Citytrip Nancy

Koning Stanislas bouwde Place Stanislas voor de vrouwen

Nancy is ontstaan in de 11de eeuw, telt nu 100.000 inwoners en is de hoofdstad van het departement Lorraine. Eigenlijk begon de geschiedenis van deze stad pas in 1477, toen de graaf van Bourgondië verdronk in het bevroren meer van St.-Jean. Door het verdrag van Münster in 1648 (einde Dertigjarige Oorlog) wordt Nancy onafhankelijk (onder gezag van de Oostenrijkers), maar het is volledig omringd door Frans grondgebied. Lees meer

  • Bezoek Nancy, hoofdstad van de Lorraine
  • Lees over de avonturen van koning Stanislas
  • Wandel langs kerken, stadspoorten, in winkelstraten
  • Bewonder de smeedijzeren hekkens, het stadhuis, fonteinen
  • Place Stanislas is een iconische plek

Gratis reisgids Nancy?

Gratis reisgids downloaden

In 1738 gaat Frans I een uitwisseling aan met Lodewijk XV. Frans I bekomt Toscanië en Lodewijk XV bekomt Nancy, waar hij zijn schoonvader koning Stanislas van Polen, hertog van Lotharingen maakt. Zo was Nancy terug bij Frankrijk en krijgt Nancy een persoon aan  het bewind die een belangrijke stempel zal nalaten. Stanislas die een rokkenjager was, heeft het oude en het nieuwe Nancy verenigd door een mooi bouwwerk, nl. Place Stanislas en dat om in de gunst te staan van de mooie vrouwen.

Met onze gratis reisgids beleef je elk aspect van de stad. Je krijgt een wandelroute die je voorbij alle bezienswaardigheden loodst en dat zijn er heel wat. Nancy is immers gekend voor zijn grote kerken, musea en gebouwen. Het hoogtepunt is evenwel de Place Stanislas. Een prachtig stadhuis, prachtige fonteinen en vooral unieke smeedijzeren hekkens. Je komt eveneens langs heel wat winkelstraten en overdekte markthallen. Nancy telt ook nog talrijke goed bewaard gebleven stadspoorten en veel mooie art nouveau gebouwen.

Reviews en beoordelingen citytrip Nancy

Heb je zelf tips of opmerkingen over Nancy? Plaats je beoordeling

Monica 28 juni 2023

Fijne stadswandeling. Duidelijke omschrijving van de route, uitleg met foto’s van de bezienswaardigheden. Niet te lange route en toch alles gezien wat de stad te bieden heeft. Nancy is echt de moeite waard. We waren er twee dagen.

E.Bakker 17 september 2020

Bij een bezoek aan een stad maken wij het liefst een stadswandeling met een gids die de hoogtepunten en de achtergrond van deze stad weergeeft en daar heeft deze gids ons zeer bij geholpen. Nancy is voor ons niet onbekend meer!

Marianne Revenich 5 juli 2016

mooie uitleg. We hebben daar 1 nacht gelogeerd, als tussenstop en de andere dag voor we weer verder gingen reizen, het treintje nog "meegepikt" ook heel leuk.

Roger Buelens 8 juni 2016

Een goede reisgids ; deze kwam te pas om mijn foto's die ik aldaar (in Nancy) heb genomen in de juiste volgorde te zetten .Dank U

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info