken iedere dag van het jaar maar niet op maandag van oktober tot eind maart. 

Het ondergronds gangenstelsel kan enkel met gids bezocht worden. Vier van  de zeven km ondergrondse gangen zijn toegankelijk. Een gedeelte daarvan is ingericht met een spectaculaire belichting, 3D voorstellingen, met licht- en klankeffecten. Het zorgt voor een indrukwekkend geheel. Je loopt door kazematten, munitieopslagplaatsen, latrines, douches, slaapplaatsen. 

Bovengronds kan je rustig rondkuieren, genietend van schitterende uitzichten. Als toemaatje kan je in de Citadel ook het parfumatelier Guy Delforge bezoeken. In galerijen uit de 16e eeuw, maak je kennis met de geheimen van parfumcreatie.

Hoe er te geraken?

Aan de voet van de Citadel, aan de kruising van rue des Moulins en rue Notre Dame, daar volg je het pad (met trappen) ‘Spiraal van de tijd’ en de pijlen naar ‘Terra Nova’; reken op 15 tot 20 min. tot aan het bezoekerscentrum.

Place d'Armes en belfort

Je aandacht zal hier vooral getrokken worden door de Handelsbeurs maar het belangrijkste gebouw is het belfort dat daarachter is gelegen. Het behoort tot het Unesco Werelderfgoed en werd oorspronkelijk gebouwd in de 14de eeuw. Wat je nu te zien krijgt dateert uit de 16de eeuw. De Place d'Armes was vroeger de Grote Markt omdat hier het stadhuis stond. Maar tijdens de Eerste Wereldoorlog werd dat vernield en later elders heropgebouwd. De Handelsbeurs dateert dus van na de Eerste Wereldoorlog en is nu een congrescentrum.

Theater

Het Théâtre Royal is momenteel verbouwd tot een modern en hoogtechnologische theatergebouw. Het huidige gebouw werd zo'n 150 jaar geleden neergezet.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Namen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info