Regels handbagage vliegtuig. Wat mag mee aan boord?

Identieke regels voor alle vluchten binnen de EU

Vanaf eind 2006 gelden er eenvormige regels voor alle vliegtuigpassagiers die binnen de EU vliegen. Het maakt niet uit met welke maatschappij.
Opgepast: deze regels zijn ook nu nog steeds van toepassing. Dagelijks worden er nog een massa goederen en dranken in beslag genomen.

En wat met de gewone bagage?

Die nieuwe regels hebben geen enkele invloed op de valiezen die in het vrachtruim meevliegen. Je kan er nog steeds alles kwijt wat voortaan niet meer in de handbagage mag.

En wat met de aankopen in de tax-free?

Die aankopen kunnen net zoals vroeger nog steeds mee als handbagage.
MAAR: de producten (vloeistoffen, spuitbussen en gels) worden in een aparte tas verpakt en verzegeld. Dit zegel mag niet verbroken worden tot je eindbestemming (dus ook niet bij een tussenstop openmaken).

Op welke producten zijn de nieuwe regels van toepassing?

De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta’s, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

Wat wijzigt er voor deze producten?

Deze regels hebben alleen betrekking op vloeistoffen, spuitbussen en gels:

  1. Max. 100 ml. per vloeistof
  2. Verpakt in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak
  3. Afmeting plasticzak: 20 x 15 cm of max. 1 liter
  4. Max. 1 plasticzak per persoon

Uitzondering hierop zijn babyvoeding en medicijnen die je nodig hebt tijdens de vlucht.

Let op! Producten met een sticker met een zwart vlammetje of een zwart kruis op een oranje achtergrond, mogen niet in de handbagage. Meestal zijn dit producten tegen insecten.

Reviews en beoordelingen Handbagage

Heb je zelf tips of opmerkingen over Handbagage? Plaats je beoordeling

Lien28 juli 2019

Ik heb een powerbank en zou die graag willen meenemen op reis maar nu weet ik niet of dat wel mag in de handbagage of het in de gewone reiskoffer moet

BILLIAUW PIERRE3 maart 2016

ik heb ergens gelezen dat sommige toestellen met batterijen nu in de handbagage moeten en niet meer in de valies mee mogen.klopt dat? ANTWOORD redactie: de batterijen moeten uit het toestel gehaald worden, apart verpakt met de aansluitpunten afgeplakt of in de originele verpakking zitten EN mogen alleen in de handbagage mee (apart door de scanner).

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info