Hoe naar de luchthaven van Charleroi geraken?

Wegwijs naar en op Chaleroi, informatie over de luchthaven van Charleroi

Met de auto

De luchthaven van Charleroi ligt ca. 60 kilometer ten zuiden van Brussel. Sedert 5 jaar zijn de parkings en wegen afgewerkt rond de nieuwe terminal en werden er op de autosnelwegen voldoende witte pijlen aangebracht, maar algauw schuilen er wegenwerken om de hoek. Ervaring leert dat dan ook de bewegwijzering is aangepast. Soms is het een kluwen omdat de luchthaven nabij een wisselaar van snelwegen gelegen is.

Welke parking nemen?

Binnen het luchthavengebouw zijn er 5 parkings die zelfs op drukke dagen nog wel een plaatsje vrij hebben. Maar wees wel op tijd aanwezig want soms is het meer dan een kwartier stappen naar de luchthaventerminal. Bovendien als je moet uitwijken naar de Economy parking dan ben je nog eens minstens een half uur kwijt.

  • Expressparking (PE): personen afzetten en ophalen + parkeren van voertuigen hoger dan 2 meter. Deze parking is voortaan ook te betalen. Parking Express ligt dus vlakbij de in- en uitgang van de terminal maar is duurder dan parking Airport.
  • Parking Airport (P1): dit is de normale parking voor wie op reis vertrekt en zijn wagen op de luchthaven laat staan. In het parkeergebouw zie je telkens hoe lang het stappen is naar de terminal.
  • Lock Park: dit is de parking die alleen geopend is voor deze die op voorhand een reservatie gemaakt hebben via www.q-park-resa.fr/nl/. De ingang is dezelfde als Parking Airport en je dient dan de aanwijzingen te volgen.
  • Long Term (P2): deze parking heeft dezelfde ingang als Parking Airport en is voor mensen die langer dan 5 dagen willen parkeren maar is alleen geopend in het hoogseizoen. Reken op 10 min. wandelen tot de luchthaven.
  • Economy parking (P3): deze afgelegen parking is alleen geopend als alle parkings volzet zijn. Meer info, lees je in de volgende rubriek.

Waarom in het hoogseizoen ruim op tijd aanwezig zijn?

Tijdens lange weekends, schoolvakanties en verlofperiodes is het zeer druk op de luchthaven van Charleroi. Als de parkings volzet zijn zal je worden afgeleid naar de parking 'Economy'. Een gratis shuttle brengt je naar de luchthaventerminal. Doch je moet rekenen op een tijdverlies van minstens 30 tot 45 minuten. Je bent alleen zeker van een parkeerplaats aan de terminal als je op voorhand de Lock Park of P1 of P3 hebt gereserveerd via www.q-park-resa.fr/nl/

Zijn de parkings bewaakt van de luchthaven zelf?

Behalve Lock Park zijn de parkings niet bewaakt maar er hangen wel camera's en de criminaliteit is dan ook niet hoger dan op andere luchthavenparkings.

Parkeer niet buiten de parkings!

Het is zelfs reglementair niet toegelaten om buiten de parkings te parkeren. Toch zijn er mensen die hun voertuig ergens achterlaten in de industriezone en dan doodleuk nog zo'n anderhalve tot meer dan twee kilometer te voet naar de terminal stappen (geen voetpad voorzien). De kans dat er in die niet-reglementair geparkeerde voertuigen is ingebroken bedraagt 99%, je moet echt wel geluk hebben als je je voertuig intact terug ziet. Mogelijks zie je het zelfs nooit meer terug.

Alternatieve parking?

Inderdaad en goedkoper! Charleroi Airport Parking is met shuttle-service naar en van de luchthaven. Deze parking ligt op 2 km van de luchthaven en betekent een rit met de shuttle tussen de 5 à 10 minuten. Troeven van deze parking: goedkoper en bewaakt de klok rond. Op voorhand reserveren (betalen ter plaatse) !!!
Adres parking: Rue de Namur, 87, 6041 Gosselies. Info en reservaties: www.charleroi-airport-parking.be

Met de trein

In elk NMBS-station kan je een combi-ticket kopen om met de trein naar Charleroi-zuid te sporen en daarna de rechtstreekse bus A te nemen naar de luchthaven. Deze busrit duurt tussen de 20 en 45 minuten (volgens ervaringen van reizigers).

Met de bus

Vanaf het treinstation Brussel-Zuid kan je met een autocar ieder uur naar Charleroi Brussels South. Meer info.

Klik hier voor de website van de luchthaven van Charleroi (CLR) -  en de dienstregelingen van de NMBS.
Telefoon Brussels-South Airport: +32 (0)71 25 12 11

Reviews en beoordelingen Brussels South Airport (Charleroi)

Heb je zelf tips of opmerkingen over Brussels South Airport (Charleroi)? Plaats je beoordeling

Linda Rietecop14 oktober 2021

Verschrikkelijke onvriendelijke medewerkers,asociaal en nogal mondig, je zou er zo bonje mee krijgen...ik ga hier dus ook nooit meer naartoe! Dikke -1

William Decleyre28 juli 2021

Ik kwam iemand afzetten via de Express Parking â 2€ voor minder dan 30 min Heb ticket met bewijs op papier . Via mijn bankkaart werd er 10€ aangerekend. Na zeer omslachtige melding krijg ik bericht dat deze fout gekend is .60 dagen later nog geen euro terug gezien . Wiskundige hypothese : 25000 bezoekers per dag aan 10% kleine fout 365' 8€ (wie zaagt daarover ) = meer dan 7.000.000€ . Ja: Missen is menselijk of hier zou' Mensen is misselijk" meer van toepassing zijn. Denkt U ook niet?

Matthew P10 februari 2020

This airport is a complete joke. The toilets are the most unsanitary I have ever witnessed in an international airport. The security and staff are very, very unhelpful, rude and lazy. For one example they refused to open the smokers area. The reason for which was a storm, this storm had passed a day before. windspeed was at 20kmh and would remain there the whole day. This meant no smoking, because there is only one smoking area for the whole airport?? staff pretends to not know English and simply send you to their colleagues. They also charge 3€ for 50cl of water, after they confiscate your fully closed bottle. This is a completely and fully disgusting airport that I recommend every one to stay away from.

Jenny4 juni 2019

Een verschrikkelijk klant-onvriendelijke vlieghaven. Stress krijg je er van. Vorige keer had ik online een parkeerticket gekocht, ter plaatse vond ik de parking niet en heb mijn vlucht gemist. Tot op heden wacht ik nog steeds op de terugbetaling van dat parkeerticket. Ongeveer 30€. Het gaat hem zelfs niet meer over het geld, maar over het principe en respect. Ik vermijd om te vertrekken uit Charleroi maar soms is er geen keuze. Of deze beoordeling zal gelezen worden is nog maar zeer de vraag. They don't care a damn. We're cash cows! bah.

August Keersmaekers23 mei 2019

Op woensdag 15 mei l.l. hebben wij het vliegtuig genomen naar Bologna ( FR4862), en onze wagen geparkeerd op Parking 3 van Charlerloi South. Rond 16.15 uur gingen we dan ook naar de uitgang van deze parking, en veronderstelden, want nergens is dit aangegeven, dat wij daar onze shuttle moesten nemen naar de vertrekhal. Wij hebben daar dan 25 minuten gewacht zonder dat er ergens, noch elektronisch noch geschreven, een aankondiging te zien was van tijdstippen van vertrek van deze shuttle. Zeer klantonvriendelijk!! Goede info is op dit ogenblik vitaal. Maar het kan nog erger. Bij onze retour op zondag, 19/05/19 om 17.30 uur regende het pijpenstelen, en wederom geen info i.v.m. vertrekuren van de shuttle naar parking 3. Dan ook maar vijfentwintig minuten gewacht zonder enige vorm van beschutting tegen regen of wind ( geen overkapping ). Dan de bus in en weer een kwartier tot aan parking 3. M.a.w. vanaf het moment dat je het vliegtuig verlaat tot aan de parking, is het door regen en wind, ongeveer 45 minuten tot aan de wagen, zonder enige vorm van communicatie !! Het kan anders, het kan beter. Met vriendelijke groeten,

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info