Groepsreis 4-daagse wandelvakantie Müllerthal (Luxemburg)

Verblijf in half pension in 4* hotel tussen Luxemburg en Echternach, met zwembad en sauna.

Met deze wandelvakantie wandel je in het Mullerthal en op de bekende Mullerthal Trail en zijn ‘extra tours’. We wandelen steeds in een lus en daardoor kom je op wandelpaden in het Mullerthal die minder druk zijn. Je wandelt tussen, over en onder rotsen, je zal ogen tekort komen. De paden zijn veilig en als het niveauverschil te scherp of te groot is zijn er trappen gemaakt. We wandelen zelfs eens op een hangbrug. Niveauverschillen vallen eigenlijk wel best mee, de wandelpaden lopen in een golvende beweging.  Lees meer

Onvergetelijke begeleide wandeltochten in lus tussen Mullerthal en Echternach.

Inbegrepen in deze wandelvakantie:

495Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer: € 495
Single kamer: € 665 (tweepersoonskamer voor alleengebruik)


Vertrek op donderdag 30/05/24 met terugreis op zondag 02/06/24: VOLZET
Vertrek op donderdag 15/08/24 met terugreis op zondag 18/08/24: VOLZET
Vertrek op donderdag 31/10/24 met terugreis op zondag 03/11/24 (herfstvakantie)

Groepsreis met Nederlandstalige begeleider ter plaatse.
Het aantal plaatsen is beperkt tot maximum 20 personen. Op = op!

Het hotel

Parc-Hotel Alvisse **** is een groot hotel met heel wat faciliteiten zoals een groot binnenzwembad, sauna en fitness. Er is een grote bar en er zijn diverse restaurants. ‘s Morgens geniet je van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet, het diner is een 3-gangenmenu van de chef. De kamers zijn ongeveer 20 m² groot en zijn uitgerust met airco, kluis, frigo, flatscreen TV en badkamer met douche. Wie een single boekt krijgt een tweepersoonskamer voor alleengebruik. Een hond is toegelaten op de kamer (20 €/nacht, ter plaatse te betalen) mits dit bij reservatie door te geven. Het hotel heeft een zeer ruime parking (gratis) en is gelegen tussen Luxemburg-stad en Echternach. Klik hier voor een video van het hotel.

Ons wandelprogramma in het Mullerthal

Uiteraard is een zekere fysieke conditie vereist. Deze wandelvakantie heeft als moeilijkheidsgraad ‘middelmatig’. Geert of Alain zorgen ervoor dat er ook voldoende rustpauzes zijn tijdens de tocht. Er zijn heel veel momenten dat je foto’s zal willen nemen of genieten van het unieke landschap. Bovendien voorzien we de mogelijkheid om bij de dagtochten ‘s middags de tocht af te breken. Je kan dan met de gratis bus terug naar de startplaats.

We starten op dag 1 rond de middag in Larochette en eindigen op dag 4 tegen de middag in Berdorf. Verplaatsingen naar de startplaatsen van de wandelingen gebeuren met je eigen auto. Op dag 2 en 3 zijn de wandelingen opgesplitst in twee delen zodat je niet de ganse dag hoeft te wandelen. Deelname aan de wandeltochten is steeds vrij.

Dag 1: Larochette (9 km, 120 m. stijgen), een zacht glooiende boswandeling, deels langs de ‘Extra tour A’ van het Müllerthal Trail. Op het einde krijg je een mooi uitzichtpunt over de stad en burcht. Dit is een ideale ‘inloopwandeling’.

Dag 2: de wandeldag start in het gehucht Müllerthal en we volgen in de voormiddag de Müllerthal Trail tot in Berdorf (7 km, 190 m. stijgen). Je krijgt unieke zichten maar de wandeling vraagt een fysieke inspanning. Vrije lunch in Berdorf. In de namiddag kom je langs een zeer gevarieerd landschap dat gemakkelijker stapt (11 km, 60 m. stijgen).

Dag 3: start is voorzien in Berdorf waar we in de voormiddag de Müllerthal Trail volgen tot in Echternach (9 km, 80 m. stijgen). Dit deel van de Müllerthal Trail staat bekend voor zijn unieke rotsformaties. Na wat vrije tijd in Echternach wandel je langs een minder druk en zeer mooi parcours naar Berdorf (8 km, 220 m. stijgen).

Dag 4: wandeling van ca. 2u30 (7,5 km, 120 m. stijgen) ten noorden van Berdorf. We komen langs twee locaties waar je tussen de rotsen kan stappen. Een unieke belevenis!

Wat je nog moet weten:

Neem water mee van thuis voor tijdens de wandeltochten
Wandelschoenen type A zijn voldoende
Lunchpakket hoeft niet, er zijn stops voorzien om te lunchen (niet inbegrepen)

Verplaatsingen
De verste startplaats van een wandeling ligt op 30 minuten rijden van het hotel. Carpoolen kan ter plaatse afgesproken worden onder elkaar. De startplaatsen zijn steeds gelegen aan een gratis parking. Voor elektrische wagens zijn er laadpalen voorzien op de startplaatsen op dag 1, 3 en 4.

Wijzigingen aan het wandelprogramma

Door weersomstandigheden kan het voor de veiligheid noodzakelijk zijn om het programma aan te passen of zelfs deels te annuleren. Boswandelingen gaan niet door bij hevige wind vanaf code geel. Bij temperaturen boven de 28 graden zal het programma aangepast worden. Bij overvloedige regen of wateroverlast zal de wandelroute aangepast worden.

Reserveer nu je plaats!

Niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk ook deze aanbiedingen

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Groepsreis 4-daagse wandelvakantie Müllerthal (Luxemburg)? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info