Hoe naar de luchthaven van Charleroi geraken?

Wegwijs naar en op Chaleroi, informatie over de luchthaven van Charleroi

Met de auto

De luchthaven van Charleroi ligt ca. 60 kilometer ten zuiden van Brussel. Sedert 5 jaar zijn de parkings en wegen afgewerkt rond de nieuwe terminal en werden er op de autosnelwegen voldoende witte pijlen aangebracht, maar algauw schuilen er wegenwerken om de hoek. Ervaring leert dat dan ook de bewegwijzering is aangepast. Soms is het een kluwen omdat de luchthaven nabij een wisselaar van snelwegen gelegen is.

Welke parking nemen?

Binnen het luchthavengebouw zijn er 5 parkings die zelfs op drukke dagen nog wel een plaatsje vrij hebben. Maar wees wel op tijd aanwezig want soms is het meer dan een kwartier stappen naar de luchthaventerminal. Bovendien als je moet uitwijken naar de Economy parking dan ben je nog eens minstens een half uur kwijt.

  • Expressparking (PE): personen afzetten en ophalen + parkeren van voertuigen hoger dan 2 meter. Deze parking is voortaan ook te betalen. Parking Express ligt dus vlakbij de in- en uitgang van de terminal maar is duurder dan parking Airport.
  • Parking Airport (P1): dit is de normale parking voor wie op reis vertrekt en zijn wagen op de luchthaven laat staan. In het parkeergebouw zie je telkens hoe lang het stappen is naar de terminal.
  • Lock Park: dit is de parking die alleen geopend is voor deze die op voorhand een reservatie gemaakt hebben via www.q-park-resa.fr/nl/. De ingang is dezelfde als Parking Airport en je dient dan de aanwijzingen te volgen.
  • Long Term (P2): deze parking heeft dezelfde ingang als Parking Airport en is voor mensen die langer dan 5 dagen willen parkeren maar is alleen geopend in het hoogseizoen. Reken op 10 min. wandelen tot de luchthaven.
  • Economy parking (P3): deze afgelegen parking is alleen geopend als alle parkings volzet zijn. Meer info, lees je in de volgende rubriek.

Waarom in het hoogseizoen ruim op tijd aanwezig zijn?

Tijdens lange weekends, schoolvakanties en verlofperiodes is het zeer druk op de luchthaven van Charleroi. Als de parkings volzet zijn zal je worden afgeleid naar de parking 'Economy'. Een gratis shuttle brengt je naar de luchthaventerminal. Doch je moet rekenen op een tijdverlies van minstens 30 tot 45 minuten. Je bent alleen zeker van een parkeerplaats aan de terminal als je op voorhand de Lock Park of P1 of P3 hebt gereserveerd via www.q-park-resa.fr/nl/

Zijn de parkings bewaakt van de luchthaven zelf?

Behalve Lock Park zijn de parkings niet bewaakt maar er hangen wel camera's en de criminaliteit is dan ook niet hoger dan op andere luchthavenparkings.

Parkeer niet buiten de parkings!

Het is zelfs reglementair niet toegelaten om buiten de parkings te parkeren. Toch zijn er mensen die hun voertuig ergens achterlaten in de industriezone en dan doodleuk nog zo'n anderhalve tot meer dan twee kilometer te voet naar de terminal stappen (geen voetpad voorzien). De kans dat er in die niet-reglementair geparkeerde voertuigen is ingebroken bedraagt 99%, je moet echt wel geluk hebben als je je voertuig intact terug ziet. Mogelijks zie je het zelfs nooit meer terug.

Alternatieve parking?

Inderdaad en goedkoper! Charleroi Airport Parking is met shuttle-service naar en van de luchthaven. Deze parking ligt op 2 km van de luchthaven en betekent een rit met de shuttle tussen de 5 à 10 minuten. Troeven van deze parking: goedkoper en bewaakt de klok rond. Op voorhand reserveren (betalen ter plaatse) !!!
Adres parking: Rue de Namur, 87, 6041 Gosselies. Info en reservaties: www.charleroi-airport-parking.be

Met de trein

In elk NMBS-station kan je een combi-ticket kopen om met de trein naar Charleroi-zuid te sporen en daarna de rechtstreekse bus A te nemen naar de luchthaven. Deze busrit duurt tussen de 20 en 45 minuten (volgens ervaringen van reizigers).

Met de bus

Vanaf het treinstation Brussel-Zuid kan je met een autocar ieder uur naar Charleroi Brussels South. Meer info.

Klik hier voor de website van de luchthaven van Charleroi (CLR) -  en de dienstregelingen van de NMBS.
Telefoon Brussels-South Airport: +32 (0)71 25 12 11

Reviews en beoordelingen Brussels South Airport (Charleroi)

Heb je zelf tips of opmerkingen over Brussels South Airport (Charleroi)? Plaats je beoordeling

peter rypens27 juli 2023

Het voordeel om de vliegen vanuit Charleroi Airport (Brussels South) is dat je zeker bent dat waar je ook naartoe vliegt, het steeds beter georganiseerd zal zijn. Ik vlieg meerdere malen per jaar (maand) vanuit deze luchthaven en het blijft telkens dezelfde chaos. T2 wordt nauwelijks gebruikt en iedereen staat als vee in de veel te kleine gates bij T1. Boarding steeds op zo veel mogelijk dezelfde tijd zo dicht mogelijk in aansluitende gates waar dan ook nog eens de terugkomende reizigers door moeten… altijd lachen op CRL. Betalende WC… nog nergens ter wereld tegengekomen op een luchthaven. Spijtig dat je geen 0 kan geven.

Heidi4 april 2023

Als ik moet betalen voor een toiletbezoek wil ik ook een PROPER TOILET! Vreselijk!!!!

Dirk Van Puymbroeck17 november 2022

Vandaag mijn vrouw naar de luchthaven gedaan. Weer een klantvriendelijke verandering in de luchthaven. Wil je een plasje doen, hou dan je bankkaart klaar. 1 euro betalen anders kan je de toiletten niet gebruiken. Moest het dan nog proper zijn dan kan ik er misschien nog met leven, maar ik stond met mijn voeten in de urine en de toiletbril was verschrikkelijk vuil, niet om op te zitten. Daarna om buiten de express parking te geraken nog 10 minuten voor de slagboom gestaan. Een lange file, de slagbomen gingen niet open. 2 euro parking om aan te schuiven aan de slagbomen. En zo reden we happy terug naar huis. 2,5 uur op de weg voor 109 km, super gezellig in de file.

Chantal13 november 2022

Geen aangename luchthaven..om naar het toilet te gaan aan de bagage ophaling moet je zelfs 1 euro betalen voor een stinkende toilet!! Alles met bancontact, cash is niet meer van tel. Als je buitenkomt moet je ook zoeken waar de uitgang is. Moeilijke indicaties..er is nog veel werk aan de luchthavenwinkel.

Germain12 november 2022

Een schande, jammer dat, er, nergens in de buurt wat degelijk is maar misschien komt dat, wel.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info