Groepsreis 10-daagse wandelvakantie naar Santiago de Compostela

Zeven dagen wandelen langs de Camino Portuguès van Vigo naar Santiago de Compostela (145 km)

Deze wandelvakantie brengt je naar de mooie kustlijn van Galicië. Je wandelt langs de Camino Portugués van Vigo naar Santiago de Compostela. Omdat we vanaf Pontevedra de ‘Spirituele route’ volgen stap je drie dagen langs de ruwe kusten van Galicië. Het is veruit de mooiste wandelroute naar Compostela.

Logeren doe je in 3* en 4* hotels in het centrum van de steden Pontevedra en Cambados. De laatste nachten verblijf je aan de rand van Santiago de Compostela (gratis transfer naar centrum). Zo kan je partner (niet-wandelaar) ook meereizen zonder zich te vervelen. Bovendien zorgt Geert ervoor dat je partner je kan opwachten op het einde van elke wandeldag.  Lees meer

Een compleet reispakket met begeleiding, transfers, 3* en 4* logies én voorbereiding in België

We leveren jullie een totaalpakket waardoor jullie zich kunnen concentreren op het wandelen:

 • 9 nachten in 3* en 4* hotels in het centrum van Pontevedra en Cambados en aan de rand van Santiago de Compostela
 • 9x ontbijtbuffet
 • 4x 3-gangendiner (2x in de Parador, 2x in Santiago de Compostela)
 • voorbereiding met een uitgebreid handboek (130 blz) en een wandelboek (beiden op papier)
 • ter plaatse informatie op papier en via een app over de wandeltrajecten
 • officieel stempelboekje (credencial) om je compostela te behalen
 • ondersteuning door de begeleiding tijdens de wandeling en om je Compostela te bekomen
 • alle transfers per private bus: van de luchthaven naar het hotel in Pontevedra, van het hotel naar de start van de wandeling, van einde wandeltraject terug naar het hotel en van Santiago de Compostela naar de luchthaven
 • bagagetransport tussen de verschillende hotels
 • vlucht Brussel-Porto h/t met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf je aankomst in de luchthaven van Porto tot bij je vertrek in Porto
 • Download onze brochure met het volledige programma.
 • Bekijk onze drie video's met anderhalf uur informatie.
Neem nu een optieva. € 2485,-
2485Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Afreisdata 2025

De volgende afreisdata van 2025 zijn nog onder voorbehoud.
Als de prijs bekend is staat ook de datum vast.
Afreizen op 3 mei, 15 mei, 6 juni, 20 juni 2025.
Voor deze reizen kan je nu een optie nemen. Van zodra de prijs bekend is krijg je een mail van ons en krijg je één week om je optie te bevestigen of te annuleren. Neem nu een vrijblijvende optie.

Een kamer delen als single?

De toeslag voor een éénpersoonskamer is hoog, volledig toe te schrijven aan de meerprijs van de hotels. Daarvoor krijg je wel in Pontevedra een mooie en ruime éénpersoonskamer, veelal met balkon. In de Parador en in Compostela krijg je een tweepersoonskamer voor alleengebruik.
Maar misschien heb je interesse om met iemand anders een kamer te delen? Daarom hebben we een WhatsApp-groepje opgezet waar je eventueel mensen kan vinden om samen op een tweepersoonskamer (met aparte bedden) te verblijven. Contacteer ons en we sturen meer info op.

Een unieke beleving

Wandelen langs de camino is zoveel anders dan een andere wandeltocht. Het is een wandeling vol bijzondere ontmoetingen, uitzonderlijke belevenissen, persoonlijke doelen en vooral veel emotionele momenten. Op de camino ben je nooit alleen alhoewel je misschien alleen op stap bent. Tijdens die momenten dat je met de groep samen bent, zoals op het einde van een wandeltocht, bij de transfers of bij het ontbijt, het diner, kan je ervaringen delen.

Je staat er echt niet alleen voor. Geert zorgt voor alle praktische zaken en is steeds bereikbaar, 24/7, ook voor bijstand tijdens een wandeling zoals een extra transfer. Zo kan je zich concentreren op het wandelen en ten volle genieten van deze unieke wandelvakantie naar Santiago de Compostela.

Een uniek reisconcept

Er zijn 7 wandeldagen met een gemiddelde van 20 km per dag. Je wandelt op eigen tempo. De route is goed bewegwijzerd en je kan het traject ook volgen op een app en op papier. Er zijn verschillende transfertijden naar de vertrekplaats en naar het hotel. Op het einde van wandeldag 1 en 3 zijn er zware hellingen te overbruggen, hiervoor kan je de hulp van Geert inroepen die je met de auto naar de andere kant van de heuvel brengt. Lees het volledige programma verder op deze pagina.

Vanaf Porto is er Nederlandstalige begeleiding (Geert). Ter plaatse maakt Geert je wegwijs in de steden waar je verblijft, regelt het bagagetransport tussen de hotels, coördineert de transfers naar vertrekplaats en terug naar hotel, geeft je informatie over de wandeltrajecten, geeft bijstand tijdens de wandelingen en is 24/7 bereikbaar.

Voor een optimale voorbereiding krijg je een uitgebreid handboek (ca. 130 blz.) en een wandelboekje met trajecten die ideaal zijn om deze wandelvakantie voor te bereiden. Geert kan je steeds mailen of bellen voor vragen over de voorbereiding en de reis zelf.

Combarro
Foto: Combarro, dé plaats van de graanschuurtjes (hórreo) en kruisbeelden (cruceiro).

Onze hotels

4 nachten in het Hotel Rias Bajas *** (centrum Pontevedra)
3 nachten in de Parador de Cambados **** (centrum Cambados)
2 nachten in Gran Hotel Los Abetos **** (rand van Santiago de Compostela, gratis transferbus naar centrum)

De hotels van Cambados en Santiago de Compostela hebben een groot buitenzwembad met ligweide. Alle hotels hebben een eigen restaurant maar er zijn ook heel wat eetgelegenheden in de omgeving. De kamers zijn allemaal uitgerust met een badkamer, toilet, airco, gratis WiFi, TV en een frigo of minibar.

Maaltijden: je verblijft in kamer en ontbijt, behalve in Santiago de Compostela waar je in half pension verblijft. In de Parador van Cambados is 2x een diner inbegrepen. Indien je de transferbus neemt naar de start van de wandeling voor je ontbijt dan kan je een ontbijtbox vragen (Geert regelt dit de dag vooraf).

Parador de Cambados
Foto: patio van de Parador de Cambados.

Individueel reizen in groep

Dit is een groepsreis met max. 28 deelnemers waar je geniet van totale individuele vrijheid. De wandeling maak je op eigen tempo, individueel of met anderen. De wandelroutes zijn goed bewegwijzerd en je hebt ondersteuning van een app en van een papieren reisgids met tekst en kaarten. ‘s Morgens zijn er twee transfers voorzien naar de vertrekplaats (behalve wandeldag 2 en 7). Op het einde van de wandeldag zijn er opnieuw meerdere momenten voorzien om je naar het hotel te brengen. Zo moet je niet tegen de klok wandelen en kan je het rustig aan doen.

Niet-wandelaars en kort-wandelaars

We logeren telkens in het centrum van een stad zodat de medereizigers die de wandelingen niet meelopen zich niet zullen vervelen. De hotels in Cambados en Santiago beschikken bovendien beiden over een zwembad. Geert zorgt er ook voor dat jullie aanwezig kunnen zijn wanneer de wandelaar aankomt op het einde van zijn of haar wandeldag. Jullie missen niets van de bezienswaardigheden langsheen de wandelroutes. En uiteraard wachten jullie de wandelaars op aan de poort bij aankomst in Santiago de Compostela.
Er is ook de mogelijkheid om dagelijks korte stukken te stappen, Geert brengt je naar de mooiste trajecten en haalt je terug op. Het programma van de niet-wandelaars en kort-wandelaars kan je lezen in onze brochure, hier downloaden.

Behalen van een compostela

Wandelaars moeten minimaal 100 km gestapt hebben naar Santiago de Compostela om een compostela te bekomen. Dit is een officieel certificaat af te halen in het Pelgrimsbureau in Santiago de Compostela. Hiervoor moet je als wandelaar twee stempels per dag laten plaatsen in je stempelboekje. Dat stempelboekje krijg je van Geert bij aanvang van de reis. Hij zal je ook zeggen waar je de stempels bij elk traject langs de Camino Portugués kunt krijgen.

De wandeltrajecten

De wandelroute van Vigo naar Santiago de Compostela loopt over een afstand van in totaal 145 km. Ze is ingedeeld in 7 wandeldagen met afstanden tussen 13 en 24 km. De wandeldag start telkens waar je de dag voordien bent geëindigd. Er is dus telkens een transfer met onze bus tussen het hotel en de start- en eindplaats van het wandeltraject. Die transfers variëren tussen de 15 en 40 minuten. Elke wandeling eindigt op een plaats waar er horeca aanwezig is voor een hapje en een drankje.

Programma en wandeltrajecten

Download onze brochure met alle wandeltochten in detail.

Dag 1: Heenreis

Heenvlucht in de voormiddag. Transfer (2u15) naar Pontevedra. Verblijf in Hotel Rias Bajas *** gelegen pal in het oude centrum van Pontevedra. Je verblijft 4 nachten in dit hotel. Met kamers met individuele airco, ruime badkamer en geluidsdichte beglazing. Het hotel heeft ook een restaurant met lokale gerechten. Na installatie krijg je een rondleiding van Geert in de stad.

Dag 2: Wandeling van Vigo naar Arcade

De eerste wandeldag start in Vigo. Er is een transfer voorzien vanuit het hotel om 8u30. Geert neemt je mee om je eerste stempel te laten plaatsen in je boekje. Daarna wandel je zelf verder. Na een kleine klim uit de stad Vigo wandel je gedurende kilometers met zicht op de baai van Vigo. Je ziet voor het eerst de bateas (mosselvlotten) en ook al heel wat hórreos (graanschuurtjes). Lunchen kan in Redondela (bar, supermarkt, resto's). 
Na Redondela is er een stevige en klim. Je kan altijd de hulp van Geert inroepen voor een transfer over deze berg. De wandeling eindigt in Arcade. Transfer om 17u. naar het hotel in Pontevedra.
Afstand: 23 km (paden: 10 km, kleine wegen: 11 km, grote wegen: 2 km)
Hoogteprofiel: 360 m stijgen, 430 m dalen.

Dag 3: Wandeling van Arcade naar Pontevedra

Na het ontbijtbuffet is er een transfer voorzien om 9u. naar Arcade om de wandeling te starten. Vandaag is het een rustige wandeling van 13 km, zo kan je recupereren van de eerste zware dag en zich voorbereiden op de meeste lastige van morgen. Je start eerst met een mooie klim. Je eindigt met een mooie wandeling langs een beek in een bos. De wandeling eindigt bij ons hotel in Pontevedra. 
Afstand: 13 km (paden: 9 km, kleine wegen: 4 km)
Hoogteprofiel: 180 m stijgen, 170 m dalen 

Dag 4: Wandeling van Pontevedra naar Caroi

Deze wandeling start vanaf ons hotel in Pontevedra, je hebt dus vrije keuze wanneer je opnieuw de wandelschoenen aantrekt. Het is de zwaarste wandeldag van deze wandelvakantie. De hoogtemeters liggen vooral in het laatste derde. Kort na het verlaten van Pontevedra start je met de variante, de ‘spirituele route’ die je langs de mooiste kusten van Galicië brengt. Voor de zwaarste klim kan je de hulp inroepen van Geert voor een transfer.
De wandeling eindigt in Caroi, bij een klooster, transfer om 17u. naar het hotel in Pontevedra. Ook vroeger of later kunnen er transfers voorzien worden. Je kan dus rustig op eigen tempo deze tocht maken en Geert is steeds bereikbaar voor als je niet meer verder kan.
Afstand: 21 km (paden: 10 km, kleine wegen: 11 km)
Hoogteprofiel: 620 m stijgen, 360 m dalen

Dag 5: Wandeling van Caroi naar Vilanova de Arousa

Transfer om 7u. en 8u30 naar Caroi waar je gisteren bent gestopt. Er staan 24 km op het programma maar er zijn weinig hellingen. De start (afdaling) brengt je langs een heel mooi stukje natuur, je wandelt langs een riviertje naar zeeniveau. Vele wandelaars noemen dit het Sprookjesbos. Einde van de wandeling in Vilanova de Arousa. 
De transferbus brengt je dan om 17u. naar ons volgende hotel in Cambados, een gezellig kuststadje met veel restaurants. Je logeert er 3 nachten in het Hotel Parador de Cambados ****. Om 19 uur maakt Geert je wegwijs in Cambados.
Afstand: 24 km (paden: 14 km, kleine wegen: 10 km)
Hoogteprofiel: 160 m stijgen, 420 m dalen

Dag 6: Wandeling van Vilanova de Arousa naar Catoira

Transfer om 7u. en 9u. naar Vilanova de Arousa voor een wandeling van 21 km. Het is een wandeling die vrij vlot en snel verloopt. Daarna transfer om 16u30. naar het hotel in Cambados. 
Afstand: 21 km (paden: 6 km, kleine wegen: 13 km, grote wegen: 2 km)
Hoogteprofiel: 170 m stijgen, 160 m dalen

Dag 7: Wandeling van Catoira naar Padrón

Transfer om 7u. en 9u. naar Catoira. Vandaag verlaat je de ‘spirituele route’ en kom je op de hoofdroute van de Camino Portugués terecht. Het zal dus nu terug drukker worden op de wandelwegen. Eindigen doe je een eindje voorbij het centrum van Padrón bij een unieke kerk: Escravitude. Transfer naar het hotel in Cambados om 16u30.
Afstand: 22 km (paden: 7 km, kleine wegen: 14 km, grote wegen: 1 km)
Hoogteprofiel: 140 m stijgen, 110 m dalen

Dag 8: Wandeling van Padrón naar Santiago de Compostela

Na het ontbijtbuffet vertrek met de transferbus naar de startplaats van de wandeling in Padrón. Vandaag volgt een hoogtepunt, de aankomst op het plein voor de kathedraal in Santiago de Compostela. Eerst is er een tocht van 19 km (380 m. klimmen, 170 m. dalen). De hoogtemeters zal je niet meer voelen. Alle wandelaars zuigen je als het ware mee naar dat einddoel. De niet-wandelaars zullen je opwachten op het plein. Bij aankomst neemt Geert jullie mee naar het Pelgrimsbureau voor het ophalen van de compostela. Daarna toont Geert jullie de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ondertussen staat je bagage in het hotel in Santiago de Compostela. Je verblijft twee nachten in het Gran Hotel Los Abetos ****, in een mooie kamer van ca. 25 m², gelegen op een heuvel aan de rand van de stad. Er is een gratis transferbusje van het hotel naar het centrum en omgekeerd. Je verblijft er beide nachten in half pension. Er is een groot zwembad in de tuin (open juni tot september).
Afstand: 19 km (paden: 4 km, kleine wegen: 15 km)
Hoogteprofiel: 380 m stijgen, 170 m dalen


Dag 9: Santiago de Compostela

Vrije dag in Santiago de Compostela. Om 12u00 is er de grootste misviering voor de pelgrims en maak je kans om de ceremonie te zien met het grote wierookvat (Botafumeiro). Als je in de kathedraal bent moet je zeker het graf van Sint-Jakob bezoeken in de crypte. Achter het imposante hoofdaltaar kan je afdalen naar de crypte. Daarna kan je naar boven tot bij het beeld van Sint-Jakob die je daar kan omhelzen. Het hoogtepunt van je bezoek aan de kathedraal. Daar liggen immers de resten van de Sint-Jakob in een zilveren schrijn, samen met deze van zijn discipelen Athanasius en Theodore. Zij brachten de stoffelijke resten van Sint-Jakob van Jeruzalem naar hier. Zij werden later ook heilig verklaard.

De crypte en het schrijn dateren van 1875 want voorheen was deze ruimte onder het hoofdaltaar niet open voor pelgrims. Om diefstal van de relieken te voorkomen was het romaans mausoleum volledig afgesloten sedert de 12de eeuw. In 1871 was het kanunnik Antonio López Ferreiro die toestemming kreeg om de ruimte onder het hoofdaltaar te openen en te onderzoeken. Vier jaar later, in 1875, vond hij beenderen terug die door Rome werden toegewezen aan de Heilige Jacobus en zijn twee discipelen.

Aanbevolen is zeker een bezoek te brengen aan museum van de kathedraal (Museo da Catedral) en het pelgrimsmuseum (Museo de las Peregrinaciones). In beide kan je beeldhouwwerken en schilderijen zien waarin St-Jakob is afgebeeld op drie verschillende manieren: als bedevaarder, als martelaar en als ridder die de strijd aangaat met de moren. Galicië was trouwens de eerste Spaanse regio die bevrijd is van de Moren en niet lang bezet is geweest. 

Dag 10: Terugreis

Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar de luchthaven van Porto met onze transferbus (2u30). De vlucht is voorzien net op of na de middag, aankomst in Brussel rond 16u15.

Kaart van de wandelvakantie Compostela

Impressievideo wandelvakantie langs de Camino Portugués (spirituele route, juni '22)

Neem nu een optie

Niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk ook deze aanbiedingen

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Groepsreis 10-daagse wandelvakantie naar Compostela? Plaats je beoordeling

Rik en Christine 16 juli 2024

Prachtige organisatie. De reis konden we prima voorbereiden door de reisgids en wandelboekje die ter beschikking was. Onze reisbegeleider Geert heeft ons fantastich begeleid tijdens onze wandeltochten. Elke avond was er een briefing en niks was hem teveel om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelde. Een echte aanrader en we kijken reeds uit naar de volgende begeleide groepswandelingen.

Patrick Joos 15 juli 2024

Vlekkeloos en ondersteunend waar en wanneer nodig georganiseerd. Op Geert kan je een kathedraal bouwen. Niets dan mooie herinneringen, met uitzondering van de retourvluchtannulatie door ons aller Brussels Airlines. Maar ook hier heeft Geert ons vakkundig begeleid en behoed voor verder onheil!

Johan en Caroline Dellaert 14 juli 2024

Een compleet reispakket met een professionele begeleiding, transfers, 3* en 4* logies én voorbereiding in België... kortom, alles wat werd voorgesteld en beloofd, werd vakkundig gerealiseerd! Dank voor de fantastische reiservaring. Een echte aanrader!

WILLEM DE MUNCK 14 juli 2024

Bijzonder leuke reis. Super goed georganiseerd en begeleid. Aan te bevelen!

Jo Baret 18 juni 2024

Geweldige ervaring. Deze reis wordt op en top georganiseerd door Geert vanaf de voorbereiding tot en met de laatste dag van je verblijf. Er is werkelijk niets waarover men zich nog zorgen hoeft te maken. Wat een service ! Op en top genieten.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info