Groepsreis 10-daagse wandelvakantie naar Santiago de Compostela

Zeven dagen wandelen langs de Camino Portuguès van Vigo naar Santiago de Compostela (145 km)

Deze wandelvakantie brengt je naar de mooie kustlijn van Galicië. Je wandelt langs de Camino Portugués van Vigo naar Santiago de Compostela. Omdat we vanaf Pontevedra de ‘Spirituele route’ volgen stap je drie dagen langs de ruwe kusten van Galicië. Het is veruit de mooiste wandelroute naar Compostela.

Logeren doe je in 4* hotels in het centrum (afreis 21/06 een 3* in Pontevedra) van de steden Vigo, Pontevedra en Cambados. De laatste nachten verblijf je aan de rand van Santiago de Compostela (gratis transfer naar centrum). Zo kan je partner (niet-wandelaar) ook meereizen zonder zich te vervelen. Bovendien zorgt Geert ervoor dat je partner je kan opwachten op het einde van elke wandeldag.  Lees meer

Een compleet reispakket met begeleiding, transfers, 4* logies én voorbereiding in België

We leveren jullie een totaalpakket waardoor jullie zich kunnen concentreren op het wandelen:

 • 9 nachten in 4* hotels in het centrum van Vigo, Pontevedra (afreis 21/06: 3* hotel), Cambados en aan de rand van Santiago de Compostela
 • 9x ontbijtbuffet
 • 3x 3-gangendiner (1x in de Parador, 2x in Santiago de Compostela)
 • informatie op papier en via een app over de wandeltrajecten
 • ondersteuning door de begeleiding tijdens de wandeling en om je Compostela te bekomen
 • alle transfers per privé minibus: van de luchthaven naar het hotel in Vigo, van het hotel naar de start van de wandeling, van einde wandeltraject terug naar het hotel en van Santiago de Compostela naar de luchthaven
  bagagetransport tussen de verschillende hotels
 • vlucht Brussel-Porto h/t met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf de check-in op Zaventem tot aankomst in Zaventem
 • voorbereiding in België met een infoavond inclusief diner en twee georganiseerde wandeldagen in het voorjaar in Vlaamse heuvels (Limburg en Oost-Vlaanderen)
 • Download onze brochure met het volledige programma.
 • Alle afreizen 2023 volzet. Wil je graag in 2024 deze wandelvakantie ondernemen? Schrijf je in voor de infodag, vul dan dit formulier in.
2025Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer

Vertrek op donderdag 08/06/23 en terugreis op zaterdag 17/06/23: € 2025 (VOLZET)
Single kamer: € 2699

Vertrek op woensdag 21/06/23 en terugreis op vrijdag 30/06/23: € 2025 (VOLZET)
Single kamer: € 2699

Vertrek op maandag 03/07/23 en terugreis op woensdag 12/07/23: € 2099 (VOLZET)
Single kamer: € 2899

Wil je op de wachtlijst of reservelijst voor als er iemand annuleert? Vul dan dit formulier in.

Een unieke beleving

Wandelen langs de camino is zoveel anders dan een andere wandeltocht. Het is een wandeling vol bijzondere ontmoetingen, uitzonderlijke belevenissen, persoonlijke doelen en vooral veel emotionele momenten. Op de camino ben je nooit alleen alhoewel je misschien alleen op stap bent. Tijdens die momenten dat je met de groep samen bent, zoals op het einde van een wandeltocht of bij het ontbijt, diner, kan je ervaringen delen.

De leden van je reisgroep ken je al van voor het vertrek door de drie activiteiten vooraf in België. En dat maakt deze tocht nog aangenamer, gezelliger, boeiender en meer realiseerbaar. Je staat er echt niet alleen voor. Geert zorgt voor alle praktische zaken en is steeds bereikbaar, 24/7. Zo kan je zich concentreren op het wandelen en ten volle genieten van deze unieke wandelvakantie naar Santiago de Compostela.


Een uniek reisconcept

Er zijn 7 wandeldagen met een gemiddelde van 20 km per dag. Je wandelt op eigen tempo. De route is goed bewegwijzerd en je kan het traject ook volgen op een app en op papier. Er zijn verschillende transfertijden naar de vertrekplaats en naar het hotel. Lees het volledige programma verder op deze pagina.

Vanaf Zaventem is er Nederlandstalige begeleiding (Geert). Ter plaatse maakt Geert je wegwijs in de steden waar je verblijft, regelt het bagagetransport tussen de hotels, coördineert de transfers naar vertrekplaats en terug naar hotel, geeft je informatie over de wandeltrajecten, geeft bijstand tijdens de wandelingen en is 24/7 bereikbaar.

Voor een optimale voorbereiding is er in de maand februari een infoavond inclusief diner (inbegrepen). Je krijgt er heel wat tips over voorbereiding en de wandeltochten. Zo’n 4 à 6 weken voor afreis kan je deelnemen aan twee wandeldagen met Geert in Vlaanderen om te testen hoever je voorbereiding staat.

Onze hotels

2 nachten in het Hotel Sercotel Bahía de Vigo **** (centrum Vigo)
2 nachten in het Hotel Galicia Palace **** (centrum Pontevedra), afreis 21/06: Hotel Rias Bajas ***
3 nachten in de Parador de Cambados **** (centrum Cambados)
2 nachten in Gran Hotel Los Abetos **** (rand van Santiago de Compostela, gratis transferbus naar centrum)

De hotels van Cambados en Santiago de Compostela hebben een groot buitenzwembad met ligweide. Alle hotels hebben een eigen restaurant maar er zijn ook heel wat eetgelegenheden in de omgeving. De kamers zijn allemaal uitgerust met een badkamer, toilet, airco, gratis WiFi, TV en een frigo of minibar.

Maaltijden: je verblijft in kamer en ontbijt, behalve in Santiago de Compostela waar je in half pension verblijft. In de Parador van Cambados is 1x een diner inbegrepen. Indien je de transferbus neemt naar de start van de wandeling voor je ontbijt dan kan je een ontbijtbox vragen (dag voordien aanvragen aan receptie of bij Geert).

Individueel reizen in groep

Dit is een groepsreis met max. 24 deelnemers waar je geniet van totale individuele vrijheid. De wandeling maak je op eigen tempo, individueel of met anderen. De wandelroutes zijn goed bewegwijzerd en je hebt ondersteuning van een app en van een papieren reisgids met tekst en kaarten. ‘s Morgens zijn er twee transfers voorzien naar de vertrekplaats. Op het einde van het wandeltraject zijn er opnieuw meerdere momenten voorzien om je naar het hotel te brengen. Zo moet je niet tegen de klok wandelen en kan je het rustig aan doen.

Niet-wandelaars

We logeren telkens in het centrum van een stad zodat de medereizigers die de wandelingen niet meelopen zich niet zullen vervelen. De hotels in Cambados en Santiago beschikken bovendien beiden over een zwembad. Geert zorgt er ook voor dat jullie aanwezig kunnen zijn wanneer de wandelaar aankomt op het einde van zijn of haar wandeldag. En uiteraard wachten jullie de wandelaars op aan de poort bij aankomst in Santiago de Compostela.

Behalen van een compostela

Wandelaars moeten minimaal 100 km gestapt hebben naar Santiago de Compostela om een compostela te bekomen. Dit is een officieel certificaat af te halen in het Pelgrimsbureau in Santiago de Compostela. Hiervoor moet je als wandelaar twee stempels per dag laten plaatsen in je stempelboekje. Geert zal je zeggen hoe je een stempelboekje kan bekomen bij vertrek in Vigo en zal ook zeggen waar je de stempels bij elk traject langs de Camino Portugués kunt krijgen.

De wandeltrajecten

De wandelroute van Vigo naar Santiago de Compostela loopt over een afstand van in totaal 145 km. Ze is ingedeeld in 7 wandeldagen met afstanden tussen 13 en 24 km. De wandeldag start telkens waar je de dag voordien bent geëindigd. Er is dus telkens een transfer met onze bus tussen het hotel en de start- en eindplaats van het wandeltraject. Die transfers variëren tussen de 15 en 40 minuten. Elke wandeling eindigt op een plaats waar er horeca aanwezig is voor een hapje en een drankje.

Programma en wandeltrajecten

Download onze brochure met alle wandeltochten in detail.

Dag 1: Heenreis
Heenvlucht in de voormiddag. Transfer (2 uur) naar Vigo. Verblijf in Sercotel Hotel Bahía de Vigo **** gelegen aan de jachthaven in het hart van Vigo. Je verblijft 2 nachten in dit hotel. Ruime kamers van ca. 30 m². Het hotel heeft ook een restaurant met lokale gerechten. Na installatie krijg je een rondleiding van Geert in de stad.

Dag 2: Wandeling van Vigo naar Arcade
De eerste wandeldag start vanaf het hotel in Vigo. Je vertrekt op het moment dat je het best past. Er wacht je een wandeling van 25 km (340 m. klimmen, 420 m. dalen). De wandeling eindigt in Arcade. Transfer naar het hotel in Vigo.

Dag 3: Wandeling van Arcade naar Pontevedra
Na het ontbijtbuffet is er een transfer voorzien naar Arcade om de wandeling te starten. Vandaag is het een rustige wandeling van 13 km (180 m. klimmen, 160 m. dalen). De wandeling eindigt bij ons volgende hotel in Pontevedra. Geert heeft ondertussen gezorgd dat je bagage in dit hotel is gebracht. In de late namiddag krijg je een rondleiding in deze stad. Je verblijft 2 nachten in het hotel Galicia Palace ****. Het hotel ligt werkelijk in het hart van de stad. De tweepersoonskamers zijn 22 m² groot.

Dag 4: Wandeling van Pontevedra naar Caroi
Deze wandeling start vanaf het hotel in Pontevedra, je hebt dus vrije keuze wanneer je opnieuw de wandelschoenen aantrekt. Het is de zwaarste wandeldag van deze wandelvakantie. De hoogtemeters liggen vooral in het laatste derde. Wandelafstand bedraagt 21 km (620 m. klimmen, 360 m. dalen). Kort na het verlaten van Pontevedra start je met de variante, de ‘spirituele route’ die je langs de mooiste kusten van Galicië brengt. De wandeling eindigt in Caroi waar er meerdere momenten zijn voor de transfer naar het hotel in Pontevedra. Je kan dus rustig op eigen tempo deze tocht maken en Geert is steeds bereikbaar voor als je niet meer verder kan.

Dag 5: Wandeling van Caroi naar Vilanova de Arousa
Transfer om 7u. en 9u. naar Caroi waar je gisteren bent gestopt. Er staan 24 km op het programma maar er zijn weinig hellingen (160 m. klimmen, 420 m. dalen). Einde van de wandeling is voorzien in Vilanova de Arousa. De transferbus brengt je dan naar ons volgende hotel in Cambados, een gezellig kuststadje met veel restaurants. Je logeert er 3 nachten in het Hotel Parador de Cambados ****, in een mooie kamer van ca. 25 m². Het hotel ligt pal in het centrum en aan de kustlijn, het strandje ligt op 300 meter. Deze avond is het diner inbegrepen. Het is een prachtig hotel met groot buitenzwembad (zout water) en ligweide. In de late namiddag maakt Geert je wegwijs in Cambados.

Dag 6: Wandeling van Vilanova de Arousa naar Catoira
Transfer om 7u. en 9u. naar Vilanova de Arousa voor een wandeling van 21 km (170 m. klimmen, 160 m. dalen). Het is een wandeling die vrij vlot en snel verloopt. Daarna transfer naar het hotel in Cambados. Wellicht is er nog tijd over om het stadje te verkennen, de spieren te ontspannen in het zwembad of te genieten van de rust op de mooie binnenplaats van het hotel.

Dag 7: Wandeling van Catoira naar Padrón
Transfer om 7u. en 9u. naar Catoira. Vandaag verlaat je de ‘spirituele route’ en kom je op de hoofdroute van de Camino Portugués terecht. Het zal dus nu terug drukker worden op de wandelwegen. Je wandelt vandaag 22 km (140 m. klimmen, 110 m. dalen). Eindigen doe je een eindje voorbij het centrum van Padrón bij een unieke kerk. Transfer naar het hotel in Cambados. 

Dag 8: Wandeling van Padrón naar Santiago de Compostela
Na het ontbijtbuffet vertrek met de transferbus naar de startplaats van de wandeling in Padrón. Vandaag volgt een hoogtepunt, de aankomst op het plein voor de kathedraal in Santiago de Compostela. Eerst is er een tocht van 19 km (380 m. klimmen, 170 m. dalen). De hoogtemeters zal je niet meer voelen. Alle wandelaars zuigen je als het ware mee naar dat einddoel. De niet-wandelaars zullen je opwachten op het plein. Ondertussen staat je bagage in het hotel in Santiago de Compostela. Je verblijft twee nachten in het Gran Hotel Los Abetos ****, in een mooie kamer van ca. 25 m², gelegen op een heuvel aan de rand van de stad. Er is een gratis transferbusje van het hotel naar het centrum en omgekeerd. Je verblijft er beide nachten in half pension. Er is een groot zwembad in de tuin.

Dag 9: Santiago de Compostela
In de voormiddag neemt Geert jullie mee naar het Pelgrimsbureau voor het ophalen van de compostela. Daarna volgt een rondleiding in de stad en bezoek aan de kathedraal. Je krijgt allerlei tips mee wat je zoal kan bezoeken in de namiddag.

Dag 10: Terugreis
Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar de luchthaven van Porto met onze transferbus (2u30). De vlucht is voorzien net na de middag, aankomst in Brussel rond 16u15.

Kaart van de wandelvakantie Compostela

Impressievideo wandelvakantie langs de Camino Portugués (spirituele route, juni '22)

Schrijf je in op de interesselijst voor afreizen 2024

Niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk ook deze aanbiedingen

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Groepsreis 10-daagse wandelvakantie naar Compostela? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info