Groepsreis Andalusië: 7 dagen Sevilla, Cordoba en Granada

Met deze groepsreis Andalusië bezoek en verblijf je in de volgende steden: Granada, Sevilla en Cordoba. Deze reis staat onder begeleiding van Geert van Euroreizen.be. Hij wacht jullie op in Brussels Airport en blijft bij jullie tot bij de terugkeer in Brussel, 7 dagen later. Hij neemt jullie mee op sleeptouw in de drie Andalusische kunststeden en zorgt voor een vlot verloop van transfers, inchecken in hotels, afspraken met lokale gidsen ... Hij geeft jullie tips mee om te flaneren in de winkelstraten, een museum te bezoeken en lekker te eten.

Inclusief inkom en rondleiding in het Alhambra met Nacaries paleizen (Granada), Mezquita en Alcazar (Cordoba), Alcazar en kathedraal (Sevilla). Deze rondleidingen gebeuren met onze lokale Engelstalige gidsen. Je logeert telkens in 4* hotels in het centrum van elke stad. Je vliegt met Brussels Airlines inclusief ruimbagage en goede vluchturen. Lees ons volledige reisprogramma onderaan deze pagina. Lees meer

Geert zorgt voor een zorgeloze vakantie in 3 verrassend mooie steden.
 • Je logeert telkens in 4* hotels in het centrum van Granada, Sevilla en Córdoba
 • Telkens is het ontbijtbuffet inbegrepen
 • Je vliegt rechtstreeks met Brussels Airlines naar Málaga en terug (incl. ruimbagage 23 kg)
 • Bezoek aan het Alhambra en de Generalife in Granada (Engelstalige gids, inkom inbegrepen)
 • Bezoek aan het Real Alcázar, de kathedraal en de Giralda in Sevilla (Engelstalige gids, inkom inbegrepen)
 • Bezoek aan de Mezquita en het Alcázar in Córdoba (Engelstalige gids, inkom inbegrepen)
 • Stadswandelingen met Geert in de drie steden (excl. bezoeken aan musea, kerken en monumenten)
 • Per stad krijg je van Geert een infomap met kaart.
 • Inbegrepen alle transfers per privé touringcar: van de luchthaven naar het hotel bij aankomst, van het hotel in Granada naar het Alhambra, tussen Granada en Sevilla, tussen Sevilla en Córdoba  en bij vertrek naar de luchthaven
 • Begeleiding door Geert van Euroreizen.be, vanaf de luchthaven Brussel tot de terugkeer
 • Afreisdata: 22 april (VOLZET) en 5 oktober 2024 (VOLZET)
 • Download hier het volledige reisprogramma.
Reserveer nu je plaats!va. € 1839,-
1839Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Prijs per persoon

Op basis van een tweepersoonskamer
Vertrek 22/04/24: 1859 € p.p. (single: 2429 €) - VOLZET
Vertrek 05/10/24: 1839 € p.p. (single: 2399 €) - VOLZET

Onze hotels: Hotel Sercotel Gran Hotel Luna de Granada ****, Hotel Macià Sevilla Kubb ****, NH Collection Amistad Córdoba **** 

Optimale vluchturen, directe vluchten en ruimbagage (23 kg) inbegrepen!

Heenvlucht van 22/04 met Brussels Airlines: Brussel om 11u55 met aankomst in Malaga om 14u45. (SN 3735)
Terugvlucht van 28/04 met Brussels Airlines vanuit Malaga om 15u35 en aankomst in Brussel om 18u25. (SN 3736)

Heenvlucht van 05/10 met Brussels Airlines: Brussel om 11u55 met aankomst in Malaga om 14u45. (SN 3735)
Terugvlucht van 11/10 met Brussels Airlines vanuit Malaga om 20u30 en aankomst in Brussel om 23u10. (SN 3738)

Rechtstreekse transfers

Geen tijdverlies, bij aankomst op de luchthaven wacht ons privaat vervoer op die onze groep rechtstreeks naar het eerste hotel brengt. Ook het busvervoer Granada-Sevilla en Sevilla-Cordoba is enkel voor onze groep. Hetzelfde met het vervoer van Cordoba naar de luchthaven in Malaga. De reistijden tussen steden en luchthaven variëren tussen de 1u45 en max. 3 uur.

Eenvoudig en vast reisprogramma, met ruime keuze

Van zodra we aankomen in het hotel ben je vrij te doen en te laten wat je wil, tot bij het vertrek uit dat hotel naar de volgende bestemming. Geert zorgt voor een programma in elke stad, dat je vrij kan volgen, geheel of gedeeltelijk. We hebben steeds een vast schema.

Bezoeken inbegrepen

In elk van de drie steden zijn de inkomgelden van de hoogtepunten die we bezoeken met de gids inbegrepen. De gids is telkens Engelstalig. Je bezoekt de Mezquita en het Alcazar in Córdoba, het Real Alcazar, de kathedraal en de Giralda in Sevilla, het Alhambra met het Nazaries Paleis en Generalife in Granada. Al deze bezoeken met gids inbegrepen!
Download hier het volledige reisprogramma

Situeringskaart van onze bezoeken in Andalusië

Dag 1: Vlucht naar Malaga en transfer naar Granada

Geert wacht je op in de luchthaven van Zaventem, 2 uur voor vertrek. De heenvlucht met Brussels Airlines (onder voorbehoud): Brussel om 11u55 met aankomst in Malaga om 14u45. Het vluchtnummer is SN 3735. Bij aankomst in Malaga hebben we een private bus voor de transfer naar ons hotel in Granada (1u30).

We logeren in Gran Hotel Luna de Granada **** in het nieuwe stadsdeel van Granada. De kathedraal ligt op 1,4 km wandelen. Moderne en ruime kamers met airco, badkamer (bad) en TV. Het hotel heeft een bar met kleine restauratie, een groot buffetrestaurant waar je voordelig kan dineren, een binnen- en buitenzwembad en fitness.

Na het inchecken in het hotel neemt Geert jullie mee voor een oriënterende wandeling. Zo kom je langs de kathedraal, de koninklijke kapel, de shoppingstraten, de Moorse wijk met leuke winkeltjes, een Moors handelsgebouw en leuke plekjes voor een hapje en een drankje.


Foto: Nacaries paleizen in het Alhambra, op de voorgrond de Leeuwenfontein.

Dag 2: Granada, het Alhambra en de oude stad

Na het ontbijtbuffet vertrek je met de bus naar het Alhambra (20' rijtijd). Het Alhambra ligt op een heuvel en de bus brengt ons tot op de top. Daar wacht ons de lokale Engelstalige gids op. Hij maakt gebruik van 'oortjes' zodat je alles goed kan begrijpen en ondertussen kan rondkijken. Hij neemt ons mee voor een bezoek van 2u30 aan het Alhambra, inclusief de Nacaries paleizen en het Generalife (inkomgelden en rondleiding inbegrepen). Dit unieke monument zal je met verstomming slaan.

Rond het middaguur eindigt de rondleiding. Als je dat wenst kan je binnen het domein van het Alhambra blijven en alles nog eens rustig bezoeken met de tips die de gids je gegeven heeft. Je inkomticket blijft de ganse dag geldig. Enkel de Nacaries paleizen kan je niet meer binnen, dat kan enkel met onze gids en op het juiste uur.

Geert neemt jullie mee te voet langs een mooi pad naar de oude stad, die veel lager ligt. Daar is er vrije tijd om te lunchen maar ook voor een bezoek aan de kathedraal en de koninklijke kapel (Capilla Real), inkomgelden niet inbegrepen. Dit zijn de twee hoogtepunten van het oude stadsdeel van Granada. Rondleidingen zijn verboden, daarom is er een app waarmee je zowel de uitleg kan lezen of beluisteren in het Nederlands, zowel van de kathedraal als de Capilla Real. Geert zal jullie de link doorsturen zodanig dat je deze apps al van thuis kan downloaden.

In de late namiddag is er nog vrijblijvend en gratis een wandeling met Geert door de Moorse wijk (Albacin) gepland (2 uur). Zo ontdek je heel wat mooie gebouwen maar je moet wel een beetje klimmen, via trapstraten en steile kasseiwegen. Eenmaal boven krijg je een uniek zicht op het Alhambra (zie foto hieronder). Met veel geluk zie je ook de Sierra Nevada op de achtergrond. Bij het afdalen kom je terecht in smalle straten met Moorse winkeltjes en theehuizen.

Dag 3: Granada > Sevilla

Om 10 uur vertrekken we met onze private bus van Granada naar Sevilla. Dit is de langste transfer van de reis (ca. 3 uur). Onderweg houden we uiteraard een koffie- en toiletstop. Aankomst rond 13u30 in het Hotel Maciá Sevilla Kubb ****. Dit is een hypermodern hotel dat in 2019 de prijs kreeg voor beste gerenoveerde hotel. Er is een restaurant op de eerste verdieping en een buitenzwembad op het dak. Je geniet hier van een uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers zijn uiteraard heel modern met airco, badkamer, TV ... 

Na het inchecken vertrekken we voor het eerste deel van de oriënterende wandeling. Ons hotel ligt op de plaats van de oude stadsmuur waar nu de kleine stadsring is. Eenmaal die weg gekruist komen we in de oude stad terecht met smalle straatjes. Deze eerste wandeling brengt je naar de Parasol, een kunstwerk aan het andere eind van de stad. Daar is er tijd voor een late vrije lunch.

Het tweede deel van de oriënterende wandeling brengt ons door de belangrijkste shoppingstraat, via het stadhuis, de kathedraal en het Alcazar naar de Spaanse Plaats. Het is een wandeling van ca. 2 uur die je niet hoeft mee te doen. De Spaanse Plaats ligt niet in het oude centrum en dit uniek plein (Wereldtentoonstelling 1939) kan je ook bereiken met de taxi of paardenkoets. Daarna keren we terug via de tuinmuren van het Alcazar en aangrenzend park naar het hotel.


Foto: een impressie van het machtige gebouw van de kathedraal.

Dag 4: Granada, van Alcazar tot Lebrija

Om 9 uur wacht onze Engelstalige gids ons op in de lobby van het hotel voor een bezoek aan het Alcazar, de kathedraal en het beklimmen van de Giralda. Het bezoek duurt in totaal ca. 3u30, inclusief een onderbreking voor toilet en een drankje, in de prachtige tuinen van het Alcazar. Rondleiding en inkomgelden van Alcazar, kathedraal en Giralda zijn inbegrepen. Op het traject van hotel naar Alcazar zal de gids jullie meenemen door de Joodse wijk waar heel weinig toeristen komen maar veel te ontdekken valt.

Ook deze rondleiding is met de befaamde 'oortjes' zodat je niet altijd bij de gids hoeft te zijn om alles te begrijpen. Het einde van de rondleiding is in de kathedraal. Je kan er dus voor kiezen om nog langer te vertoeven in de kathedraal. De beklimming van de Giralda is op eigen tempo en uiteraard niet verplicht. In de namiddag ben je vrij maar je kan ook het programma meevolgen met Geert.

Omstreeks 15 uur spreken we af aan de zuil van de O.L.Vrouw, tussen de kathedraal en het Alcazar, voor een wandeling naar de Iglesia del Salvador (inkom inbegrepen). Een prachtige kerk met overvloedige decoraties en een schatkamer. Wie het wenst kan ook mee voor een geleid bezoek aan het mooiste stadpaleisje van Sevilla: Palacio de Lebrija (inkom niet inbegrepen). Een rijke weduwe heeft heel wat kunst verzameld en van de ondergang gered. Met een gids bezoek je haar groot appartement dat nog volledig origineel is ingericht.


Foto: gebouwen in de tuinen van het Alcazar.

Dag 5: Sevilla > Cordoba

Om 10 uur verlaten we Sevilla met onze private bus op weg naar Cordoba. De rit duurt ongeveer 2 uur. Ons hotel ligt in het hartje van de oude stad en is niet bereikbaar met de bus. Daarom worden de valiezen (1 stuk per persoon) overgeladen op de ringweg in een kleine bestelwagen van het hotel. Wij moeten dan ongeveer 600 meter stappen om tot bij het hotel te komen, in het hartje van de Joodse wijk.

Je verblijft in het Hotel NH Collection Amistad Córdoba ****, een voormalig stadspaleis, gebouwd tegen de vestingmuren van de stad, dat omgebouwd werd tot een modern hotel. Er is een restaurant in het hotel en gedurende de dag kan je steeds drankjes krijgen op de kleine binnenplaats en de prachtige grote patio. Het zijn moderne kamers met airco, badkamer, TV, ... In dit hotel is er geen zwembad aanwezig.

Na aankomst, de bagage staat veilig in een zaaltje, maken we een korte oriënterende wandeling. Zo kom je langs het Alcazar, de rivier met zijn Romeinse brug, de stadspoort, de Mezquita, de typische shoppingstraten en langs de universiteit terug naar het hotel. Zo weet je meteen waar je kan lunchen. Na het lunchen spreken we af in het hotel om in te checken.

Wie dat wenst kan daarna met Geert een alles omvattende stadswandeling maken met bezoek aan het stadspaleis Palacio de Viana met meer dan tien binnentuinen of patio's (inkom niet inbegrepen). Tijdens deze wandeling kom je langs bijzondere pleinen en gebouwen waar de meeste toeristen niet komen. Het einde van de wandeling is in de hoofdstraat van de stad, een autoloze shoppingstraat. Wie Geert volgt tot bij het hotel krijgt dan nog een paar bijzondere plaatsen te zien in de smalle steegjes van de Joodse wijk (synagoge, musea, ambachtelijke zone).


Foto: plein tijdens de stadswandeling met Geert.

Dag 6: Cordoba: Alcazar, Mezquita en patio's

Om 9 uur wacht de Engelstalige gids ons op voor een bezoek aan het Alcazar van Cordoba en de Mezquita / kathedraal. De rondleiding (3 uur) en de inkomgelden van Alcazar en Mezquita / kathedraal zijn inbegrepen. Opnieuw worden de 'oortjes' gebruikt om het bezoek met de gids aangenaam te maken. Het gebouw van het Alcazar zal misschien wel tegenvallen maar de tuinen zijn gewoonweg prachtig. Hét hoogtepunt voor velen onder jullie van deze reis is het bezoek aan de Mezquita met kathedraal.

De gids vertelt en toont jullie hoe deze machtige moskee van vele voetbalvelden groot, tot stand kwam en nooit bij de vele aardbevingen schade heeft opgelopen. Toen de moren verdreven werden bleef de moskee grotendeels bewaard omdat ze zo unieke is. Middenin werd een oogverblindende kathedraal gebouwd. De combinatie is uniek in de wereld en onvergetelijk. De rondleiding met de gids eindigt in de Mezquita en wie wil kan nog langer verblijven om alles rustig te bekijken.

Pas om 17 uur is de volgende activiteit gepland met Geert, voor wie dat wenst, namelijk een bezoek aan de beroemde bebloemde patio's van de wijk Basilio. Jaarlijks is er een wedstrijd in de eerste helft van mei en worden de mooiste patio's bekroond met een prijs. Met Geert hebben jullie de gelegenheid om een zestal private kleine en charmante bebloemde patio's te bezoeken (inkom niet inbegrepen).


Foto: het interieur van de Mezquita.

Dag 7: Vlucht Malaga - Brussel

Vandaag vertrekken we terug richting België. Bij de afreis van april kunnen de deelnemers rustig uitslapen en genieten van het ontbijtbuffet om dan rond 10u30 te voet naar de bushalte te stappen. Bij de afreis van oktober zijn de deelnemers nog tot aan lunchtijd vrij om te genieten van de binnenstad. De rit met onze private bus naar de luchthaven van Malaga duurt ongeveer 2 uur. Opnieuw zal de bagage door het hotel naar de bushalte gebracht worden.

Terugvlucht van 28/04 met Brussels Airlines vanuit Malaga om 15u35 en aankomst in Brussel om 18u25. (SN 3736)
Terugvlucht van 11/10 met Brussels Airlines vanuit Malaga om 20u30 en aankomst in Brussel om 23u10. (SN 3738)
Programma en uurregelingen van transferten en bezoeken zijn steeds onder voorbehoud van wijzigingen.


Foto: een van de patio's in het Palacio de Viana.

Reserveer nu je plaats!

Niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk ook deze aanbiedingen

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Groepsreis Andalusië: 7 dagen Sevilla, Cordoba en Granada? Plaats je beoordeling

Patrice Herregodts 6 mei 2024

Heel mooie reis gehad, professioneel aangepakt, goed gedocumenteerd. Goede plaatselijke gidsen en Geert heeft al de rest prima voorbereid en afgewerkt. Goed gelegen hotels, dicht bij, en 1 zelfs midden in het centrum. We zijn heel tevreden.

Nicole van Lierde 2 mei 2024

Dit was een perfecte "groepsreis " om Andalusië te verkennen. Super goede organisatie; Bus, hotels, plaatselijke gidsen, verkennende rondleidingen. Alles op een volwassen manier (dus geen schoolreis!) in alle vrijheid. Bedankt Geert en Guy !

Senten Robert 30 april 2024

De reis was super georganiseerd. Instapkaarten voor de vlucht waren reeds geprint, inchecken in de 3 verschillende hotels verliep vlot, alle verplaatsingen gebeurden met comfortabele bussen, per bezochte stad kreeg je een gedrukt programma met vermelding van alle bezienswaardigheden en voorzien van een stadsplan. Er werd zelfs rekening gehouden met sanitaire stops, ook tijdens de wandelingen. De 3 bezochte hotels waren zeker goed met telkens een rijkelijk ontbijt. Het favoriete hotel was echter dit van Cordoba omdat het midden in het centrum lag, de andere 2 hotels lagen iets verder. Het heel modern hotel in Sevilla had een smal krakend bed. Enig minpuntje van de reis waren de soms iets te overenthousiaste lokale gidsen die je overdonderen met een overvloed aan historische informatie waardoor je veel niet gezien hebt, dan doelen we op de kathedraal van Sevilla en de mezquita in Cordoba. Minder info en meer tijd om vrij rond te kijken was beter geweest. Het was een groepsreis met max 25 personen wat voldoende is en waar je de keuze hebt om al dan niet deel te nemen aan bepaalde wandelingen of extra bezoeken. Er was nog voldoende privé vrije tijd over. Tot slot: het was een zorgeloze vakantie en we hebben er van genoten.

Catherine Boury 30 april 2024

Wat een fijne reis : de ideale combinatie van een groepsreis en het gevoel veel vrijheid te hebben om te genieten en zelf te kiezen wat je wel of niet wil meedoen. In een korte tijd zagen we de highlights van elke stad, maakten we een interessante wandeling en kregen we massa's tips voor goede adresjes om te eten. De ideale reisformule voor ons en echt een aanrader!

Katrien Naessens 29 april 2024

Onze eerste groepsreis was een absolute topper. De info vooraf was zeer duidelijk en bleek ook 100% te kloppen. Je merkte dat alles tot in de puntjes was voorbereid (bv. het feit dat de fooien waren inbegrepen). Geert heeft niet alleen decennia ervaring maar ook veel mensenkennis. Op een rustige manier werd over ons welzijn gewaakt. Qua hotels, dagindeling, lokale gidsen en vervoer waren weloverwogen keuzes gemaakt. Als koppel waardeerden we ook dat elke dag enkele uren vrij konden ingevuld voor o.a. de maaltijden. De door Geert samengestelde infobladen waren echt to the point en zeer aantrekkelijk qua lay-out. We kunnen deze reis alleen maar warm aanbevelen. Marc en Katrien uit Gent

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info