Vakantie Zwitserland boeken?

Overzicht van hotels én bezienswaardigheden Zwitserland

Zwitserland is een vakantiegebied dat iedereen kan plezieren. De hoogste bergtoppen, eindeloze wandelmogelijkheden, prachtige meren, adembenemende uitzichten, drukke shoppingstraten, zalige rust, diepe stilte, ... Je vindt het hier allemaal. Om je enigszins wegwijs te helpen in dit grote aanbod delen we het land hieronder op in een reeks vakantieregio's volgens de windrichtingen. Lees meer

  • Bewonder prachtige landschappen
  • Sporters hebben hier tal van mogelijkheden
  • Zowel kleine als grote plaatsen zullen je boeien
  • Ontdek fraaie steden, rivieren en bergen
  • Basel en Zurich zijn aangename citytrips

Gratis reisgids Zwitserland?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Zuid-Oost Zwitserland

Zoals op tal van andere plaatsen in Zwitserland kan je in het Zuidoosten evenmin om de schoonheid van het landschap heen. De mens, hier eveneens al eeuwenlang aanwezig, liet talloze merktekens van zijn bedrijvigheid achter. Sommige daarvan zijn eeuwenoude kunstwerken, andere zijn van minder kunstzinnige aard. Wat deze regio hier en daar aan surplus heeft in vergelijking met de rest van Zwitserland is her en der een beetje Italiaanse flair, met meer kleur, geur en zwier. Vooral in Ticino merk je het. Graubünden is eerder “klassiek Zwitsers”. Via de Gotthardpas of –tunnel kan je alle richtingen uit om de beide regio’s te verkennen.

Meer informatie:

Zuid-West Zwitserland

De natuurlijke schoonheid en de bezienswaardigheden waaraan de mens in de loop der tijden zijn energie stak zijn in Zwitserland behoorlijk mooi verdeeld over de verschillende regio’s van het land. Ook in het Zuid-Westen van het land van de Helvetiërs vind je tot de hemel reikende bergen en prachtige meren die uitnodigen tot passieve als actieve sportbeoefening en boeiende steden en dorpen waarin de mens zowel zijn creativiteit als zijn minder fraaie aspecten kan ontplooien.

Het Zuid-Westen van Zwitserland is die schitterende streek die geprangd zit tussen het Meer van Genève en bergreuzen als de uitlopers van de Mont-Blanc en de Matterhorn. Te midden van die door de natuur gesculpteerde pracht liggen zowel prettige vakantieoorden als boeiende grootsteden, plaatsen met een uitgesproken mondain karakter als historisch belangrijke steden. In dit relatief beperkte gebied heb je een uitgebreide keuze aan kleinere en grotere plaatsen die ieder om meerdere redenen de bezoeker kunnen boeien: Genève met zijn internationale allure, Lausanne, het .. Montreux, Gruyère, Gstaad, Martigny, Zermatt, Saas-Fee, …

Meer informatie:

Centraal-Zwitserland

In Zwitserland zijn er overal wel bezienswaardigheden en mooie hoekjes te vinden. In dit vakantiedossier focussen we op het centrale gedeelte van het land. Je ontdekt er zowel fraaie steden, uitgestrekte wateroppervlaktes als indrukwekkende bergen. Het lijkt wel of Centraal-Zwitserland een verkleinde en geconcentreerde versie is van het ganse land.

Centraal-Zwitserland is de wijde regio omheen de hoofdstad Bern die min of meer afgebakend wordt door drie belangrijke meren, waaraan telkens toeristisch interessante plaatsen liggen: het meer van Neuchâtel, het Vierwoudstedenmeer (met onder meer Luzern) en de Brienzer See (met Interlaken en de niet zo veraf gelegen Jungfrau). Binnen deze gebiedsomschrijving tref je ook nog tal van andere plaatsen met bezienswaardigheden of toeristische mogelijkheden: Fribourg, Titlis, Engelberg, Altdorf en ook nog Küssnacht. Als je voormelde meren als richtpunt of baken neemt kan je je behoorlijk oriënteren in dit vakantiedossier en op de kaart van Zwitserland.

Meer informatie:

Noord-Zwitserland

Moeten we herhalen dat je in Zwitserland bij wijze van spreken nauwelijks een paar stappen kan verzetten vooraleer je weer op een bezienswaardigheid botst. Of een schitterend panorama aangeboden krijgt of in een mooi hoekje terecht komt? Noord-Zwitersland kan niet pronken met echte bergreuzen maar dat betekent allerminst dat natuurlijke schoonheid hier zou ontbreken. Vaar bijvoorbeeld eens mee over de Bodensee of over de Zürichsee. Wil je liever eens een citytrip meepikken, dan zijn zowel Basel als Zürich aangename bestemmingen. Daarnaast zijn er in of nabij het noorden van Zwitserland nog andere plaatsen die een bezoekje meer dan waard zijn: Konstanz (in Duitsland), Appenzell, Sankt Gallen en Schaffhausen, om slechts deze te noemen.

Meer informatie:

Reviews en beoordelingen vakantie Zwitserland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zwitserland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info