Hoe naar de luchthaven van Charleroi geraken?

Wegwijs naar en op Chaleroi, informatie over de luchthaven van Charleroi

Met de auto

De luchthaven van Charleroi ligt ca. 60 kilometer ten zuiden van Brussel. Sedert 5 jaar zijn de parkings en wegen afgewerkt rond de nieuwe terminal en werden er op de autosnelwegen voldoende witte pijlen aangebracht, maar algauw schuilen er wegenwerken om de hoek. Ervaring leert dat dan ook de bewegwijzering is aangepast. Soms is het een kluwen omdat de luchthaven nabij een wisselaar van snelwegen gelegen is.

Welke parking nemen?

Binnen het luchthavengebouw zijn er 5 parkings die zelfs op drukke dagen nog wel een plaatsje vrij hebben. Maar wees wel op tijd aanwezig want soms is het meer dan een kwartier stappen naar de luchthaventerminal. Bovendien als je moet uitwijken naar de Economy parking dan ben je nog eens minstens een half uur kwijt.

  • Expressparking (PE): personen afzetten en ophalen + parkeren van voertuigen hoger dan 2 meter. Deze parking is voortaan ook te betalen. Parking Express ligt dus vlakbij de in- en uitgang van de terminal maar is duurder dan parking Airport.
  • Parking Airport (P1): dit is de normale parking voor wie op reis vertrekt en zijn wagen op de luchthaven laat staan. In het parkeergebouw zie je telkens hoe lang het stappen is naar de terminal.
  • Lock Park: dit is de parking die alleen geopend is voor deze die op voorhand een reservatie gemaakt hebben via www.q-park-resa.fr/nl/. De ingang is dezelfde als Parking Airport en je dient dan de aanwijzingen te volgen.
  • Long Term (P2): deze parking heeft dezelfde ingang als Parking Airport en is voor mensen die langer dan 5 dagen willen parkeren maar is alleen geopend in het hoogseizoen. Reken op 10 min. wandelen tot de luchthaven.
  • Economy parking (P3): deze afgelegen parking is alleen geopend als alle parkings volzet zijn. Meer info, lees je in de volgende rubriek.

Waarom in het hoogseizoen ruim op tijd aanwezig zijn?

Tijdens lange weekends, schoolvakanties en verlofperiodes is het zeer druk op de luchthaven van Charleroi. Als de parkings volzet zijn zal je worden afgeleid naar de parking 'Economy'. Een gratis shuttle brengt je naar de luchthaventerminal. Doch je moet rekenen op een tijdverlies van minstens 30 tot 45 minuten. Je bent alleen zeker van een parkeerplaats aan de terminal als je op voorhand de Lock Park of P1 of P3 hebt gereserveerd via www.q-park-resa.fr/nl/

Zijn de parkings bewaakt van de luchthaven zelf?

Behalve Lock Park zijn de parkings niet bewaakt maar er hangen wel camera's en de criminaliteit is dan ook niet hoger dan op andere luchthavenparkings.

Parkeer niet buiten de parkings!

Het is zelfs reglementair niet toegelaten om buiten de parkings te parkeren. Toch zijn er mensen die hun voertuig ergens achterlaten in de industriezone en dan doodleuk nog zo'n anderhalve tot meer dan twee kilometer te voet naar de terminal stappen (geen voetpad voorzien). De kans dat er in die niet-reglementair geparkeerde voertuigen is ingebroken bedraagt 99%, je moet echt wel geluk hebben als je je voertuig intact terug ziet. Mogelijks zie je het zelfs nooit meer terug.

Alternatieve parking?

Inderdaad en goedkoper! Charleroi Airport Parking is met shuttle-service naar en van de luchthaven. Deze parking ligt op 2 km van de luchthaven en betekent een rit met de shuttle tussen de 5 à 10 minuten. Troeven van deze parking: goedkoper en bewaakt de klok rond. Op voorhand reserveren (betalen ter plaatse) !!!
Adres parking: Rue de Namur, 87, 6041 Gosselies. Info en reservaties: www.charleroi-airport-parking.be

Met de trein

In elk NMBS-station kan je een combi-ticket kopen om met de trein naar Charleroi-zuid te sporen en daarna de rechtstreekse bus A te nemen naar de luchthaven. Deze busrit duurt tussen de 20 en 45 minuten (volgens ervaringen van reizigers).

Met de bus

Vanaf het treinstation Brussel-Zuid kan je met een autocar ieder uur naar Charleroi Brussels South. Meer info.

Klik hier voor de website van de luchthaven van Charleroi (CLR) -  en de dienstregelingen van de NMBS.
Telefoon Brussels-South Airport: +32 (0)71 25 12 11

Reviews en beoordelingen Brussels South Airport (Charleroi)

Heb je zelf tips of opmerkingen over Brussels South Airport (Charleroi)? Plaats je beoordeling

Tiny6 juni 2022

Op 5 juni een anderhalf uur later dan verwacht eindelijk aangekomen op luchthaven Charleroi. Honderden mensen stonden klaar daar voor vertrek. Men zat zelfs op de grond te wachten....ik wist niet wat ik zag. Bij de bagage ophalen even snel naar de toilet. Ik heb er al veel gezien in mijn leven maar dit was niet normaal zooooooo vies...en dan de geur! Dat kan en mag op vandaag toch niet. Ben maar bij de eerst volgende tankstation gegaan Is er in België geen keuringsdienst die controleert of men ieder uur de toiletten schoonmaakt?

Ria Mels5 juni 2022

Op 5juni na aankomst naar het toilet moeten gaan en er de meest vuile toiletten ooit tegengekomen. Gebruikt toiletpapier lag er op de grond zowat overal en de geur was niet te harden. Een totaal onhygiënische toestand en een schandaal. Nooit gezien nergens ook niet op de drukke parkings in het buitenland. Beschamend,!!!

Peter14 november 2021

Gisteren minderjarige dochter afgezet aan Luchthaven. Toegang werd geweigerd aan één ouder om dochter te vergezellen. Is nochtans de regel dat -18 jarigen vergezeld mogen worden. Ze moest dus maar alleen haar plan trekken. Security kent zijn job niet ! Was geen leuke ervaring !

Sylvana25 oktober 2021

Wat een afgrijselijk vliegveld. Alles is super slecht geregeld. Het is 1 grote chaos en niks is goed georganiseerd. Nog nooit zoiets meegemaakt en we hebben toch heel wat vliegvelden over de hele wereld gezien. Ons zien ze hier niet meer terug.

Linda Rietecop14 oktober 2021

Verschrikkelijke onvriendelijke medewerkers,asociaal en nogal mondig, je zou er zo bonje mee krijgen...ik ga hier dus ook nooit meer naartoe! Dikke -1

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info