Hoe naar de luchthaven van Charleroi geraken?

Wegwijs naar en op Chaleroi, informatie over de luchthaven van Charleroi

Met de auto

De luchthaven van Charleroi ligt ca. 60 kilometer ten zuiden van Brussel. Sedert 5 jaar zijn de parkings en wegen afgewerkt rond de nieuwe terminal en werden er op de autosnelwegen voldoende witte pijlen aangebracht, maar algauw schuilen er wegenwerken om de hoek. Ervaring leert dat dan ook de bewegwijzering is aangepast. Soms is het een kluwen omdat de luchthaven nabij een wisselaar van snelwegen gelegen is.

Welke parking nemen?

Binnen het luchthavengebouw zijn er 5 parkings die zelfs op drukke dagen nog wel een plaatsje vrij hebben. Maar wees wel op tijd aanwezig want soms is het meer dan een kwartier stappen naar de luchthaventerminal. Bovendien als je moet uitwijken naar de Economy parking dan ben je nog eens minstens een half uur kwijt.

  • Expressparking (PE): personen afzetten en ophalen + parkeren van voertuigen hoger dan 2 meter. Deze parking is voortaan ook te betalen. Parking Express ligt dus vlakbij de in- en uitgang van de terminal maar is duurder dan parking Airport.
  • Parking Airport (P1): dit is de normale parking voor wie op reis vertrekt en zijn wagen op de luchthaven laat staan. In het parkeergebouw zie je telkens hoe lang het stappen is naar de terminal.
  • Lock Park: dit is de parking die alleen geopend is voor deze die op voorhand een reservatie gemaakt hebben via www.q-park-resa.fr/nl/. De ingang is dezelfde als Parking Airport en je dient dan de aanwijzingen te volgen.
  • Long Term (P2): deze parking heeft dezelfde ingang als Parking Airport en is voor mensen die langer dan 5 dagen willen parkeren maar is alleen geopend in het hoogseizoen. Reken op 10 min. wandelen tot de luchthaven.
  • Economy parking (P3): deze afgelegen parking is alleen geopend als alle parkings volzet zijn. Meer info, lees je in de volgende rubriek.

Waarom in het hoogseizoen ruim op tijd aanwezig zijn?

Tijdens lange weekends, schoolvakanties en verlofperiodes is het zeer druk op de luchthaven van Charleroi. Als de parkings volzet zijn zal je worden afgeleid naar de parking 'Economy'. Een gratis shuttle brengt je naar de luchthaventerminal. Doch je moet rekenen op een tijdverlies van minstens 30 tot 45 minuten. Je bent alleen zeker van een parkeerplaats aan de terminal als je op voorhand de Lock Park of P1 of P3 hebt gereserveerd via www.q-park-resa.fr/nl/

Zijn de parkings bewaakt van de luchthaven zelf?

Behalve Lock Park zijn de parkings niet bewaakt maar er hangen wel camera's en de criminaliteit is dan ook niet hoger dan op andere luchthavenparkings.

Parkeer niet buiten de parkings!

Het is zelfs reglementair niet toegelaten om buiten de parkings te parkeren. Toch zijn er mensen die hun voertuig ergens achterlaten in de industriezone en dan doodleuk nog zo'n anderhalve tot meer dan twee kilometer te voet naar de terminal stappen (geen voetpad voorzien). De kans dat er in die niet-reglementair geparkeerde voertuigen is ingebroken bedraagt 99%, je moet echt wel geluk hebben als je je voertuig intact terug ziet. Mogelijks zie je het zelfs nooit meer terug.

Alternatieve parking?

Inderdaad en goedkoper! Charleroi Airport Parking is met shuttle-service naar en van de luchthaven. Deze parking ligt op 2 km van de luchthaven en betekent een rit met de shuttle tussen de 5 à 10 minuten. Troeven van deze parking: goedkoper en bewaakt de klok rond. Op voorhand reserveren (betalen ter plaatse) !!!
Adres parking: Rue de Namur, 87, 6041 Gosselies. Info en reservaties: www.charleroi-airport-parking.be

Met de trein

In elk NMBS-station kan je een combi-ticket kopen om met de trein naar Charleroi-zuid te sporen en daarna de rechtstreekse bus A te nemen naar de luchthaven. Deze busrit duurt tussen de 20 en 45 minuten (volgens ervaringen van reizigers).

Met de bus

Vanaf het treinstation Brussel-Zuid kan je met een autocar ieder uur naar Charleroi Brussels South. Meer info.

Klik hier voor de website van de luchthaven van Charleroi (CLR) -  en de dienstregelingen van de NMBS.
Telefoon Brussels-South Airport: +32 (0)71 25 12 11

Reviews en beoordelingen Brussels South Airport (Charleroi)

Heb je zelf tips of opmerkingen over Brussels South Airport (Charleroi)? Plaats je beoordeling

carla lefever18 april 2019

Misschien zou een adres om in de gps te zetten gemakkelijk zijn??????????

S. van Bruggen20 oktober 2016

Parking rue de Namur: een aanrader, vrij goedkoop, correcte service, met de glimlach. Afspraken werden ook goed nagekomen, zowel tijd als plaats

bie van der linden31 augustus 2016

kan u informatie geven hoeveel tijd het neemt om van station Charleroi met de bus tot aan de luchthaven te geraken . graag uren van de bussen op weekdagen .

Kris Sienaert10 juli 2016

Vooral die alternatieve in de Rue de Namur niet boeken, want wij stonden daar midden in de nacht voor een gesloten poort. Nochtans 24/7 bereikbaar...Via de luchthaven van Charleroi ook geen enkel gehoor gekregen over dit probleem. Abominabele service vanwege de luchthaven Charleroi.

Johan Heirman 13 juni 2016

ik wil op maandag 20 juni in Charleroi luchthaven iemand ophalen die toekomt om 6u30, bij voorkeur wil ik niet zelf rijden. De eerste trein die in Gent vertrekt brengt me ten vroegste 6u36 in station Charleroi-zuid, en dan moet ik daar nog de bus A nemen naar de luchthaven (45 min. ?), zodat ik daar véél te laat zal zijn. Flibco shuttle vanuit Gent lukt ook niet, want om onduidelijke redenen laat hun website geen terugkeer op dezelfde dag toe. Kunt u een alternatief suggereren?

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info