Graubünden: sporen met de Glacier Express

Genieten van natuurpracht in Graubünden door panoramadak van Glacier Express

Reizen met de panoramatrein de Glacier Express. Onderweg kunnen genieten van een betoverend mooi berglandschap, van meertjes, van glinsterend groen, unieke bergbloemen en planten, diepe dalen, steile rotsen, over waanzinnig gebouwde bruggen. En natuurlijk af en toe halthouden en uitstapjes doen in gezellige stadjes. Lees meer

 • Rondreizen en treinreizen Zwitserland

  Rondreizen en treinreizen Zwitserland

  Bij Pharosreizen krijg je een zeer gevarieerd aanbod aan 10- en 15-daagse rondreizen in Zwitserland. Combineer met de bergtoppen van Frankrijk, treinreizen door Zwitserland of combinatie trein en autorondreis.
  va. € 949 - Boek nu
 • Met de panoramatrein Glacier Express op stap
 • Vertrek voor je treintrip vanuit Chur
 • Neem de eerste halte in Disentis
 • Verken Disentis te voet of per fiets
 • Zwemmen in een meertje?
 • Spoor door naar Zermatt aan de Matterhorn
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Op ontdekking door Graubünden met de Glacier Express

We maken de verplaatsing naar Chur. Van uit Chur sporen we met de Glacier Express via bruggen en tunnels, langs de mooiste natuurplekjes, de meest bezienswaardige gebouwen, de gezelligste stadjes, kortom alle hoogtepunten. 
Eerste stop stellen we voor in Disentis. Je kan er best een dagje extra verblijven want we geven ideeën om vanuit Disentis enkele mooie uitstapjes te doen.

Daarna terug de Glacier Express op om via Andermatt, Brig tot eindbestemming Zermatt te sporen. En in Zermatt is natuurlijk de Matterhorn in zicht.

Tips voor haltes

In dit voorstel zal je merken, er zit van alles in: natuur, cultuur, ontspanning én verrassende ontdekkingen. 
Geen massatoerisme, maar lekker genieten van onthaasting in een geweldig decor. Dat stellen we voor in deze ontdekkingstocht doorheen een ander deel van Graubünden.
Meer info over Glacier Express: treintickets, dienstregeling op www.rhb.ch

Sportieve ontspanning op de fiets. Het zal geen verrassing heten als we schrijven dat je in deze regio een terrein vindt voor elk niveau van fietser, zowel de mountainbike fanaat als de racefietser. Over meer dan 150 kilometer vind je een 7-tal mountainbike routes. Voor de wegfietser liggen er enkele kleinere Alpencols te wachten: Gotthard, Furka, Lukmanier, Oberalp, …

Of heb je liever een verfrissende zwembeurt? Zwemmen kan in het Lag da Claus in Sedrun of in Fontanivas bij Disentis.  
Vanaf het Kloster Disentis kan je doorreizen naar Andermatt in het Sankt-Gotthard massief en tot het eindstation in Zermatt, maar dan ben je al een eind buiten Graubünden.

Zermatt is het meest bekende autovrije Zwitserse skioord. Het is een populair vakantieoord op 1620 meter hoogte aan de voet van de bekende Matterhorn (4478 m).

Reviews en beoordelingen Glacier Express

Heb je zelf tips of opmerkingen over Genieten van natuurpracht in Graubünden door panoramadak van Glacier Express? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info