Groepsreis 10-daagse wandelvakantie naar Santiago de Compostela

Zeven dagen wandelen langs de Camino Portuguès van Vigo naar Santiago de Compostela (145 km)

Deze wandelvakantie brengt je naar de mooie kustlijn van Galicië. Je wandelt langs de Camino Portugués van Vigo naar Santiago de Compostela. Omdat we vanaf Pontevedra de ‘Spirituele route’ volgen stap je drie dagen langs de ruwe kusten van Galicië. Het is veruit de mooiste wandelroute naar Compostela.

Logeren doe je in 3* en 4* hotels in het centrum van de steden Pontevedra en Cambados. De laatste nachten verblijf je aan de rand van Santiago de Compostela (gratis transfer naar centrum). Zo kan je partner (niet-wandelaar) ook meereizen zonder zich te vervelen. Bovendien zorgt Geert ervoor dat je partner je kan opwachten op het einde van elke wandeldag.  Lees meer

Een compleet reispakket met begeleiding, transfers, 3* en 4* logies én voorbereiding in België

We leveren jullie een totaalpakket waardoor jullie zich kunnen concentreren op het wandelen:

 • 9 nachten in 3* en 4* hotels in het centrum van Pontevedra en Cambados en aan de rand van Santiago de Compostela
 • 9x ontbijtbuffet
 • 4x 3-gangendiner (2x in de Parador, 2x in Santiago de Compostela)
 • voorbereiding met een uitgebreid handboek (130 blz) en een wandelboek (beiden op papier en digitaal)
 • digitale en fysieke infomomenten voor de afreis om de voorbereiding te ondersteunen
 • ter plaatse informatie op papier en via een app over de wandeltrajecten
 • ondersteuning door de begeleiding tijdens de wandeling en om je Compostela te bekomen
 • alle transfers per private bus: van de luchthaven naar het hotel in Pontevedra, van het hotel naar de start van de wandeling, van einde wandeltraject terug naar het hotel en van Santiago de Compostela naar de luchthaven
 • bagagetransport tussen de verschillende hotels
 • vlucht Brussel-Porto h/t met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf je aankomst in de luchthaven van Porto tot bij je vertrek in Porto
 • Download onze brochure met het volledige programma.
2249Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Afreisdata 2024

Je kan een optie nemen op de data vanaf 25 september, klik hier.

De vermelde prijzen zijn per persoon in een tweepersoonskamer

Zondag 5 mei 2024: VOLZET
Zondag 19 mei 2024: NOG 1 single kamer: € 2925
Donderdag 30 mei 2024: € 2249 p.p. Single kamer: € 2985 - nog 4 kamers
Zondag 16 juni 2024: NOG 1 single kamer: € 2959
Dinsdag 2 juli 2024: € 2375 p.p. Single kamer: € 3115

Donderdag 22 augustus 2024: € 2499 p.p. Single kamer: € 3399
Maandag 2 september 2024: € 2425 p.p. Single kamer: € 3199
Woensdag 25 september 2024 (prijs bekend half oktober)
Woensdag 16 oktober 2024 (prijs bekend half november)

Een unieke beleving

Wandelen langs de camino is zoveel anders dan een andere wandeltocht. Het is een wandeling vol bijzondere ontmoetingen, uitzonderlijke belevenissen, persoonlijke doelen en vooral veel emotionele momenten. Op de camino ben je nooit alleen alhoewel je misschien alleen op stap bent. Tijdens die momenten dat je met de groep samen bent, zoals op het einde van een wandeltocht, bij de transfers of bij het ontbijt, het diner, kan je ervaringen delen.

Je staat er echt niet alleen voor. Geert zorgt voor alle praktische zaken en is steeds bereikbaar, 24/7, ook voor bijstand tijdens een wandeling zoals een extra transfer. Zo kan je zich concentreren op het wandelen en ten volle genieten van deze unieke wandelvakantie naar Santiago de Compostela.


Een uniek reisconcept

Er zijn 7 wandeldagen met een gemiddelde van 20 km per dag. Je wandelt op eigen tempo. De route is goed bewegwijzerd en je kan het traject ook volgen op een app en op papier. Er zijn verschillende transfertijden naar de vertrekplaats en naar het hotel. Op het einde van wandeldag 1 en 3 zijn er zware hellingen te overbruggen, hiervoor kan je de hulp van Geert inroepen die je met de auto naar de andere kant van de heuvel brengt. Lees het volledige programma verder op deze pagina.

Vanaf Porto is er Nederlandstalige begeleiding (Geert). Ter plaatse maakt Geert je wegwijs in de steden waar je verblijft, regelt het bagagetransport tussen de hotels, coördineert de transfers naar vertrekplaats en terug naar hotel, geeft je informatie over de wandeltrajecten, geeft bijstand tijdens de wandelingen en is 24/7 bereikbaar.

Voor een optimale voorbereiding krijg je een uitgebreid handboek (ca. 130 blz.) en een wandelboek met trajecten die ideaal zijn om deze wandelvakantie voor te bereiden. In de maanden voor je vertrek zijn er digitale en fysieke infomomenten. Geert kan je steeds mailen of bellen voor vragen over de voorbereiding en de reis zelf.

Onze hotels

4 nachten in het Hotel Rias Bajas *** (centrum Pontevedra)
3 nachten in de Parador de Cambados **** (centrum Cambados)
2 nachten in Gran Hotel Los Abetos **** (rand van Santiago de Compostela, gratis transferbus naar centrum)

De hotels van Cambados en Santiago de Compostela hebben een groot buitenzwembad met ligweide. Alle hotels hebben een eigen restaurant maar er zijn ook heel wat eetgelegenheden in de omgeving. De kamers zijn allemaal uitgerust met een badkamer, toilet, airco, gratis WiFi, TV en een frigo of minibar.

Maaltijden: je verblijft in kamer en ontbijt, behalve in Santiago de Compostela waar je in half pension verblijft. In de Parador van Cambados is 2x een diner inbegrepen. Indien je de transferbus neemt naar de start van de wandeling voor je ontbijt dan kan je een ontbijtbox vragen (Geert regelt dit de dag vooraf).

Individueel reizen in groep

Dit is een groepsreis met max. 28 deelnemers waar je geniet van totale individuele vrijheid. De wandeling maak je op eigen tempo, individueel of met anderen. De wandelroutes zijn goed bewegwijzerd en je hebt ondersteuning van een app en van een papieren reisgids met tekst en kaarten. ‘s Morgens zijn er twee transfers voorzien naar de vertrekplaats (behalve wandeldag 2 en 7). Op het einde van de wandeldag zijn er opnieuw meerdere momenten voorzien om je naar het hotel te brengen. Zo moet je niet tegen de klok wandelen en kan je het rustig aan doen.

Niet-wandelaars

We logeren telkens in het centrum van een stad zodat de medereizigers die de wandelingen niet meelopen zich niet zullen vervelen. De hotels in Cambados en Santiago beschikken bovendien beiden over een zwembad. Geert zorgt er ook voor dat jullie aanwezig kunnen zijn wanneer de wandelaar aankomt op het einde van zijn of haar wandeldag. Jullie missen niets van de bezienswaardigheden langsheen de wandelroutes. En uiteraard wachten jullie de wandelaars op aan de poort bij aankomst in Santiago de Compostela.
Er is ook de mogelijkheid om dagelijks korte stukken te stappen, Geert brengt je naar de mooiste trajecten en haalt je terug op.

Behalen van een compostela

Wandelaars moeten minimaal 100 km gestapt hebben naar Santiago de Compostela om een compostela te bekomen. Dit is een officieel certificaat af te halen in het Pelgrimsbureau in Santiago de Compostela. Hiervoor moet je als wandelaar twee stempels per dag laten plaatsen in je stempelboekje. Geert zal je zeggen hoe je een stempelboekje kan bekomen en zal ook zeggen waar je de stempels bij elk traject langs de Camino Portugués kunt krijgen.

De wandeltrajecten

De wandelroute van Vigo naar Santiago de Compostela loopt over een afstand van in totaal 145 km. Ze is ingedeeld in 7 wandeldagen met afstanden tussen 13 en 24 km. De wandeldag start telkens waar je de dag voordien bent geëindigd. Er is dus telkens een transfer met onze bus tussen het hotel en de start- en eindplaats van het wandeltraject. Die transfers variëren tussen de 15 en 40 minuten. Elke wandeling eindigt op een plaats waar er horeca aanwezig is voor een hapje en een drankje.

Programma en wandeltrajecten

Download onze brochure met alle wandeltochten in detail.

Dag 1: Heenreis
Heenvlucht in de voormiddag. Transfer (2u15) naar Pontevedra. Verblijf in Hotel Rias Bajas *** gelegen pal in het oude centrum van Pontevedra. Je verblijft 4 nachten in dit hotel. Met kamers met individuele airco, ruime badkamer en geluidsdichte beglazing. Het hotel heeft ook een restaurant met lokale gerechten. Na installatie krijg je een rondleiding van Geert in de stad.

Dag 2: Wandeling van Vigo naar Arcade
De eerste wandeldag start in Vigo, er zijn twee transfers voorzien (7u en 8u30). Er wacht je een wandeling van 23 km (340 m. klimmen, 420 m. dalen). De wandeling eindigt in Arcade. Transfer naar het hotel in Pontevedra.

Dag 3: Wandeling van Arcade naar Pontevedra
Na het ontbijtbuffet is er één transfer voorzien naar Arcade om de wandeling te starten. Vandaag is het een rustige wandeling van 13 km (180 m. klimmen, 160 m. dalen). De wandeling eindigt bij ons hotel in Pontevedra.

Dag 4: Wandeling van Pontevedra naar Caroi
Deze wandeling start vanaf het hotel in Pontevedra, je hebt dus vrije keuze wanneer je opnieuw de wandelschoenen aantrekt. Het is de zwaarste wandeldag van deze wandelvakantie. De hoogtemeters liggen vooral in het laatste derde. Wandelafstand bedraagt 21 km (620 m. klimmen, 360 m. dalen). Kort na het verlaten van Pontevedra start je met de variante, de ‘spirituele route’ die je langs de mooiste kusten van Galicië brengt. De wandeling eindigt in Caroi waar er meerdere momenten zijn voor de transfer naar het hotel in Pontevedra. Je kan dus rustig op eigen tempo deze tocht maken en Geert is steeds bereikbaar voor als je niet meer verder kan.

Dag 5: Wandeling van Caroi naar Vilanova de Arousa
Transfer om 7u. en 8u30. naar Caroi waar je gisteren bent gestopt. Er staan 24 km op het programma maar er zijn weinig hellingen (160 m. klimmen, 420 m. dalen). Einde van de wandeling is voorzien in Vilanova de Arousa. De transferbus brengt je dan naar ons volgende hotel in Cambados, een gezellig kuststadje met veel restaurants. Je logeert er 3 nachten in het Hotel Parador de Cambados ****, in een mooie kamer van ca. 25 m². Het hotel ligt pal in het centrum en aan de kustlijn, het strandje ligt op 300 meter. Deze avond is het diner inbegrepen. Het is een prachtig hotel met groot buitenzwembad (zout water) en ligweide. In de late namiddag maakt Geert je wegwijs in Cambados.

Dag 6: Wandeling van Vilanova de Arousa naar Catoira
Transfer om 7u. en 9u. naar Vilanova de Arousa voor een wandeling van 21 km (170 m. klimmen, 160 m. dalen). Het is een wandeling die vrij vlot en snel verloopt. Daarna transfer naar het hotel in Cambados. Wellicht is er nog tijd over om het stadje te verkennen, de spieren te ontspannen in het zwembad of te genieten van de rust op de mooie binnenplaats van het hotel. Deze avond is het diner inbegrepen. 

Dag 7: Wandeling van Catoira naar Padrón
Transfer om 7u. en 9u. naar Catoira. Vandaag verlaat je de ‘spirituele route’ en kom je op de hoofdroute van de Camino Portugués terecht. Het zal dus nu terug drukker worden op de wandelwegen. Je wandelt vandaag 22 km (140 m. klimmen, 110 m. dalen). Eindigen doe je een eindje voorbij het centrum van Padrón bij een unieke kerk. Transfer naar het hotel in Cambados. 

Dag 8: Wandeling van Padrón naar Santiago de Compostela
Na het ontbijtbuffet vertrek met de transferbus naar de startplaats van de wandeling in Padrón. Vandaag volgt een hoogtepunt, de aankomst op het plein voor de kathedraal in Santiago de Compostela. Eerst is er een tocht van 19 km (380 m. klimmen, 170 m. dalen). De hoogtemeters zal je niet meer voelen. Alle wandelaars zuigen je als het ware mee naar dat einddoel. De niet-wandelaars zullen je opwachten op het plein. Bij aankomst neemt Geert jullie mee naar het Pelgrimsbureau voor het ophalen van de compostela. Daarna toont Geert jullie de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ondertussen staat je bagage in het hotel in Santiago de Compostela. Je verblijft twee nachten in het Gran Hotel Los Abetos ****, in een mooie kamer van ca. 25 m², gelegen op een heuvel aan de rand van de stad. Er is een gratis transferbusje van het hotel naar het centrum en omgekeerd. Je verblijft er beide nachten in half pension. Er is een groot zwembad in de tuin.

Dag 9: Santiago de Compostela
Vrije dag in Santiago de Compostela. Om 12u00 is er de grootste misviering voor de pelgrims en maak je kans om de ceremonie te zien met het grote wierookvat (Botafumeiro). Met de tips van Geert zal je zich niet vervelen en wellicht zelfs tijd tekort komen.

Dag 10: Terugreis
Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar de luchthaven van Porto met onze transferbus (2u30). De vlucht is voorzien net na de middag, aankomst in Brussel rond 16u15.

Kaart van de wandelvakantie Compostela

Impressievideo wandelvakantie langs de Camino Portugués (spirituele route, juni '22)

Boek deze unieke wandelvakantie

Niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk ook deze aanbiedingen

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Groepsreis 10-daagse wandelvakantie naar Compostela? Plaats je beoordeling

Myriam en Paul 8 augustus 2023

Schitterende reis gehad ! Mooie wandelwegen, het weer viel mee. En de planning , de begeleiding en de ondersteuning welke Geert ons bood, was uitstekend ! Een absolute aanrader voor iedereen die van dit soort reizen houdt !

Katrien 27 juli 2023

Zeer goede organisatie en Geert is top als reisgids!

Luc en Jeanine 25 juli 2023

Met Geert de Camino -Vigo@Santiago- stappen is 'n aanrader! Zijn schitterende voorbereiding, professionele begeleiding en persoonlijke ondersteuning -indien nodig- geven vleugels aan wie stapt &/of meereist. We hebben vólop genoten van de aangename groep, élke stap, de ontmoetingen onderweg, de verblijfplaatsen, de groene regio en zóveel meer.. We koesteren 'n waaier @ mooie herinneringen aan onze #CaminoPortugèsMetGeert👣🍀

Mia en Rob 18 juli 2023

Deze wandelvakantie naar Santiago de Compostela is een echte aanrader. Geert zorgt voor een professionele voorbereiding en is tijdens de reis een fantastische reisleider die vertrouwen geeft, alles onder controle houdt en al het nodige doet opdat de deelnemers zorgeloos Santiago de Compostela kunnen bereiken. Kortom, een reis om nooit te vergeten.

Noel en Christine 17 juli 2023

Wat een schitterende en unieke ervaring! Geert, de SUPER gids, loodste ons via prachtige wandelwegen in de mooie natuur naar Compostela. Niets was hem te veel, 24/7 beschikbaar, op een bescheiden en heel vriendelijke manier. TOP! Echt een aanrader!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info