Bezienswaardigheden Nancy: Place Stanislas en omgeving

Veel groen in het centrum

Groen speelt in Nancy een belangrijke rol (La Pépinière), maar daarnaast zijn er de klassieke bezienswaardigheden, zoals de stadspoorten en fonteinen.

Place Stanislas werd gebouwd tussen 1752 en 1755 door architect Emmanuel Héré en kunstenaar Jean Lamour, die instond voor de smeedijzeren hekkens. Vooreerst verdient de eenheid van de voorgevels onze aandacht. Zo zijn er vier hotels, het stadhuis en het Museum van Schone Kunsten. Lees meer

  • Nancy
  • Place Stanislas
  • Bezienswaardigheden
  • La Pépinière
  • Stadspoorten
Gratis reisgids downloaden

In het midden van de Place Stanislas staat het standbeeld van koning Stanislas van Polen, hertog van Lotharingen, met op de hoek een zeer mooie fontein afgewerkt met hekkens, zoals aan iedere doorgang tussen de gebouwen. Het plein meet 124 x 106 meter. De fonteinen, waarvan de Neptunusfontein wellicht de mooiste is, zijn van Barthélemy Gurbal.

La Pépinière is een prachtige groene zone van meer dan 20 hectaren midden in het centrum van de stad. Het hoeft dan ook geen uitleg dat het hier vrij druk kan zijn tijdens de zonnige weekends en avonden. In het midden van het park is er een grote fontein en er zijn allerlei plekken waar er voor de kinderen animaties plaatsvinden tijdens de weekends en schoolvakanties. Er is ook een mini-zoo.

Porte de la Citadelle en Porte de la Craffe

Beide poorten op een paar honderd meter van elkaar en hebben beiden ooit de stad afgesloten. Porte de la Craffe is er reeds 600 jaar en was de poort in de oude vestigingsmuur. De Porte de la Citadelle kwam er pas veel later en was eerder symbolisch dan strategisch.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Nancy? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info