Auto- en motorroutes Euregio en Voerstreek

Auto- en motorroutes Euregio en Voerstreek

De Voerstreek is een wonderbaarlijke mooie regio qua landschap maar Voeren is eveneens rijk begiftigd met een interessante geschiedenis en cultuur, promoot een waaier van lekkere streekproducten, eert jarenlange tradities en zo kunnen we nog even doorgaan. Heerlijk om de Voerstreek naderbij te leren kennen te voet of op de fiets. Maar dit prachtige heuvellandschap leent zich ook uitstekend voor een autorit of een ritje op de motor. Waarom ook eens niet aandacht geven aan die toeristische manier van ontdekken en verkennen?
Toerisme Voerstreek geeft het antwoord met een vernieuwde Euregio auto - en motorkaart.

Euregio auto- en motorroutes

Wandel- en fietskaarten bestaan er in overvloed. En zij die het liever wat rustiger aandoen, vanuit de wagen of op de motor dan? Toerisme Voerstreek voegde de daad bij het woord en komt uit met de Euregio auto - en motorroutes kaart. Die bestond al maar kreeg dus een update. Er worden vier cultuurhistorische routes voorgesteld tussen de 70 en 90 kilometer binnen de grenzen van Aken, Luik, Maastricht en Tongeren. De trajecten zijn in lusvorm uitgetekend met start en dus aankomst aan het Bezoekerscentrum in ‘s Gravenvoeren.

Niet alleen is er een kaart (schaal 1:50 000) maar de routes zijn alle knap uitgeschreven,  liefst 108 pagina’s vol. Van alle belangrijkste bezienswaardigheden onderweg (kastelen, kerken, abdijen, molens, …) vind je een korte uitleg en met grote foto’s. De charmante dorpjes van de Voerstreek met hun leuke pleintjes, hun musea, historische gebouwen hebben geen geheimen meer voor jou als je de bijbehorende brochure doorneemt.

De Euregio auto&motorroutes kaart is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum Voerstreek (7 euro) of je kan ze bestellen via de webshop op www.voerstreekshop.be

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info